Renal Cancer

היעילות והבטיחות של Nivolumab עם Ipilimumab לעומת Sunitinib כקו-טיפול ראשון בחולים עם סרטן כליות מתקדם (Clin Cancer Res)

בחולים עם סרטן כליות מתקדם עם מאפיינים סרקומטואידים (Sarcomatoid Renal Cell Cancer, או sRCC) מתן משלב Nivolumab (אופדיבו) עם Ipilimumab (יירבוי) כקו-טיפול ראשון הוביל להישרדות ארוכת-טווח חסרת-תקדם, עם שיעורי תגובה ושיעורי תגובה מלאה שהיו גבוהים יותר לעומת Sunitinib.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לחולים עם sRCC פרוגנוזה גרועה ותוצאות לא-אופטימאליות עם טיפול ממוקד. כעת הם מדווחים על תוצאות ניתוח פוסט-הוק של מחקר CheckMate 214 להערכת היעילות של Nivolumab עם Ipilimumab לעומת Sunitinib בחולים עם sRCC.

המשתתפים במחקר חולקו באקראי ביחס 1:1 לקבלת Nivolumab עם Ipilimumab או Sunitinib. תוצאי הסיום בחולים עם sRCC ומחלה בדרגת סיכון בינונית/גרועה כללו את ההישרדות הכוללת, הישרדות ללא-התקדמות ושיעורי תגובה אובייקטיבית.

מדגם המחקר כלל 139 חולים עם sRCC ומחלה בדרגת סיכון בינונית/גרועה, כמו גם 6 חולים עם מחלה בדרגת סיכון טובה.

לאורך מעקב של לפחות 42 חודשים אחר חולים עם sRCC ומחלה בדרגת סיכון בינונית/גרועה, חציון ההישרדות הכוללת נטה לטובת משלב Nivolumab עם Ipilimumab (חציון ההישרדות הכוללת טרם נקבע) לעומת Sunitinib (14.2 חודשים) (יחס סיכון של 0.45, p=0.0004). בדומה, משלב Nivolumab עם Ipilimumab הוביל להישרדות ללא-התקדמות ארוכה יותר משמעותית (26.5 לעומת 5.1 חודשים; יחס סיכון של 0.54, p=0.0093).

שיעורי תגובה אובייקטיבית עמדו על 60.8% עם Nivolumab עם Ipilimumab לעומת 23.1% עם Sunitinib, עם שיעורי תגובה מלאה של 18.9% לעומת 3.1%, בהתאמה.

לא תועדו סוגיות בטיחות חדשות במהלך המחקר.

ממצאי המחקר תומכים במתן Nivolumab עם Ipilimumab כקו-טיפול ראשון לחולים עם sRCC עם מחלה בסיכון בינוני/גרוע, אשר לא קיבלו טיפול קודם.

Clin Cancer Res. 2021 Jan 1;27(1):78-86

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה