Radiology

המלצות מטעם ה-ACCP להרדמה במסגרת ברונכוסקופיה במבוגרים (Chest)

לפי הצהרת קונצנזוס מטעם ה-American College of Chest Physicians (ACCP), שפורסמה במהדורת נובמבר של כתב העת Chest, במידת האפשר, מומלץ להשתמש בתרופות להרדמה מקומית, משככי כאבים וחומרי טשטוש לביצוע ברונכוסקופיה גמישה במבוגרים.

כיום, קיימת שונות נרחבת בכל הנוגע לשימוש בהרדמה מקומית, משככי כאבים וסדציה במהלך ברונכוסקופיה. הנוחות של המטופל, קלות הביצוע עבור הרופא וצמצום הסיכון, תורמים כולם לפעולה אופטימאלית.

החוקרים קבעו את ההמלצות בעקבות סקירה ספרותית במאגרי MEDLINE בשנים 1969-2009, עם העדיפות הגבוהה ביותר שניתנה למחקרים אקראיים ומבוקרים ומחקרים פרוספקטיביים. פאנל מומחים התכנס וסקר את הנתונים במטרה להגיע להצהרת קונצנזוס.

להלן ההמלצות הספציפיות מטעם ה-ACCP:

·         להגברת הסבילות ושביעות הרצון של המטופלים, מומלץ מתן הרדמה מקומית, שיכוך כאבים וטשטוש לכל המטופלים המיועדים לברונכוסקופיה, אלא אם ישנה התווית-נגד. בהשוואה להעדר טשטוש במהלך הפרוצדורה, אין הבדל בפרופיל הבטיחות עם מתן טשטוש במהלך ברונכוסקופיה , אך שביעות הרצון של המטופלים וסבילות הפרוצדורה טובים יותר.

·         היקף הטשטוש (מינימאלי, בינוני, עמוק, או הרדמה כללית) יתבסס על מיקום ביצוע הברונכוסקופיה (מרפאה, יחידת טיפול נמרץ, או חדר ניתוח) ועל מורכבות ומשך הפרוצדורה (ברונכוסקופיה טיפולית או אבחנתית מתקדמת).

·         שימוש בתרופות אנטי-כולינרגיות לפני ברונכוסקופיה אינו מומלץ מאחר שהעדויות בנושא אינן תומכות בהשפעה קלינית משמעותית.

·         הרדמה מקומית לפני ובמהלך ברונכוסקופיה מקלה על שיעול ומפחיתה את מינון חומרי הטשטוש הנדרש.

·         ההרדמה המקומית המועדפת לברונכוסקופיה היא לידוקאין, בשל זמן מחצית החיים הקצר שלו ושולי הבטיחות הרחבים. עם זאת, לקוקאין (4%), בנזוקאין (20%), טטרקאין (1%) ולידוקאין (1-10%) יעילות דומה.

·         גם עם לידוקאין, יש להקפיד על מתן המנה האפקטיבית המינימאלית, ולנקוט משנה זהירות בקשישים או באלו עם הפרעה בתפקודי כבד או אי-ספיקת לב.

·         זריקות לידוקאין דרך קנה הנשימה או הקריקואיד וחסם עצבי הן פרוצדורות פולשניות, הדורשות הכשרה מיוחדת, ולכן אינן מומלצות כטניקות קו-ראשון, אם כי מביאות לרמות גבוהות של הרדמה מקומית, עם נוחות רבה למטופל.

·         השימוש בשילוב בנזודיאזפינים ואופיאטים מומלץ בשל ההשפעה הסינרגיסטית שלהם על סבילות החולה את הפרוצדורה. בנוסף, לבנזודיאזפינים השפעה של אמנזיה אנטרוגרדית, ואופיואידים נוטים לדכא שיעול.

·         מידאזולם הינו התכשיר המועדף ממשפחת בנזודיאזפינים, ופנטניל הינו התכשיר המומלץ מבין האופיואידים, בשל התחלת הפעולה המהירה ושיא ההשפעה המהיר, עם משך השפעה קצר יחסית.

·         למרות שהשימוש בבנזודיאזפינים עשוי להאריך את זמן ההחלמה, הוא אינו כרוך בעליה בשכיחות סיבוכים.

·         פרופופול הינו חומר טשטוש יעיל לברונכוסקופיה. בהשוואה לשילוב בנזודיאזפינים ואופיואטים, הטיפול בפרופופול מביא לתוצאות דומות מבחינת טשטוש, אמנזיה וסבילות המטופל; ללא הבדל בהיפוקסיה או תופעות לוואי אחרות; וזמן החלמה קצר יותר.

·         אפשרויות רפואה משלימה, דוגמת השפעות קול וראיה, אינן מפחיתות חרדה במהלך ברונכוסקופיה.

המומחים ממליצים לכל הרופאים המבצעים פרוצדורות ברונכוסקופיה לשקול מתן הרדמה מקומית, שיכוך כאבים וטשטוש, במידת הניתן. העדויות בנושא תומכות בבטיחות וביעילות גישה זו, כאשר בוחרים בתכשירים המתאימים, לצד בחירת חולים נכונה.

המומחים מציינים מספר אזהרות:

·         על הנבדקים להיות מודעים לזמן ההחלמה המוארך לאחר טשטוש, בהשוואה לביצוע ברונכוסקופיה גמישה ללא טשטוש.

·         מומלץ לנבדקים להימנע מהפעלת ציוד כבד או לקבל החלטות חשובות ביום הטשטוש, בשל ההשפעה האמנסטית של בנזודיאזפינים המשמשים לטשטוש.

·         אל למטופלים לשוב לעבודתם ביום פרוצדורה שבוצעה תחת טשטוש.

Chest. 2011;140;1342-1350

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדיקות סקר ממוקדות לסרטן לבלב עשויות לשפר את שיעורי ההישרדות באוכלוסייה זו (JAMA Oncol)

    בדיקות סקר ממוקדות לסרטן לבלב עשויות לשפר את שיעורי ההישרדות באוכלוסייה זו (JAMA Oncol)

    מעקב אחר מטופלים בסיכון גבוה עשוי לסייע בזיהוי אדנוקרצינומה של צינוריות הלבלב בשלב מוקדם יותר, כאשר הגידול קטן יותר וקל יותר לטיפול עם סיכויי הישרדות גבוהים יותר באוכלוסייה זו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אדנוקרצינומה של הלבלב מלווה בשיעורי הישרדות נמוכים לאחר חמש שנים ולעיתים קרובות […]

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

  • השוואת Sacituzumab Govitecan לעומת Docetaxel בטיפול ב-NSCLC מתקדם או גרורתי (J Clin Oncol)

    השוואת Sacituzumab Govitecan לעומת Docetaxel בטיפול ב-NSCLC מתקדם או גרורתי (J Clin Oncol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology עולה כי טיפול ב- Sacituzumab Govitecan עשוי לשפר את ההישרדות הכוללת לעומת Docetaxel בחולים עם סרטן ריאות גרורתי מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) עם התקדמות לאחר טיפול קודם. מחקר EVOKE-01 הינו מחקר בשלב III, בתווית-פתוחה, להערכת Sacituzumab Govitecan לעומת טיפול ב-Docetaxel בחולים עם NSCLC […]

  • טיפול בסטטינים במינון גבוה לאחר אירוע מוחי קל מלווה בסיכון מוגבר לדימומים (J Am Heart Assoc)

    טיפול בסטטינים במינון גבוה לאחר אירוע מוחי קל מלווה בסיכון מוגבר לדימומים (J Am Heart Assoc)

    התחלת טיפול בסטטין בעצימות גבוהה במהלך השלב האקוטי של אירוע מוחי מינורי, שאינו ממקור לבבי, עשויה להביא לעליה בסיכון לדימום, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מסין שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. הנחיות ה-AHA/ASA משנת 2021 המליצו על טיפול בסטטין בעצימות-גבוהה בחולים בסיכון גבוה למחלה קרדיווסקולארית טרשתית. עם זאת, מספר מחקרים אקראיים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vonoprazan להקלה על צרבת משנית למחלת החזר קיבה-ושט (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vonoprazan להקלה על צרבת משנית למחלת החזר קיבה-ושט (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Vonoprazan כטבליות במינון 10 מ”ג להקלה על צרבת משנית למחלת החזר קיבה-וושט (Gastroesophageal Reflux Disease) שאינו-ארוזיבי במבוגרים. המומחים מסבירים כי מדובר בהתוויה השלישית למתן חסם החומצה, אשר מאושר כבר לטיפול בדלקת וושט ארוזיבית בכל הדרגות ולהכחדת זיהום הליקובקטר פילורי בשילוב עם טיפול אנטיביוטי. האישור […]

  • יעילות ובטיחות משלב Olanzapine עם נוגדי-בחילה למניעת בחילות והקאות משנית ל-Carboplatin (מתוך J Clin Oncol)

    יעילות ובטיחות משלב Olanzapine עם נוגדי-בחילה למניעת בחילות והקאות משנית ל-Carboplatin (מתוך J Clin Oncol)

    הוספת Olanzapine לטיפול משולש בנוגדי-בחילה לא הפחיתה משמעותית את שיעורי הקאות משנית לטיפול ב-Carboplatin, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology. באשר למניעת תחושת בחילה, הוספת Olanzapine הובילה להטבה גדולה יותר בתופעות הלוואי משנית למשטר טיפול כימותרפי המבוסס על Carboplatin. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות והיעילות של טיפול נוגד-הקאה […]

  • בדיקת FDG-PET/CT מצמצמת היקף ניתוחים מיותרים בחולים עם ממאירות ראש וצוואר (Radiotherapy and Oncology)

    בדיקת FDG-PET/CT מצמצמת היקף ניתוחים מיותרים בחולים עם ממאירות ראש וצוואר (Radiotherapy and Oncology)

    בחולים עם קרצינומה של תאי קשקש של הראש והצוואר, השלמת בדיקת FDG-PET/CT להערכת התגובה לטיפול כימו-קרינתי מעלה משמעותית את הדיוק בזיהוי חולים בהם תתכן תועלת לניתוח הצלה לדיסקציה צווארית, עם הפחתת מספר החולים המופנים לניתוח מיותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Radiotherapy and Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בדיקת FDG-PET/CT משמשת יותר […]

  • יעילות ובטיחות Linvoseltamab לטיפול במיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת (J Clin Oncol)

    יעילות ובטיחות Linvoseltamab לטיפול במיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב-Linvoseltamab במינון 200 מ”ג הוביל לתגובה עמוקה וממושכת, עם חציון משך תגובה של 29.4 חודשים בחולים עם מיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת, עם פרופיל בטיחות סביר. החוקרים מסבירים כי מדובר במחקר בשלב I/II הראשון בבני אדם להערכת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה