חיוניות של שריר הלב בבדיקת אקו במאמץ לאחר אוטם, מהווה סימן חיובי (Heart)

לפי מחקר חדש, חיוניות של שריר הלב, המתגלה בבדיקת אקוקרדיוגרפיה במאמץ עם דובוטמין (DSE), בשלבים המוקדמים אחרי אוטם חריף בשריר הלב (MI), מהווה גורם מנבא חזק להישרדות.

במחקר השתתפו 212 מטופלים אחרי MI, שהיו במצב יציב. המטופלים עברו בדיקת DSE, 4.8 ימים אחרי האוטם בממוצע.

החוקרים מדווחים, כי 44% מהמטופלים היו עם עדות לחיוניות של שריר הלב בבדיקת ה- DSE ו- 38% מהמטופלים היו עם עדות לאיסכמיה. אחרי 803 ימי מעקב, 13% מהמטופלים נפטרו ו- 8% נוספים עברו MI לא קטלני. גיל וחיוניות של שריר הלב בבדיקת ה- DSE היו גורמים מנבאים עצמאיים לתמותה ול- MI לא קטלני.

בראיון לרויטרס אומר אחד החוקרים, שבדיקת ה- DSE סיפקה מידע נוסף, מעבר לקליניקה ולתפקוד חדר שמאל במנוחה, שעזר בניבוי של מוות ו- MI לא קטלני. בדיקת ה- DSE שבוצעה בימים הראשונים שלאחר ה- MI, איפשרה לזהות את המטופלים עם רקמת שריר לב חיונית, מטופלים עם סיכוי טוב יותר להישרדות.

לפי החוקרים, בדיקת ה- DSE יכולה לעזור בזיהוי של מטופלים שירוויחו מצינתור ומרה-ווסקולריזציה, אלו שנשארה להם מספיק רקמת שריר לב חיונית.

החוקרים מציעים שכל המטופלים היציבים לאחר MI, יעברו בדיקת DSE בכדי לעזור בקביעה של הטיפול הנכון טיפול תרופתי או רה-ווסקולריזציה.

Heart 2006;92:44-48.

לידיעה המלאה במדסקייפ

לתקציר המאמר

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

חשיבותו של ליווי רוקחי במטופלים לאחר אוטם שריר הלב (J. Pharm. Pract)

חשיבותו של ליווי רוקחי במטופלים לאחר אוטם שריר הלב (J. Pharm. Pract)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|05/06/2024

ליווי וחינוך פרטני על ידי רוקחים עשוי לשפר את ההקפדה על נטילת והבנת התכלית בנטילת תרופות קרדיו-וסקולריות, כך עולה ממחקר שפורסם ב-Journal of Pharmacy Practice and Research. הביא לפרסום יהונתן ניסן בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן