תוצאות מחקר שפורסם לאחרונה מצביעות על קשר בין אכילת פירות ים לבין הפחתה בשיעור הופעת הפרעות בי-פולריות.
הערכות החוקרים מתבססות על מחקרים אפידימיולוגיים שנערכו בקרב אוכלוסיות בכדי לזהות את שיעורי שכיחות הופעת הפרעות בי-פולריות מסוג I, הפרעות בי-פולריות מסוג II, הפרעות בי-פוריות מגוונות, וסכיזופרניה, במספר מדינות.
החוקרים מסבירים כי נתונים לגבי הצריכה הלאומית של פירות ים נתקבלו משרותי דייג הים הלאומיים ומהארגון החקלאי של ה- WHO.
השכיחויות שנדדו השוו להבדלים שנמצאו בצריכת פירות-ים תוך שימוש באנליזה ברגרסיה לינארית ובלתי לינארית.
ברגרסיה אקספוננציאלית פשוטה הודגם כי צריכה מוגברת של מאכלי ים מפחיתה את שיעורי ההופעה של הפרעות בי- פולריות מסוג I, הפרעות בי-פולריות מסוג II, והפרעות בי-פוריות מגוונות.
החוקרים מדווחים כי העליה התלולה ביותר בשיעורי שכיחות הופעת ההפרעות הבי-פולריות נמצאה במדינות בהן צריכת פירות הים הממוצעת נמוכה מ-22.7 ק”ג לאדם לשנה.
לא נמצא קשר בין שכיחות ההופעה של סכיזופרניה לבין צריכת פירות ים. לטענת החוקרים, מעיד ממצא זה על ספציפיות להפרעות רגשיות.
Am J Psychiatry 2003;160:2222-2227.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!