Psoriasis

ההבדלים בבחירות הטיפול בילדים עם פסוריאזיס (Arch Dermatol)

ממחקר שכלל למעלה מ-3.8 מיליון ביקורי רופא עקב פסוריאזיס בילדים, במהלך 28 שנים, עולים הבדלים משמעותיים בדפוסי מתן מרשמים לטיפול תרופתי, בתלות במומחיות הרופא המטפל ובגיל הילד. ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת Archives of Dermatology.

רופאי עור ומומחים לרפואה פנימית נוטים לבחור בסטרואידים בעלי פוטנטיות גבוהה (לרוב Betamethasone), בעוד שרופאי ילדים מעדיפים טיפול מקומי ב-Tacrolimus. בדומה, בילדים עד גיל 9 שכיחות גבוהה יותר של טיפול ב-Tacrolimus, בעוד שבילדים גדולים יותר שכיחות הטיפול ב-Betamethasone הייתה גבוהה יותר. Betamethasone הינה התרופה היחידה שהייתה הנפוצה ביותר בכל קבוצות הגיל.

בכל שנה נערכים 120,000 ביקורים של ילדים בשל פסוריאזיס. שכיחות פסוריאזיס בילדים מהלידה ועד גיל 18 נע סביב 1%. במחקר הנוכחי התבססו החוקרים על סקר National Ambulatory Medical Care Survey, וכיסו את הביקורים לרופאי עור ואחרים, וכן כללו מידע אודות טיפול תרופתי.

במהלך 28  השנים שנבדקו תועדו למעלה מ-3.8 מיליון ביקורים רפואיים, אם כי מספר הביקורים לא השתנה משמעותית במהלך הזמן. בנים ובנות פנו לטיפול רפואי בתדירות זהה. מרבית החולים (93%) היו לבנים, גיל הממוצע בכל ביקור עמד על 11.3 שנים. 82% מהחולים היו בגילאי 8-18 שנים.

63% מהפניות היו לרופאי עור, 17% היו לרופאי ילדים ו-14% היו למומחים לרפואה פנימית. יתר הביקורים היו לרופאים ראשוניים ולמומחים אחרים. טיפול מקומי בסטרואידים היווה שבעה מבין עשרת הטיפולים הנפוצים ביותר, עם Calcipotriene, Salicylic Acid ו-Ketoconazole ששימשו כטיפולים המקומיים הנפוצים ביותר שאינם-סטרואידים.

במהלך תקופת המחקר, חלה עליה במתן טיפול מקומי בסטרואידים, לעומת ירידה חדה ובהמשך התייצבות במתן תרופות ללא מרשם רופא.  עוד נרשמה עליה חדה במתן תכשירים לא-סטרואידיליים מקומיים, החל משנת 1995. לא דווח על מתן מרשם לטיפול ביולוגי לפני שנת 2000.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מתוצאות המחקר עולה כי ייתכן וקיימת מגמה של תת-טיפול בילדים עם פסוריאזיס, בהשוואה למבוגרים. הם ממליצים הרחבת ההדרכה של רופאי עור ורופאים אחרים אודות הטיפול בפסוריאזיס בילדים.

Arch Dermatol. Published online September 19, 2011

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • האם בחולי פסוריאזיס סיכון מוגבר למחלת ריאות חסימתית כרונית? (Resp Med)

    האם בחולי פסוריאזיס סיכון מוגבר למחלת ריאות חסימתית כרונית? (Resp Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Respiratory Medicine עולה כי אבחנה של פסוריאזיס אינה מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease, או COPD). ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הבנת הקשר בין פסוריאזיס ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית עשויה לסייע בטיפול טוב יותר בחולים. מטרתם במחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

  • טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת הנשמה פולשנית, טיפול ב- Pantoprazole הפחית משמעותית את הסיכון לדימום משמעותי קלינית מדרכי עיכול עליונות, ללא השפעה משמעותית על הסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול במעכבי תעלות מימן מועיל או […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה