Prematurity

האם מינונים נמוכים של אספירין מסייעים במניעת פרה-אקלמפסיה בנשים, והאם ל-BMI יש השפעה בעניין? (מדסקייפ, מתוך ה-ACOG Annual Clinical Meeting)

ל-BMI של המטופלת אין השפעה על הפוטנציאל המניעתי של אספירין במינון נמוך במקרים של פרה-אקלמפסיה (רעלת הריון), כך לפי מחקר חדש שהוצג בפגישה השנתית של הקונגרס האמריקאי לגינקולוגיה ומילדות. החוקרים שיערו כי בשל המינון הנמוך, יתכן שלא יהיה בו די עבור נשים הסובלות מהשמנה כפי שיתבטא בנשים עם משקל רגיל. המחקר הוא למעשה ניתוח שניוני של מידע שנאסף במחקר אקראי ומבוקר בפלצבו (שפורסם בג’ורנאל New England Journal of Medicine) שכלל למעלה מ-2500 נשים בהריון שהיו בסיכון גבוה לרעלת הריון, שמצא כי מינונים נמוכים של אספירין, 60 מ”ג ליום, לא הורידו את השכיחות של רעלת הריון או הביא לשיפור התוצאות בלידה ולאחריה.

החוקרים במחקר הנוכחי חילקו באופן אקראי קרוב ל-2500 מהנשים לקבל מינון נמוך של אספירין או פלצבו. כ-18% מהנשים סבלו מסוכרת הריון, כ-30% סבלו מיתר לחץ דם כרוני, כ-27% סבלו מ- multiple gestations וכ-24% סבלו בעבר מפרה-אקלמפסיה. הנשים היו בשבועות 13-26 של ההריון וחולקו ל-4 קטגוריות של BMI. לדברי החוקרים, לא נמצא כל הבדל בשיעורי הפרה-אקלמפסיה בין ארבעת הקבוצות; ההבדל בשיעור הפרה-אקלמפסיה בין קבוצת הטיפול באספירין לקבוצת הביקורת עם הפלצבו התקרב להיות מובהק רק בקבוצת הנשים בה ה-BMI עלה על 35 kg/m² . בהשוואה בתוך קבוצה זו בין זרוע הטיפול וזרוע הביקורת, הסיכון היחסי עמד על 0.7 לטובת אלו שנטלו אספירין. לדברי החוקרים, יתכן כי התועלת של האספירין היתה גדולה יותר בקבוצה זו מאחר שנשים הסובלות מהשמנה עלולות יותר להמצא במצב של דלקת, המושפעת מהתרופה.

 בתגובה למחקר, השיב למדסקייפ ד”ר בוג’ולד, רופא וחוקר מקנדה העוסק בתחום כי במחקר שערך נמצא כי לאספירין במינון נמוך אין תועלת משמעותית במניעה של פרה אקלמפסיה כשהטיפול ניתן לאחר השבוע ה-16 להריון , ולעומת זאת, מחקרים אחרים שנסקרו על ידי קבוצת המחקר שלו מצאו כי במתן לפני  השבוע ה-16 נרשם שיפור משמעותי בהורדת שיעור המקרים של פרה אקלמפסיה. לדבריו, נראה כי תזמון מתן התרופה הוא משמעותי, וכי לפני השבוע ה-16 הוא עשוי להביא תועלת בהורדת הסיכון לפרה אקלמפסיה גם ב-50%.  עוד הוא מציין כי נמצא גם כי מתן של אספרין לפני השבוע ה-16 להריון מביא בעיקר לירידה בשיעור הלידות טרם הזמן והמקרים החמורים של פרה-אקלמפסיה. לדעתו, יהיה מעניין אם כן לגלות אם משקל המטופלת וה-BMI צריך להיות גורם בהחלטה לגבי מינון האספירין, וכן כי מומלץ לבדוק מחקרית האפקטיביות של שימוש במינונים אחרים וגם את ההשפעות על מיצגים שונים של פרה אקלמפסיה וכן, לבדוק האם ראוי להקדים את מתן הטיפול  המניעתי ללפני השבוע ה-16 ואף ללפני השבוע ה-14.

לכתבה במדסקייפ

American Congress of Obstetricians and Gynecologists (ACOG) 61st Annual Clinical Meeting

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה