מנהל המזון והתרופות האמריקאי מזהיר מפני סיכון לכולסטזיס תוך-כבדי של היריון על-רקע טיפול בתיאופורינים (מתוך הודעת ה-FDA)

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) פרסם אזהרת בטיחות למטופלים ואנשי צוות רפואי הנוגעת לסיכון נדיר לכולסטזיס תוך-כבדי של היריון על-רקע טיפול בתיאופורינים.

אזהרת הבטיחות פורסמה בעקבות מקרים של כולסטזיס תוך-כבדי של היריון בקרב נשים שטופלו ב-Azathioprine או 6-Meracaptopurine או 6-Thioguanine כטיפול במחלת מעי דלקתית, כולל קוליטיס כיבית ומחלת קרוהן, או כטיפול בלופוס.

המומחים מסבירים כי תיאופורינים הן תרופות דיכוי-חיסוני עם רעילות כבדית ידועה המסווגות כיום כבעלות פוטנציאל נזק לעובר עם שימוש במהלך היריון. עם זאת, ה-American Gastroenterological Association וה-American College of Rheumatology פרסמו הנחיות לטיפול המעידות כי Azathioprine או 6-Mercaptopurine עשויים לשמש כטיפול הולם על-בסיס פרטני לטיפול בחלק מהמצבים האימונולוגיים במהלך היריון.

בתגובה לדיווחים אלו, מנהל המזון והתרופות האמריקאי דרש מיצרני התרופות עדכון של תווית הטיפול כך שתכלול אזהרות נוספות אודות סיכון להופעת כולסטזיס תוך-כבדי של היריון. באופן ספציפי, הסוכנות דרשה כי תוויות הטיפול התרופתי ידגישו כי ישנם דיווחים לאחר-שיווק על מקרים של כולסטזיס תוך-כבדי של היריון עם שימוש בתיאופורינים במהלך היריון; תועד שיפור בתסמיני כולסטזיס תוך-כבדי של היריון ועליה ברמות חומצות מרה לאחר הפסקת Azathioprine; וכן כי על נשים הרות להפסיק מיידית את השימוש בתיאופורינים לאחר התפתחות כולסטזיס תוך-כבדי של היריון.

מהסוכנות נמסר עוד כי תיאופורינים אינם מהווים טיפול המאושר ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי לטיפול בקוליטיס כיבית, מחלת קרוהן, או לופוס. על נשים הרות להפסיק את השימוש בתיאופורינים במקרה של התפתחות כולסטזיס תוך-כבדי של היריון.

מנהל המזון והתרופות האמריקאי מעודד גם אנשי צוות רפואי ומטופלים לדווח על אירועים חריגים הקשורים לטיפול התרופתי בתיאופורינים.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה ב-Healio

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

מקור: Diabetes Care
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|18/11/2025

במאמר מדווחים פרופ’ גלעד טוויג ושותפיו מהמרכז הרפואי בשיבא על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תחלואה אוטואימונית מאוחרת בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 1 בבגרות בשני המינים, בפרט באלו עם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס ומחלת צליאק

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מקור: JAMA Network Open
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/09/2025

מטא־אנליזה הראתה כי אין הבדל מובהק בין שימוש במעכבי JAK לבין שימוש באנטגוניסטים של TNF מבחינת הסיכון לזיהומים חמורים או לממאירויות בקרב מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון (IMIDs)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/07/2024

דימום ממערכת העיכול התחתונה, המוגדר כהמטוֹכזיה, מהווה חמישית מכלל המקרים של דימום במערכת העיכול בקרב חולים הזקוקים לאשפוז בבית חולים. מאמר סקירה זה הוא סיכום של ההנחיות הקליניות של JAMA שפורסמו באפריל 2024.
מתוך הגליון הראשון של מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן