משרד הבריאות החליט על העלאת היקף הפעילות ביחידת ההפריה החוץ גופית באסותא רמת החייל (הודעת משרד הבריאות)

בסיום דיון שערך בשבוע שעבר משרד הבריאות, הוחלט על העלאת היקף הפעילות ביחידת ההפריה החוץ גופית באסותא רמת החייל ל-25 פעולות של שאיבת ביציות ביום, זאת לאחר שיפור בפעילות היחידה, שנמצא גם בביקורת שנערכה ביחידה. הדיון שנערך במשרד הבריאות כלל את הרכב ועדת השימוע ונבחנו בו ההיבטים השונים בנושא תוך שקילת טובת המטופלות.

כזכור, הורדת הפעילות של אסותא רמת החייל, נעשתה לאחר רצף אירועים חריגים ביחידת ההפריה החוץ גופית באסותא רמת החייל, בעקבותיהם וכן לאחר שימועים ובירור שנערכו ע”י ראש חטיבת הרפואה ד”ר הגר מזרחי, הוחלט בחודש יולי על צמצום והגבלת הפעילות המתבצעת ביחידה. בתחילת אוגוסט, לאחר שמונה יועץ חיצוני והחל שיפור בפעילות היחידה, וכן על מנת למנוע פגיעה במטופלות, הוחלט לאפשר עליה בפעילות ביחידה.

משרד הבריאות פעל וימשיך לפעול בנחישות כל העת על מנת להבטיח מתן טיפול איכותי ובטוח למען המטופלות והמטופלים.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השוואה בין טיפול אנטיביוטי באמפיצילין ואמינוגליקוזידים לעומת אמפיצילין וצפוטקסים (קלפורן) בפגים קטנים

השוואה בין טיפול אנטיביוטי באמפיצילין ואמינוגליקוזידים לעומת אמפיצילין וצפוטקסים (קלפורן) בפגים קטנים

מקור: Pediatric Research
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|14/06/2026

במחקר שפורסם ב־Pediatric Research בדקו החוקרים שני פרוטוקולי טיפול אנטיביוטי אמפירי בפגים שהינם מקובלים בפגיות ובארצות שונות; האחד טיפול באמפיצילין ואמינוגליקוזידים (כמו גנטמיצין או אמיקצין), והאחר אמפיצילין יחד עם צפוטקסים (קלפורן)

החייאת ילדים; השוואה בין ההנחיות האמריקאיות לאירופיות

החייאת ילדים; השוואה בין ההנחיות האמריקאיות לאירופיות

מקור: Neonatology
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|01/06/2026

החוקרים סיכמו את ההבדלים ואת נקודות ההסכמה בין הנחיות ההחייאה ביילודים לשנת 2025 של איגוד הלב האמריקאי והאקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים (AHA-AAP) לבין אלו של מועצת ההחייאה האירופית (ERC)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן