האם ניתוח להגדלת שדיים עם שתלי סיליקון עלול להשפיע לרעה על גדילת העובר? (Clin Rheumatol)

במאמר שפורסם בכתב העת Clinical Rheumatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב נשים עם שתלי סיליקון בשדיים תועד סיכון גבוה ב-70% להגבלה בגדילת העובר במהלך ההיריון, המוגדרת כעליה במשקל המשוער או בהיקף הבטן המשוער של העובר מתחת לאחוזון העשירי לגיל ההיריון.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים רבים הראו כי שתלי סיליקון בשד עלולים להשפיע לרעה על הנקה, אך אין מידע רב אודות ההשפעה של שתלים אלו על התפתחות העובר. הם שמו לב כי באימהות רבות עם הפרעה בגדילת העובר תועדו מצבים דלקתיים, דוגמת שתלי סיליקון בשדיים או אבחנה של זיהום ג’יארדיה.

מחקר העוקבה נערך במרכז רפואי יחיד ובחן את שיעורי הימצאות מצבים דלקתיים בהריונות עם הפרעה בגדילת העובר ולחץ דם תקין. לאחר מכן, החוקרים סיווגו את הנשים לאלו עם שתלי סיליקון בשדיים ואלו ללא שתלים אלו, במטרה לקבוע אם לשתלים אלו השפעה על הופעת או חומרת הפרעה בגדילת העובר.

מדגם המחקר כלל 38 נשים, מהן 12 (32%) עברו ניתוח קוסמטי להגדלת שדיים 4-18 שנים לפני ההיריון. מחצית מהנשים עם שתלי סיליקון בשדיים ו-38% מאלו ללא שתלים אלו אובחנו עם זיהום בג’יארדיה. במחצית מהאימהות עם שתלי סיליקון וב-35% מאלו ללא שתלים אלו תועדו נוגדנים עצמיים.

מהנתונים עולה כי שתלי סיליקון בשדיים לוו בעליה של 70% בסיכון להגבלה בגדילת העובר לפני 32 שבועות הריון (רווח בר-סמך 95% של 1.2-2.5). יתרה מזאת, הפרעה בגדילת העובר אובחנה בשלב מוקדם יותר משמעותית של ההיריון בנשים עם שתלי סיליקון, בהשוואה לאלו ללא שתלים דומים: שבוע 27 (רווח בר-סמך 95% של 25-30) לעומת שבוע 30 (רווח בר-סמך 95% של 29-32).

עוד עולה מהתוצאות כי שתלי סיליקון לוו בעליה של פי שלוש בסיכון לעובר מתחת לאחוזון 3, אם כי הבדל זה לא היה מובהק סטטיסטית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מציעים כי הקשר בין מצבים דלקתיים, דוגמת שתלי סיליקון בשדיים, זיהום בג’יארדיה ונוגדנים עצמיים, עשוי לתרום לאי-ספיקה של השליה. שתי סיליקון בשדיים שהוכנסו למעלה מארבע שנים קודם לכן לוו בסיכון מוגבר להופעה מוקדמת של הפרעה בגדילת העובר.

יש להשלים מחקרים גדולים יותר במטרה לאשר את מצאי המחקר ולקבוע אם יש לכלול הפרעה בגדילת העובר כחלק מתופעות הלוואי האפשריות של שתלי סיליקון בשדיים.

Clin Rheumatol, Sep 2023

 

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

סיכום מקצועי: אסטרטגיות ניהול חבל טבור ביילודים שאינם חיוניים (Non-Vigorous Neonates)

סיכום מקצועי: אסטרטגיות ניהול חבל טבור ביילודים שאינם חיוניים (Non-Vigorous Neonates)

מקור: degruyterbrill
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|07/06/2026

אפילו שחיתוך מושהה של חבל הטבור (Delayed Cord Clamping – DCC) הוא סטנדרט הטיפול המקובל עבור יילודים חיוניים בזכות יתרונותיו הקליניים כגון הגדלת נפח הדם ושיפור רמות ההמוגלובין, יישומו ביילודים שאינם חיוניים שרוי במחלוקת

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

מקור: Human Reproduction Open, PLOS Medicine
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|27/05/2026

ניתוח נתוני עתק שבוצע באוניברסיטת בן־גוריון בנגב וכלל יותר מ־250,000 הריונות של מטופלות כללית מחוז דרום והמרכז הרפואי סורוקה לאורך שני עשורים, הוביל לשני מחקרים המעניקים תשובות חדשות על בטיחות השימוש באקמול ומשככי כאבים (NSAISs) במהלך ההיריון

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן