נשים רבות בסיכון גבוה לקדם רעלת היריון אינן מקבלות טיפול באספירין (JAMA)

נשים הרות בסיכון הגבוה ביותר להתפתחות קדם רעלת-היריון, דוגמת אלו עם סוכרת ויתר לחץ דם, אינן מקבלות באופן שגרתי טיפול באספירין כפי שמומלץ בהנחיות, כך עולה מתוצאות מחקר מבוסס-אוכלוסייה מארצות הברית, אשר פורסמו בכתב העת JAMA.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את היקף השימוש באספירין למניעת קדם רעלת היריון בנשים הרות שהתגוררו באונטריו, קנדה, עם סוכרת לפני-היריון, השמנה ו/או יתר לחץ דם כרוני, בתקופה שבין אפריל 2018 ועד דצמבר 2020.

בתקופת המחקר תועדו 371,237 לידות, כאשר ב-20.9% מהנשים תועדה אבחנה של סוכרת, השמנה, או יתר לחץ דם.

מהנתונים עולה כי 3.2% מהנשים ההרות ללא כל גורם סיכון לקדם רעלת היריון קיבלו טיפול באספירין (רווח בר-סמך 95% של 3.2-3.3%). בקרב נשים עם סוכרת, שיעור הטיפול באספירין עמד על 17.2% (רווח בר-סמך 95% של 16.2-18.2%), בעוד ש-6.9% מהנשים עם יתר לחץ דם (רווח בר-סמך 95% של 6.7-7.1%) ו-27.6% מהנשים עם יתר לחץ דם (רווח בר-סמך 95% של 26.2-29%) קיבלו מרשם לטיפול באספירין במהלך הטרימסטר הראשון.

מהערכת שילוב גורמי הסיכון עלה כי היקף השימוש באספירין עמד על 22.2% מהנשים עם סוכרת והשמנה, 36.6% מהנשים עם סוכרת ויתר לחץ דם, 32.3% מהנשים עם השמנה ויתר לחץ דם ו-38.8% מהנשים עם שלושת גורמי הסיכון.

החוקרים כותבים כי אספירין במינון נמוך, החל משבועות 12 עד 20 להיריון, הינו אמצעי יעיל למניעת קדם רעלת היריון בנשים בסיכון, כולל אלו עם סוכרת לפני היריון, יתר לחץ דם, או השמנה. עם זאת, מנתוני המחקר הנוכחי עולה כי אספירין אינו משמש באופן מספק בנשים אלו.

JAMA 2022

לידיעה ב-Healio

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן