מומחים טוענים כי אין הוכחות התומכות בהפרדת אימהות ויילודים בשל COVID-19 (מתוך הנחיות ה-CDC)

חלק מהרופאים והמטופלות אינם חשים בנוח עם ההנחיות החדשות מטעם ה-CDC (Centers for Disease Control and Prevention) הממליצות להפריד אימהות עם חשד או הוכחה ל-COVID-19 מהיילודים לאחר הלידה, בטענה כי המלצות אלו אינן נתמכות ע”י עדויות ועלולות לגרום נזק ממושך.

מומחים מקליפורניה מסבירים כי העדויות מסין העידו כי הסיכון להדבקה ורטיקאלית מהאם ליילוד הוא מאוד נמוך והנגיף לא זוהה בחלב אם. עם זאת, המלצות ה-CDC מדגישות כי יש לשקול הפרדה בין האם והיילוד במטרה להפחית את הסיכון להדבקה בנגיף מהאם ליילוד, במקרים בהם קיים חשד לזיהום באם או כאשר מדובר בזיהום מוכח באם.

בנוסף, מאחר והיילוד נחשף במהלך הלידה, ההמלצה היא גם לשקול בידוד של היילוד בחדר נפרד עד שאינו מוגדר עוד כתחת בדיקה.

עם זאת, מומחים בתחום סבורים כי ייתכן ואין צורך בצעדים אלו וכי יילודים נדרשים לינוק לעיתים קרובות במטרה לבסס הרגלי יניקה טובים וליהנות מיתרונות חלב אם. הם מוסיפים כי אין הוכחות טובות לפיהן יש להפריד אימהות מהתינוקות וכי חשוב מנגד לשקול את ההשפעות של הפרדה זו על הקשר בין האם והיילוד, מגע עור לעור והתחלת הנקה מוקדמת, אשר במרבית המקרים עשויים לעלות על הסיכון הכרוך בחשיפת התינוק לאם.

ניתן להפחית את החשיפה לזיהום ע”י הקפדה על היגיינת ידיים הולמת ושימוש במסכה, במידת הצורך.

חשוב לפעול בצורה חכמה ונבונה ולהגן על האימהות ועל היילודים. כמו כן, חשוב להגן על האחיות, המיילדות והרופאים מפני הסיכונים הכרוכים בחשיפה ל-COVID-19.

הן הנחיות ה-CDC והן הנחיות שפורסמו לאחרונה מטעם ארגון הבריאות העולמי מסכימות כי ניתן להאכיל בבטחה יילוד בחלב מאם עם COVID-19.

באשר לנשים השוקלות לידת-בית לאור המגפה הנוכחית, מומחי ה-Society for Maternal-Fetal Medicine מבהירים כי בעיות עלולות להתפתח במהירות וכי ייתכן ושירותי אמבולנס לא יהיו זמינים לאם או לתינוק במידת הצורך.

חשוב לציין כי ה-CDC מתיר את הבחירה הסופית בידי האם ומתיר לה לבחור בחדר עם התינוק שלה, גם במידה ונמצאה חיובית לנגיף הגורם ל-COVID-19. חשוב להדריך ולהסביר לנשים על הנושא, אך בסופו של דבר, ההחלטה להפריד את האם מהתינוק נתונה בידי האם.

מתוך הנחיות ה-CDC

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

סיכום מקצועי: אסטרטגיות ניהול חבל טבור ביילודים שאינם חיוניים (Non-Vigorous Neonates)

סיכום מקצועי: אסטרטגיות ניהול חבל טבור ביילודים שאינם חיוניים (Non-Vigorous Neonates)

מקור: degruyterbrill
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|07/06/2026

אפילו שחיתוך מושהה של חבל הטבור (Delayed Cord Clamping – DCC) הוא סטנדרט הטיפול המקובל עבור יילודים חיוניים בזכות יתרונותיו הקליניים כגון הגדלת נפח הדם ושיפור רמות ההמוגלובין, יישומו ביילודים שאינם חיוניים שרוי במחלוקת

החייאת ילדים; השוואה בין ההנחיות האמריקאיות לאירופיות

החייאת ילדים; השוואה בין ההנחיות האמריקאיות לאירופיות

מקור: Neonatology
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|01/06/2026

החוקרים סיכמו את ההבדלים ואת נקודות ההסכמה בין הנחיות ההחייאה ביילודים לשנת 2025 של איגוד הלב האמריקאי והאקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים (AHA-AAP) לבין אלו של מועצת ההחייאה האירופית (ERC)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן