הפסקת טיפול בתרופות ממשפחת SSRI לפני היריון אינו מפחית שיעורי הפלות (Obstet Gynecol.)

בנשים הנוטלות טיפול בתרופות ממשפחת SSRI (Selective Serotonin Reuptake Inhibitor) לטיפול בדיכאון בשלב מוקדם במהלך היריון ואלו המפסיקות את הטיפול התרופתי עד שנה לפני ההפריה, תועד סיכון דומה להפלות, כך מדווחים חוקרים, במאמר חדש שפורסם בכתב העת Obstetrics & Gynecology.

מהתוצאות עולה כי אין קשר סיבתי בין SSRI ובין הפלות וכי גורמים הקשורים בהפרעות במצב הרוח, דוגמת עישון, צריכת אלכוהול והיענות ירודה לטיפול לפני הלידה, עשויים לעמוד בבסיס הסיכון המוגבר בנשים הנוטלות נוגדי-דיכאון.

החוקרים בחנו את הנתונים ממאגר נתונים בדנמרק, וזיהו קרוב ל-1.3 מיליון הריונות בין השנים 1997-2010. מבין אלו, כ-911,00 הסתיימו בלידה, כ-142,000 הסתיימו בהפלה וכ-226,000 הסתיימו בהשראת הפלה.

מהנתונים עולה כי מבין 22,884 ההריונות (1.8%) בהם האם נחשפה ל-SSRI במהלך 35 הימים הראשונים להיריון, 12.6% הסתיימו בהפלה, זאת בהשוואה ל-11.1% מההריונות בנשים שמעולם לא נחשפו לתרופות אלו (יחס סיכון מתוקן של 1.27).

בקרב נשים שהפסיקו את הטיפול ב-SSRI בין 3-12 חודשים לפני ההיריון תועדה עליה דומה בסיכון להפלות (יחס סיכון מתוקן של 1.24) בהשוואה לנשים שלא נחשפו ל-SSRI.

החוקרים לא זיהו הבדל בסיכון בין נשים שנטלו מינונים נמוכים או גבוהים של SSRI ולא זיהו עליה בסיכון בנשים שנטלו למעלה מתרופה אחת, בהשוואה לאלו שנטלו רק תרופה אחת.

ההשערה של החוקרים היא כי הסיכון המוגבר להפלות במחקר הנוכחי עשוי לנבוע מתחלואות רקע, או גורמים הקשורים באורח חיים (צריכת אלכוהול, עישון או היענות נמוכה לנטילת תוספי חומצה פולית במהלך ההיריון).

Obstet Gynecol. Published online September 5, 2014

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

סיכום מקצועי: אסטרטגיות ניהול חבל טבור ביילודים שאינם חיוניים (Non-Vigorous Neonates)

סיכום מקצועי: אסטרטגיות ניהול חבל טבור ביילודים שאינם חיוניים (Non-Vigorous Neonates)

מקור: degruyterbrill
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|07/06/2026

אפילו שחיתוך מושהה של חבל הטבור (Delayed Cord Clamping – DCC) הוא סטנדרט הטיפול המקובל עבור יילודים חיוניים בזכות יתרונותיו הקליניים כגון הגדלת נפח הדם ושיפור רמות ההמוגלובין, יישומו ביילודים שאינם חיוניים שרוי במחלוקת

החייאת ילדים; השוואה בין ההנחיות האמריקאיות לאירופיות

החייאת ילדים; השוואה בין ההנחיות האמריקאיות לאירופיות

מקור: Neonatology
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|01/06/2026

החוקרים סיכמו את ההבדלים ואת נקודות ההסכמה בין הנחיות ההחייאה ביילודים לשנת 2025 של איגוד הלב האמריקאי והאקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים (AHA-AAP) לבין אלו של מועצת ההחייאה האירופית (ERC)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן