pharmacology

סקירה מתמשכת של הבטיחות הקרדיווסקולארית של Avandia (מתוך הודעת ה-FDA)

FDA

ה-FDA (Food and Drug Administration) עורך סקירה של ממצאי מחקר RECORD (Rosiglitazone Evaluation for Cardiovascular Outcomes and Regulation of Glycemia in Diabetes), שהוגשו באוגוסט 2009. מחקר RECORD הוא מחקר קליני גדול, ארוך-טווח, להערכת הסיכונים הקרדיווסקולאריים הכרוכים בטיפול ב-Avandia (Rosiglitazone), המשמשת לטיפול בחולים עם סוכרת מסוג 2.

בנוסף למחקר RECORD, פורסמו מספר מחקרים תצפיתיים נוספים להערכת הבטיחות הקרדיווסקולארית של Rosiglitazone. ה-FDA עורך סקירה של ממצאים אלו על-בסיס מתמשך.

כעת עורכים ב-FDA סקירה של הנתונים ממחקר RECORD שהסתיים, ובוחנים מחקרים נוספים. מדובר בעבודה מתמשכת, ולא פורסמו הנחיות או המלצות חדשות בנוגע לשימוש ב- Rosiglitazone בטיפול בסוכרת מסוג 2 בשלב זה.

לאחר שה-FDA ישלים את סקירת הנתונים ממחקר RECORD, הסוכנות תציג את מכלול נתוני הבטיחות הקרדיווסקולארית של Rosiglitazone בפגישה משותפת של Endocrinologic and Metabolic Drugs Advisory Committee ו-Drug Safety and Risk Management Advisory Committee ביולי 2010. באותו כנס, הועידה המייעצת תספק הערכה מעודכנת של הסיכון והתועלת במתן Rosiglitazone לטיפול בחולים עם סוכרת מסוג 2.

במקרים בהם מרשם לטיפול ב- Rosiglitazone, על אנשי הצוות הרפואי לעקוב אחר ההמלצות המקובלות לטיפול בתרופה. על החולים להמשיך בנטילת הטיפול ב- Rosiglitazone עד להוראה רפואית להפסיק את הטיפול. על מטופלים החוששים מפני הסיכונים האפשריים הקשורים בטיפול ב- Rosiglitazone לדון בנושא עם אנשי הצוות הרפואי.

בשנת 2007 ה-FDA פרסם אזהרת בטיחות בה הודיע לציבור על הקשר האפשרי בין נטילת Rosiglitazone ובין סיכון קרדיווסקולארי מוגבר. הסוכנות פנתה לייעוץ ממומחים חיצוניים במפגש משותף של FDA Endocrinologic and Metabolic Drugs Advisory Committee ו-Drug Safety and Risk Management Advisory Committee, שנערך ב-30 ביולי 2007. נתוני מחקר RECORD מהווים את האינפורמציה החדשה היחידה ממחקר אקראי ומבוקר להערכת Rosiglitazone, שהתקבל לידי ה-FDA מאז ההודעות בשנת 2007.

מחקר RECORD נועד להעריך את הבטיחות הקרדיווסקולארית של Rosiglitazone, בהתאם להנחיות ה-FDA מדצמבר 2008 (Guidance for Industry), בהן התבקשו חברות המפתחות טיפולים חדשים לסוכרת להקפיד על מבנה המחקר כך שיכלול הערכה של הבטיחות הקרדיווסקולארית. מחקר RECORD ייבחן בהקשר של הנחיות אלו.

מידע נוסף לצוותים הרפואיים

להלן המלצות ה-FDA לצוותים הרפואיים:

·         יש לעקוב אחר ההמלצות בהתוויות הטיפול בעת מתן מרשם לטיפול ב-Rosiglitazone . אלו כוללות אזהרה (Box Warning) לפיה:

o        קיימת התווית-נגד לטיפול ב-Rosiglitazone בחולים עם אי-ספיקת לב בדרגה III או IV לפי סיווג NYHA.

o        Rosiglitazone גורם לאי-ספיקת לב או מוביל להחמרת אי-ספיקת לב בחלק מהחולים. על המטפלים לעקוב אחר סימנים ותסמינים של אי-ספיקת (כולל עלייה מהירה במשקל, קשיי נשימה, ו/או נפיחות) לאחר התחלת טיפול ולאחר העלאת מינון Rosiglitazone. במידה ומופיעים סימנים ותסמינים של אי-ספיקת לב, יש לטפל בהתאם באי-ספיקת לב, ולשקול הפסקת טיפול ב- Rosiglitazone או הפחתת מינון של התרופה.

o        העדויות הזמינות בנוגע לקשר בין טיפול ב-Rosiglitazone ובין הסיכון לאיסכמיה לבבית אינן חד-משמעיות. מטה-אנליזה שכללה 42 מחקרים קליניים (במשך ממוצע של 6 חודשים; עם 14,237 חולים), שמרביתם ערכו השוואה בין Rosiglitazone ובין פלסבו, מצאה קשר בין טיפול ב- Rosiglitazone ובין סיכון מוגבר לאיסכמיה של שריר הלב (כולל אנגינה או התקפי לב). שלושה מחקרים אחרים (במשך ממוצע של 41 חודשים; עם 14,067 חולים), בהם נערכה השוואה בין Rosiglitazone ובין תרופות פומיות אחרות לטיפול בסוכרת או פלסבו, לא אישרו או שללו את הסיכון הנ”ל. מחקר RECORD שהושלם לאחרונה, ונבחן כיום ע”י אנשי ה-FDA, הוא אחד מאותם שלושה מחקרים.

·         יש לדון עם החולים בנושא הסיכונים הכרוכים בטיפול ב-Rosiglitazone , תוך התייחסות לתועלת הקלינית של Rosiglitazone, מאזני סיכון/תועלת של תרופות אחרות לטיפול בסוכרת, והסיכונים הקשורים באיזון ירוד של רמות הסוכר בדם.

·         יש לדון עם החולים בנושא חשיבות ההיענות לטיפול התרופתי בסוכרת.

·         יש לדווח ל-FDA על כל תופעות לוואי הקשורות בנטילת Rosiglitazone.

סיכום הנתונים

מחקר RECORD ערך השוואה של הבטיחות הקרדיווסקולארית, בין 2,200 חולים עם סוכרת מסוג 2, שנטלו Rosiglitazone עם תרופות אחרות לטיפול בסוכרת (Metformin או תרופה ממשפחת Sulfonylurea) ובין 2,227 חולים שנטלו Metformin ותרופה ממשפחת Sulfonylurea.

החולים שלקחו חלק במחקר נותרו במעקב למשך 5.5 שנים, בממוצע. יעד הסיום העיקרי של המחקר כלל תמותה קרדיווסקולארית ואשפוזים על-רקע סיבות קרדיווסקולאריות. יעדי סיום משניים של המחקר כללו יעד סיום משולב של אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים (תמותה קרדיווסקולארית, התקף לב, או שבץ). כל יעדי הסיום הקרדיווסקולאריים נקבעו ע”י צוות קרדיולוגים שלא היו מודעים לטיפול שניתן לכל חולה, ואילו חולים טופלו ב- Rosiglitazone.

מתוצאות המחקר עולה כי אין הבדל ביעד הסיום העיקרי בין קבוצת המטופלים ב- Rosiglitazone (Hazard Ratio = 0.99,  95% CI = 0.85-1.16), ובין טיפול משולב ב-Metformin ותרופה ממשפחת Sulfonylurea. בנוסף, לא תועדו הבדלים מובהקים בטיפול באף אחד מיעד הסיום המשניים, פרט לעליה בשיעור האוטמים הלבביים, שהיא תופעת לוואי מוכרת-היטב של תרופות ממשפחת זו, כולל Actos (Pioglitazone). העלייה בסיכון לאוטם לבבי עולה בקנה אחד עם האזהרות המופיעות בעלוני התרופה.

ממצאי מחקר RECORD פורסמו במהדורת יוני 2009 של Lancet.

מתוך הודעת ה-FDA

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • עדויות חדשות תומכות בתועלת של Filgotinib בחולים עם קוליטיס כיבית (Aliment Pharmacol The)

    עדויות חדשות תומכות בתועלת של Filgotinib בחולים עם קוליטיס כיבית (Aliment Pharmacol The)

    טיפול ארוך-טווח ב- Filgotinib השרה וסייע בשמירה על הפוגה בתסמיני קוליטיס כיבית, לצד שיפור איכות חיים בריאותית, ללא סוגיות בטיחות חדשות, כך עולה מניתוח ביניים של תוצאות מחקר הארכה SELECTION, שפורסמו בכתב העת Alimentary Pharmacology & Therapeutics. המומחים מסבירים כי Filgotinib הינו מעכב JAK1 פומי, הניתן פעם ביום ומאושר באיחוד האירופי, יפן ובריטניה לטיפול בקוליטיס […]

  • תוצאות מבטיחות למתן Teclistamab כנגד מחלות אוטואימוניות עמידות לטיפול (N Engl J Med)

    תוצאות מבטיחות למתן Teclistamab כנגד מחלות אוטואימוניות עמידות לטיפול (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Teclistamab, תכשיר המכוון כנגד B-Cell Maturation Agent (או BCMA), הוביל לשיפור פעילות מחלה בארבעה חולים עם מחלות אוטואימוניות עמידות לטיפול. בתיאור מקרה שפורסם בנפרד, Teclistamab השרה הפוגה בחולה עם לופוס עמידה לטיפול. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • היסטוריה של מיגרנה אינה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון בנשים (Neurology)

    היסטוריה של מיגרנה אינה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון בנשים (Neurology)

    היסטוריה של מיגרנה אינה מלווה בסיכון מוגבר למחלת פרקינסון בנשים, ללא תלות בתדירות כאבי ראש או סוג המיגרנה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 39,312 נשים ממקצועות הבריאות בגילאי 45 שנים ומעלה, ללא היסטוריה של מחלת פרקינסון, שלקחו חלק במחקר Women’s Health Study בין 1992 ועד 1995 […]

  • כריתת תוספתן משפרת הישרדות בקשישים שבריריים עם דלקת תוספתן (JAMA Netw Open)

    כריתת תוספתן משפרת הישרדות בקשישים שבריריים עם דלקת תוספתן (JAMA Netw Open)

    בקשישים עם דלקת תוספתן חדה ללא סיבוכים אשר עברו ניתוח בתוך יממה מהאשפוז תועדו שיעורי הישרדות גבוהים יותר באשפוז בהשוואה לאלו שטופלו שמרנית או עברו ניתוח בשלב מאוחר יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי כלל 24,320 קשישים (גיל חציוני של 72 שנים, 50.9% נשים) עם דלקת תוספתן ללא-סיבוכים […]

  • צביעת גראם אינה משפרת אבחנה של זיהום בדרכי שתן בחדר מיון (Infectious Diseases)

    צביעת גראם אינה משפרת אבחנה של זיהום בדרכי שתן בחדר מיון (Infectious Diseases)

    בהשוואה לשיטות אחרות לניתוח דגימת שתן, צביעת גראם של דגימת שתן הדגימה ערך מנבא בינוני לזיהוי חיידקי גראם-שליליים בתרבית שתן אך לא שיפרה משמעותית את אבחנת זיהום בדרכי שתן בחדרי מיון, כך עולה מנתונים חדשים Infectious Diseases. החוקרים השלימו מחקר עוקבה תצפיתי במרכז רפואי בהולנד, שכלל 1,358 אירועים של 1,136 חולים עם חשד לזיהום בדרכי […]

  • דיאטה עתירה במזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום (Gastroenterology)

    דיאטה עתירה במזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום (Gastroenterology)

    דיאטה עתירת מזון מעובד שנקשרה עם חותמת מיקרוביאלית של סרטן מעי גס ורקטום מצויה בקורלציה חיובית עם סיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום, בפרט גידולים עם עדות ל-Fusobacterium nucleatum, זן pks של Escherichia coli ו-ETBF (או Enterotoxigenic Bacteroides fragilis). ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי נכון להיום, אין מחקרים להערכת ההשפעה של דפוס תזונה (במקום רק […]

  • העלאת מינון תיאזידים עשויה להפחית את הסיכון לאבני כליות (JAMA Network Open)

    העלאת מינון תיאזידים עשויה להפחית את הסיכון לאבני כליות (JAMA Network Open)

    מינוני תיאזידים גבוהים יותר מלווים בירידה גדולה יותר ברמות סידן בשתן, המצויה בקורלציה עם ירידה במספר אירועי אבני כליות סימפטומטיות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ממצאים אלו מרמזים לכך שהתאמת מינוני תיאזידים עשויה להיות קריטית במניעת אבני כליות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקר NOSTONE הטיל ספק ביעילות הטיפול […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה