Pediatrics

הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

CHILD
כוח העבודה (Joint Task Force) של האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה עדכן את ההנחיות לטיפול ב-AD. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר מה-JAMA Pediatrics שריכז את ההמלצות העיקריות לגבי טיפול בדרמטיטיס אטופית, ומוסיף מהערותיו.

שכיחות דרמטיטיס אטופית (Atopic Dermatitis, AD) באוכלוסיית הילדים בארה”ב הינה כ-13%.

לאחרונה, כוח העבודה (Joint Task Force) של האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה עדכן את ההנחיות לטיפול ב-AD. בפאנל לקחו חלק מטופלים, הורים למטופלים, רופאים ראשוניים, רופאים מומחים (אלרגיה, אימונולוגיה, עור) ומומחים מתחומים נילווים (אח/יות, פסיכולוגיה, רוקחות).

מובאות להלן ההמלצות העיקריות של הפאנל לגבי טיפול בדרמטיטיס אטופית (בסוגריים- חוזק ההמלצה):

המלצות בעד

  • טיפולים במשחות מקומיות (המלצה בדרגת חוזק גבוהה)- בהעדר שיפור מספק עם קרמי לחות מקומיים, הפאנל ממליץ על שימוש בסטרואידים טופיקליים או במעכבי קלצינאורין טופיקליים (מעכבי הקלצינוארין טקרולימוס ופימקרולימוס מומלצים לשימוש מגיל 3 חודשים).

לגבי הטיפול במעכבי קלצינאורין בילדים והחשש מהתפתחות סרטן בשימוש ממושך, הפאנל מציין את מחקרו של צ’ו וחבריו (Chu DK et al. Ann Allergy Asthma Immunol, 2023) אשר הראה שהשימוש במעכבי קלצינאורין לא היה באסוציאציה להתפתחות סרטן.

ברוב המטופלים, שימוש חד יומי בסטרואיד/מעכב קלצינוארין טופיקלי בפוטנטיות בינוני מביא להטבה. טיפול מקומי מונע למשך יומיים שלושה מתוך השבוע מומלץ על טיפול בעת החמרה (flare).

מומלץ להמנע משימוש בסטרואידים טופקליים עם פוטנטיות גבוהה למשך למעלה מ-4 שבועות, וכן להמנע משימוש ממושך על פני הפנים וכפלי עור.

  • מקלחות עם חומר הלבנה מדולל (Dilute bleach baths) (המלצה חלקית מותנית עם תימוכין חלש) טיפול זה מומלץ למטופלים עם AD בינונית-קשה ולא למטופלים בדרגת חומרה קלה.
  • טיפולים ביולוגיים (נוגדנים מונוקלונליים נגד IL-4/IL-13) (המלצה בדרגת חוזק גבוהה)- טיפולים אלה הראו שיפור בתוצאות הטיפוליות המבוקשות לפי דיווח המטופלים, ללא תופעות לוואי משמעותיות. הם מומלצים במטופלים רפרקטוריים או באלו שלא יכולים להשתמש בסטרואידים בעלי פוטנטיות בינונית-גבוהה. הפאנל ממליץ על הטיפול למטופלים בדרגת חומרה בינונית-קשה, ויינתן בהמלצת רופא מומחה.

המלצות נגד

טיפול סיסטמי בסטרואידים – הפאנל ממליץ לא להשתמש סטרואידים סיסטמיים (באף דרגת חומרה של AD), זאת לאור יעילות קצרת הטווח, האפשרות להחמרה בסיום טיפול  והסיכון בשימוש כרוני ו/או חוזר.

הפאנל מציין שאין יתרון ב- (1) שימוש בקרם לחות במרשם לעומת קרם לחות נטול ריח שאינו במרשם, (2) דיאטות אלימינציה (המנעות מאוכל מסויים לזמן ארוך, אשר עלולה להוביל להתפתחות אלרגיה IgE mediated), (3) שימוש באימונוטרפיה במטופלים בדרגת חומרה קלה (לעומת המלצה ברמת תימוכין בינונית למטופלים ברמת חומרה בינונית-קשה) , ו-(4) שימוש במקלחות עם חומר מלבין מדולל במטופלים בדרגת חומרה קלה.

הפאנל מציין את הסיכון הקיים בשימוש ב- JAK INHIBITOR (Administration’s box warning לאור דיווחים על סיכון מוגבר ממחקרים במבוגרים עם דלקת פרקים ראומטית).

הערות העורך

דרמטיטיס אטופית הינה מחלה שכיחה, כרונית ובעלת השפעה משמעותית על איכות החיים. מניעה וטיפול  נכונים עשויים להביא להפחתה בתסמיני המחלה, חומרתם וכן מניעת החמרות (flares) .

קישור למאמר ב- JAMA Pediatrics

Updated Guidelines for Atopic Dermatitis—AAAAI/ACAAI Joint Task Force | Dermatology | JAMA Pediatrics | JAMA Network

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בחשיבות סמנים בדם טבורי לחיזוי התפתחות אטופיק דרמטיטיס, כאשר ביילודים שפיתחו מאוחר יותר את מחלת העור תועדו ריכוזי גבוהים יותר של TEWL (או Transepidermal Water Loss), CCL17 או TARC ((Thymus and Activation-Regulated Chemokine)) ו-IL-31 בדם טבורי. החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי להערכת הערך […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • קרם Roflumilast משפר תסמיני אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatol)

    קרם Roflumilast משפר תסמיני אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatol)

    מתוצאות שני מחקרים בשלב 3 עולה כי קרם Roflumilast בריכוז 0.15% נסבל היטב והוביל לשיפור משמעותי בתסמינים במבוגרים ובילדים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית. שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, בשלב 3, מחקר INTEGUMENT שכלל 654 חולים ומחקר INTEGUMENT-2 שכלל 683 חולים, כללו מטופלים בגילאי 6 שנים ומעלה עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית. המשתתפים חולקו באקראי ביחס […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

  • יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    מטה-אנליזה שפורסמה לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS באה להעריך את היעילות והבטיחות קצרת המועד של הטיפול המשולב (יחד או לסרוגין) באצטמינופן ואיבופרופן להורדת חום בילדים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הפרעות בדם ובמערכת הלימפה תועדו בשכיחות גבוהה יותר בילדים שטופלו במעכבי JAK (או Janus Kinase) לעומת מבוגרים, כך עולה מנתונים חדשים מארצות הברית וקנדה שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology. מהממצאים עלה עוד כי אקנה הינה תופעת הלוואי העורית נפוצה ביותר בילדים וכי אירועים חריגים חמורים היו פחות נפוצים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים נתונים אודות 399,649 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה