Pediatrics

טיפול במעכבי תעלות מימן מלווה בסיכון מוגבר לזיהומים בילדים (JAMA Ped)

חוקרים מצרפת מזהירים במאמר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics כי שימוש מופרז בתרופות לדיכוי הפרשת חומצה בתינוקות מלווה בסיכון מוגבר לזיהומים חמורים בגיל מבוגר יותר.

החוקרים מסבירים כי נושא המחקר נבחר לאור העלייה בשימוש בתרופות ממשפחת מעכבי תעלות מימן בצרפת, ניו-זילנד, סקנדינביה וארצות הברית. השימוש העיקרי בתרופות אלו אינו להקלה על תסמיני החזר קיבה-וושט אלא להקל על העצבים של הורים לתינוקות באי-שקט. מעבר לחשש מפני זיהומים, שימוש מושך באופן לא-הולם במדכאי חומצה מלווה גם בסיכון מוגבר לנזק כלייתי חד שנרכש באשפוז ומחלת מעי דלקתית בילדים.

מעכבי תעלות מימן דוגמת Omeprazole מהווים טיפול יעיל להפחתת חומצת קיבה בתינוקות עם מחלת החזר קיבה-וושט. עם זאת, החוקרים מזהירים מפני שימוש בתרופות אלו להקלה על רוק וריור הצפויים לחלוף מעצמם בכל מקרה.

במחקר הנוכחי בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר לידה ארצי, עם השוואת שיעור הזיהומים בקרב למעלה מ-1.2 מיליון תינוקות שטופלו במעכבי תעלות מימן בגיל ממוצע של 88 ימים אל מול שיעור הזיהומים בקרב ילדים שקיבלו מדכא חומצה כלשהו (חסם קולטן להיסטמין או סותר-חומצה) בגיל ממוצע של 82 ימים.  בכל קבוצה נכללו למעלה מ-600,000 ילדים.

המשתתפים במחקר היו במעקב לאורך תקופה מקסימאלית של תשע שנים. בקרב ילדים שהשתמשו במעכבי תעלות מימן במקום במדכאי חומצה אחרים תועדו שיעורים גבוהים יותר של זיהומים חמורים שדרשו אשפוז (יחס סיכון מתוקן של 1.34, רווח בר-סמך 95% של 1.32-1.36). עוד מדווחים החוקרים על שיעור גבוה יותר של זיהומים במערכת העיכול; זיהומי אא”ג; כליות או דרכי שתן; דרכי נשימה תחתונות ומערכת העצבים.

זיהומים חמורים הופיעו לראשונה 9.7 חודשים לאחר הפסקת טיפול במעכבי תעלות מימן, זאת על-בסיס עיכוב של לפחות 90 ימים בניפוק מרשם למעכבי תעלות מימן.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מעידים על קשר בין מעכבי תעלות מימן ובין סיכון מוגבר לזיהומים, אך אינם מעידים כי מדובר בקשר סיבתי. מומחים בתחום מסבירים הם נוהגים להמליץ על טיפול במעכבי תעלות מימן במקרים בהם ישנה התוויה לטיפול ולתקופה של שבועיים עד חודשיים לכל יותר, ללא התרת אישור אוטומטי להארכת מרשמים. באופן זה ההורה והילד שבים למרפאה לעיתים קרובות וניתן להפחית או להפסיק את הטיפול התרופתי.

JAMA Ped, Aug 14, 2023

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • טיפול קצר בסטרואידים עלול להביא לעליה בסיכון לסוכרת (מתוך כנס ה-EASD)

    טיפול קצר בסטרואידים עלול להביא לעליה בסיכון לסוכרת (מתוך כנס ה-EASD)

    בחולים תחת טיפול בגלוקוקורטיקואידים סיסטמיים במהלך אשפוז קצר תועד סיכון גבוה יותר מכפליים להופעה חדשה של סוכרת, בהשוואה לאלו שלא טופלו בסטרואידים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס ה-European Association for the Study of Diabetes. החוקרים מבריטניה השלימו מחקר עוקבה תצפיתי שהתבסס על נתונים מרשומות רפואיות ממוחשבות של חולים שאושפזו בין תחילת שנת […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Atezolizumab תת-עורי כנגד מגוון מחלות ממאירות (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Atezolizumab תת-עורי כנגד מגוון מחלות ממאירות (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן Atezolizumab ו-Hyaluronidase (טיסנטריק) כזריקה תת-עורית למבוגרים לכלל ההתוויות המאושרות של הפורמולה התוך-ורידית של התכשיר. ההתוויות המאושרות כוללות סרטן ריאות מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer), SCLC (או Small-Cell Lung Cancer), סרטן כבד, מלנומה וסרקומה אלבאולרית. מדובר במעכב PD-L1 הראשון שקיבל אישר כטיפול הניתן […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • טיפול ב-Adalimumab טוב יותר מ-Cyclosporine במניעת הישנות דלקת ענביה (The Lancet Rheumatol)

    טיפול ב-Adalimumab טוב יותר מ-Cyclosporine במניעת הישנות דלקת ענביה (The Lancet Rheumatol)

    טיפול ב- Adalimumab בשילוב עם קורטיקוסטרואידים נמצא עדיף על Cyclosporine בשילוב עם קורטיקוסטרואידים במניעת התלקחות דלקת ענביה לצד פרופיל בטיחות חיובי בחולים עם מחלת בכצ’ט חמורה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The Lancet Rheumatology. מנגד, טיפול ב-Interferon Alfa-2a אינו יעיל יותר מ-Cyclosporine. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את היעילות והבטיחות של שלושה תכשירים אימונו-מודולטוריים: […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה