Pediatrics

עליה במשך הזמן בו ערכי סוכר בטווח היעד עם מערכות לולאה-סגורה בילדים עם סוכרת מסוג 1 (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society)

בילדים עם סוכרת מסוג 1 שטופלו במערכות מתן אינסולין בלולאה-סגורה תועדה עליה של קרוב ל-11% במשך הזמן בו ערכי הסוכר בדם היו בטווח היעד, בהשוואה לטיפול בזריקות אינסולין או משאבת אינסולין עם חיישן או מד סוכר רציף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society.

מספר מחקרים ומטה-אנליזות דיווחו על היעילות של מכשירי לולאה-סגורה, אך אלו התמקדו בנקודות זמן שונות, לרוב שעות וימים, המגבילים את השימוש המעשי במערכות לולאה סגורה בחולים אלו, שהם לרוב אמבולטוריים וחשופים לתנאים שאינם צפויים ולכן נדרשים להשתמש במכשירים אלו לאורך זמן. מטרת המחקר הנוכחי הייתה להשלים סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של מחקרים אקראיים ומבוקרים שהשוו בין מערכות אוטומטיות למתן אינסולין אל מול הטיפול הסטנדרטי בילדים עם סוכרת מסוג 1.

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי PubMed, Cochrane ו-Embase לזיהוי מחקרים שפורסמו עד אוקטובר 2022. מערכות לולאה-סגורה כללו לבלב אוטומטי, מערכת לולאה-סגורה היברידית ומערכת לולאה-סגורה היברידית מתקדמת. טיפול סטנדרטי כלל זריקות יומיות מרובות של אינסולין, משאבת אינסולין עם חיישן, השהייה במקרים של צפי לסוכר נמוך ומד סוכר רציף. הסקירה התמקדה במחקרים שנמשו לפחות 12 שבועות.

במחקר נבחנו מרווח זמן עם ערכי סוכר בטווח היעד בין 70 עד 180 מ”ג/ד”ל, שינוי בריכוז המוגלובין מסוכרר ומשך זמן עם ערכי סוכר בטווח היפוגליקמיה (מתחת ל-70 מ”ג/ד”ל).

החיפוש הוביל לזיהוי 12 מחקרים אקראיים ומבוקרים עם 993 ילדים עם סוכרת מסוג 1. משך המחקרים נע בין 12 ועד 96 שבועות.

בקרב ילדים עם מערכת לולאה-סגורה תועד משך זמן ארוך יותר בו ערכי הסוכר היו בטווח היעד, בהשוואה לילדים תחת טיפול סטנדרטי (הבדל ממוצע של 10.99%, p<0.001). השימוש במערכת לולאה-סגורה לווה בריכוז המוגלובין מסוכרר נמוך יותר, בהשוואה לטיפול סטנדרטי (הבדל ממוצע של 0.37%-). לא זוהה הבדל במשך הזמן בו ערכי סוכר היו בטווח היפוגליקמיה, אם כי עם מערכת לולאה סגורה משך אירועי היפוגליקמיה לילית היה קטן משמעותית (p<0.002). טיפול בלולאה-סגורה לווה במשך זמן קצר יותר עם ערכי סוכר מעל 180 מ”ג/ד”ל ומעל 250 מ”ג/ד”ל, בהשוואה לטיפול סטנדרטי (p<0.001).

הממצאים היו דומים ללא תלות בערכי המוגלובין מסוכרר התחלתיים או משך המעקב במחקרים.

החוקרים משערים כי לממצאים אלו עשויות להיות השלכות חשובות עבור מחקרים אקראיים בעתיד להערכת ההשפעה של מערכות לולאה-סגורה.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • טיפול קצר בסטרואידים עלול להביא לעליה בסיכון לסוכרת (מתוך כנס ה-EASD)

    טיפול קצר בסטרואידים עלול להביא לעליה בסיכון לסוכרת (מתוך כנס ה-EASD)

    בחולים תחת טיפול בגלוקוקורטיקואידים סיסטמיים במהלך אשפוז קצר תועד סיכון גבוה יותר מכפליים להופעה חדשה של סוכרת, בהשוואה לאלו שלא טופלו בסטרואידים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס ה-European Association for the Study of Diabetes. החוקרים מבריטניה השלימו מחקר עוקבה תצפיתי שהתבסס על נתונים מרשומות רפואיות ממוחשבות של חולים שאושפזו בין תחילת שנת […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

  • יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    מטה-אנליזה שפורסמה לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS באה להעריך את היעילות והבטיחות קצרת המועד של הטיפול המשולב (יחד או לסרוגין) באצטמינופן ואיבופרופן להורדת חום בילדים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הפרעות בדם ובמערכת הלימפה תועדו בשכיחות גבוהה יותר בילדים שטופלו במעכבי JAK (או Janus Kinase) לעומת מבוגרים, כך עולה מנתונים חדשים מארצות הברית וקנדה שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology. מהממצאים עלה עוד כי אקנה הינה תופעת הלוואי העורית נפוצה ביותר בילדים וכי אירועים חריגים חמורים היו פחות נפוצים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים נתונים אודות 399,649 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה