Pediatrics

סיכון מוגבר למחלות קרדיו-מטבוליות בילדים עם שיתוק מוחין (J Child Neurol)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Child Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם שיתוק מוחין הסובלים מהשמנת-יתר סיכון מוגבר למחלות קרדיו-מטבוליות וטיפול בתרופות בעלות השפעה על משקל הגוף.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם שיתוק מוחין עשויים להיות בסיכון מוגבר להשמנת-יתר, אך התוצאות וגורמי הסיכון אינם מוכרים היטב. במחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את מדדי מסת הגוף באוכלוסייה זו ואת הסיכון למחלות קרדיו-מטבוליות וטיפול תרופתי במצבים אלו.

המחקר הרטרוספקטיבי התבסס על נתוני TriNetX, מאגר רשומות רפואיות ממוחשבות, תוך התמקדות בילדים בגילאי 2-18 שנים עם שיתוק מוחין ונתונים זמינים אודות מדד מסת הגוף. אוכלוסיית המחקר סווגה לארבע קטגוריות לפי אחוזוני מדד מסת הגוף: תת-משקל (מדד מסת גוף מתחת לאחוזון 5), משקל תקין (מדד מסת גוף בין אחוזון 5 ואחוזון 85), עודף-משקל (מדד מסת גוף בין אחוזון 85 ואחוזון 95), או השמנת-יתר (מדד מסת גוף של אחוזון 95 ומעלה), תוך הערכת הסיכון למחלות קרדיו-מטבוליות ותרופות ייעודיות בכל קטגוריית מדד מסת גוף.

מדגם המחקר כלל 5,993 ילדים עם שיתוק מוחין, רובם בעלי משקל תקין (2,390 ילדים, 39.9%) או עודף-משקל (943 ילדים, 15.7%), כאשר חלק גדול סבלו מהשמנת-יתר (2,409 ילדים, 40.2%) וחלק קטן היה בקטגוריית תת-משקל (251 ילדים, 4.2%).

מניתוח סטטיסטי עלה כי בקרב ילדים עם שיתוק מוחין ומדד מסת גוף בטווח השמנת-יתר תועדו סיכויים גבוהים יותר אסתמה, סוכרת, יתר לחץ דם ודום נשימה בשינה, בהשוואה לילדים עם שיתוק מוחין ומדד מסת גוף בטווח התקין.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על סיכון מוגבר למחלות קרדיו-מטבוליות וטיפול בתרופות בעלות השפעה על משקל הגוף בילדים עם שיתוק מוחין והשמנת-יתר. הם מציינים כי הערכת מדד מסת הגוף מוגבלת באוכלוסייה זו ויש להתבסס על כך באופן זהיר להערכת מבנה הגוף ולעקוב אחר הופעת מחלות קרדיו-מטבוליות.

J Child Neurol, Apr 5, 2023

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הטיפול בחולים עם מחלת כלי דם כרונית (JAMA)

    הטיפול בחולים עם מחלת כלי דם כרונית (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 4:  מאמר שפורסם ב-JAMA מעדכן באשר להנחיות שפורסמו בכתב העת של ה-American Heart Association הכוללות מגוון היבטים בטיפול, כולל אבחון, החלטות לגבי ביצוע התערבות פולשנית לרה-וסקולריזציה, ייעוץ לשינוי אורח חיים, וטיפול תרופתי אופטימלי.

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: שימור הכליה בניתוחי לב: תפקידן של חומצות אמינו במניעת אי ספיקת כליות

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: שימור הכליה בניתוחי לב: תפקידן של חומצות אמינו במניעת אי ספיקת כליות

    שלום וברוכים הבאים לפרק של “טיפ מחדר הרופא”.  היום נדון בנושא חשוב ביותר – כיצד ניתן לשמור על תפקוד הכליה ולהימנע מאי ספיקת כליות אקוטית לאחר ניתוחי לב. מחקרים חדשים מצביעים על כך שחומצות אמינו עשויות לשחק תפקיד חשוב במניעת אי ספיקת כליות כתוצאה מניתוחי לב. בפרק הזה נבחן את המנגנונים הפועלים, נדון בתוצאות המחקרים, […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפול ב-Ubrogepant עשוי למנוע התקף מיגרנה לפני הופעת כאב ראש (Neurology)

    טיפול ב-Ubrogepant עשוי למנוע התקף מיגרנה לפני הופעת כאב ראש (Neurology)

    טיפול מוקדם ב- Ubrogepant(אוברלוי) במינון 100 מ”ג מלווה במצב תפקודי טוב יותר, פחות הגבלות בפעילות ושביעות רצון גבוהה יותר לאחר 24 שעות בחולים עם מיגרנה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Neurology. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעות של Ubrogepant במהלך שלב פרודרומלי של מיגרנה על תוצאים לפי דיווח מטופלים במחקר PRODROME, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה