Pediatrics

הערכת התוצאות בגיל בית ספר ובגיל ההתבגרות לאחר טיפול בהיפותרמיה בתינוקות עם אנצפלופתיה איסכמית-היפוקסית (Arch Dis Child Fetal Neonatal) – והערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Diseases in Childhood – Fetal and Neonatal Edition מדוחים חוקרים משבדיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב תינוקות עם אנצפלופתיה איסכמית-היפוקסית שטופלו בהיפותרמיה ושרדו ללא ליקוי נוירו-מוטורי מג’ורי תועדו מדדי אינטליגנציה תקינים, אך ייתכנו קשיים עדינים יותר שקשה לזהות בגיל מוקדם.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לתאר את התוצאות ארוכות הטווח בתינוקות עם אנצפלופתיה איסכמית-היפוקסית לאחר היפותרמיה תרפויטית. הם השלימו מחקר תצפיתי, פרוספקטיבי, מבוסס-אוכלוסייה שכלל תינוקות מיחידות טיפול נמרץ ביילודים ומרפאות חוץ לטיפול ביילודים בשטוקהולם, שבדיה.

 

מדגם המחקר כלל 66 תינוקות לאחר היפותרמיה תרפויטית בשל אנצפלופתיה איסכמית-היפוקסית שעברו הערכה נוירולוגית סטנדרטית, MABC-2 (או Movement Assessment Battery for Children) ואת מבחן וקסלר להערכת אינטליגנציה. ההורים השלימו את שאלון FTF (או Five-to-Fifteen).

 

אירועים חריגים בקרב השורדים הוגדרו כשיתוק מוחין, אפילפסיה, ליקוי שמיעה או ראיה, מדד FSIQ (או Full Scale IQ) נמוך מ-85, הפרעת קשב עם/ללא היפראקטיביות, הפרעות מהספקטרום של אוטיזם או הפרעות קואורדינציה.

 

שיעורי התמותה עמדו על 12%, כאשר מבין השורדים, 17% אובחנו עם שיתוק מוחין. מדד FSIQ הממוצע היה תקין בילדים ללא ליקוי נוירו-מוטורי מג’ורי.

 

מהערכה בגיל ההתבגרות המוקדם עלו חסרים ב-26% מהילדים עם תוצאות חיוביות בעבר. שיעור הילדים שחוו קשיים בתפקוד ניהולי עלה מ-7% ל-19%. ממצא זה בא לידי ביטוי גם בשיעור גבוה יותר משמעותית של ילדים עם מדד FTF מעל אחוזון 90, בהשוואה לתקין בגיל התבגרות מוקדם. שיעור הילדים עם מדד MABC-2 עד אחוזון 5 היה גם כן גבוה יותר משמעותית בהשוואה לנורמה.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי בקרב תינוקות ששרדו ללא ליקוי נוירו-מוטורי מג’ורי טיפול בהיפותרמיה בשל אנצפלופתיה איסכמית-היפוקסית תועדו מדדי אינטליגנציה תקינים. עם זאת, היארעות קשיים ניהוליים הייתה גבוהה יותר באוכלוסייה זו וייתכן כי ישנם קשיים עדינים יותר אותם קשים לזהות בגיל בית-ספר מוקדם.

 

Arch Dis Child Fetal Neonatal Ed, Dec 9, 2022

 

הערות עורך:

מחקר זה הוא הראשון שסוקר התפתחות נוירולוגית בגיל ההתבגרות של ילודים שטופלו בהיפותרמיה בשל HIE. נמצא כאן, כי גם בגיל בי”ס תתכן פגיעה תפקודית בילדים אלה. מעניין יהיה לעקוב אחר אותה אוכלוסיה בגיל מאוחר יותר ולבדוק האם ישנם קשיים נוספים המתגלים במהלך השנים.

 

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בחשיבות סמנים בדם טבורי לחיזוי התפתחות אטופיק דרמטיטיס, כאשר ביילודים שפיתחו מאוחר יותר את מחלת העור תועדו ריכוזי גבוהים יותר של TEWL (או Transepidermal Water Loss), CCL17 או TARC ((Thymus and Activation-Regulated Chemokine)) ו-IL-31 בדם טבורי. החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי להערכת הערך […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

  • יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    מטה-אנליזה שפורסמה לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS באה להעריך את היעילות והבטיחות קצרת המועד של הטיפול המשולב (יחד או לסרוגין) באצטמינופן ואיבופרופן להורדת חום בילדים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הפרעות בדם ובמערכת הלימפה תועדו בשכיחות גבוהה יותר בילדים שטופלו במעכבי JAK (או Janus Kinase) לעומת מבוגרים, כך עולה מנתונים חדשים מארצות הברית וקנדה שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology. מהממצאים עלה עוד כי אקנה הינה תופעת הלוואי העורית נפוצה ביותר בילדים וכי אירועים חריגים חמורים היו פחות נפוצים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים נתונים אודות 399,649 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה