Pediatrics

חיסונים כנגד קורונה מפחיתים את הסיכון לתמותה בילדים (BMJ)

השלמת שתי מנות חיסון של חברת פייזר, מודרנה או סינופארם כנגד נגיף הקורונה הפחיתה את הסיכון לתמותה בילדים ומתבגרים לאורך זמן, ללא תלות בווריאנט הדומיננטי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMJ. עם זאת, היעילות של החיסון במניעת זיהום קורונה בטווח הקצר לאחר החיסון הייתה קטנה יותר בזמן גל האומיקרון ופחתה בצורה חדה עם הזמן.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את היעילות של שתי מנות חיסון כנגד קורונה להפחתת הסיכון לתמותה על-רקע COVID-19 ואובדן החסינות בטווח הקצר בילדים (גילאי 3-11 שנים) ומתבגרים (12-17 שנים) בתקופות בהן וריאנט דלתה ואומיקרון היו הנפוצים בארגנטינה.

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי National Surveillance System ו-Nominalized Federal Vaccination Registry ומצאו כי 844,460 ילדים ומתבגרים ללא זיהום קודם בקורונה היו זכאים לקבלת משטר החיסון והשלימו בדיקת PCR או בדיקת אנטיגן בין ספטמבר 2021 ועד אפריל 2022. לאחר התאמה לביקורות תואמות, 139,321 (60.3%) מבין 231,181 המקרים נותרו זמינים לניתוח הנתונים.

התוצאים העיקריים של המחקר כללו זיהום בקורונה ותמותה על-רקע COVID-19. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הסיכוי לזיהום בקורונה בקרב אלו שהשלימו שתי מנות חיסון ואלו שלא חוסנו.

היעילות המשוערת של החיסון כנגד נגיף הקורונה עמדה על 61.2% (רווח בר-סמך 95% של 56.4-65.5%) בילדים ועל 66.8% (רווח בר-סמך 95% של 63.9-69.5%) במתבגרים בתקופת גל דלתא ועל 15.9% (רווח בר-סמך 95% של 13.2-18.6%) ו-26.0% (23.2-28.8%) בזמן גל אומיקרון.

יעילות החיסון פחתה עם הזמן, בעיקר במהלך גל אומיקרון, עם ירידה מ-37.6% (רווח בר-סמך 95% של 34.2-40.8%) לאחר 15-30 ימים מהחיסון ל-2.0% (רווח בר-סמך 95% של 1.8-5.6%) לאחר 60 ימים ומעלה בילדים ומ-55.8% (רווח בר-סמך 95% של 52.4-59%) ל-12.4% (רווח בר-סמך 95% של 8.6-16.1%) במתבגרים.

יעילות החיסון כנגד תמותה על-רקע זיהום בקורונה במהלך גל אומיקרון עמדה על 66.7% (רווח בר-סמך 95% של 6.4-89.8%) בילדים ועל 97.6% (רווח בר-סמך 95% של 81.0-99.7%) במתבגרים.

ממצאי המחקר תומכים בהגנה של חיסונים כנגד קורונה מפני תמותה בילדים ומתבגרים, ללא תלות בווריאנט הדומיננטי. עם זאת, היעילות של החיסונים במניעת הדבקה בנגיף בטווח הקצר לאחר החיסון הייתה קטנה יותר בזמן גל אומיקרון ופחתה במהירות.

 

BMJ, Nov 2, 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: ירידה בהתחסנות בארץ: למה זה קורה ומה המשמעות שלה?

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: ירידה בהתחסנות בארץ: למה זה קורה ומה המשמעות שלה?

    שלום וברוכים הבאים לעוד פרק של “שבירת מיתוסים”. היום נדון בנושא שמעלה לא מעט דאגות בארץ ובעולם- הירידה בהתחסנות בקרב ילדים וילודים. משרד הבריאות דיווח לאחרונה על ירידה מדאיגה בשיעורי ההתחסנות, בעיקר בקרב תינוקות וילדים קטנים. בפרק הזה, ננסה להבין מה גורם לירידה הזו – האם מדובר בחששות אמיתיים לגבי בטיחות החיסונים? מה המשמעות של […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפול אנטי-פיברוטי מעלה את סיכויי ההישרדות של חולים עם COVID-19 וכשל נשימתי חד (BMC Pulm Med)

    טיפול אנטי-פיברוטי מעלה את סיכויי ההישרדות של חולים עם COVID-19 וכשל נשימתי חד (BMC Pulm Med)

    בקרב חולים עם כשל נשימתי חד משנית ל-COVID-19 תועדו שיעורי הישרדות גבוהים יותר לאחר שנה אחת עם טיפול אנטי-פיברוטי ב-Nintedanib או Pirfenidone, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Pulmonary Medicine. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי בחנו החוקרים מבוגרים עם COVID-19 וכשל נשימתי חד במטרה להשוות את שיעורי התמותה לאחר שנה אחת ב-167 חולים (גיל […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

  • יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    מטה-אנליזה שפורסמה לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS באה להעריך את היעילות והבטיחות קצרת המועד של הטיפול המשולב (יחד או לסרוגין) באצטמינופן ואיבופרופן להורדת חום בילדים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה