Pediatrics

חשיפה מוקדמת לבוטנים עשויה לסייע במניעת אלרגיה בתינוקות (מתוך כנס ה-ACAAI)

מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-American College of Allergy, Asthma & Immunology עולה כי חשיפה מוקדמת לבוטנים עשויה למנוע התפתחות אלרגיה בתינוקות בקטגוריות סיכון שונות.

החוקרים השלימו מטה-אנליזה של שני מחקרים – LEAP (או Learning Early About Peanut Allergy) ו-EAT (או Enquiring About Tolerance) – אשר בחנו את ההשפעות של חשיפה מוקדמת לבוטנים בדיאטה של תינוקות. במסגרת המחקר שולבו הנתונים במאגר משולב עם תבחינים עוריים, בדיקות נוגדני IgE ספציפיים ומבחני תגר, כך שניתן לקבל הערכה מדויקת יותר של השפעות חשיפה מוקדמת לבוטנים על הסיכון לאלרגיות.

למרות שאלרגיה לבוטנים נפוצה יותר בתינוקות עם אקזמה חמורה או אלרגיה לביצים, מרבית המקרים מתוארים בתינוקות ללא אקזמה או אלו עם אקזמה קלה, מאחר ואלו רוב הילדים באוכלוסייה. מהנתונים עולה כי שליש (33.3%) מהתינוקות עם אקזמה חמורה שנמנעו מחשיפה לבוטנים פיתחו אלרגיה לבוטנים. עם זאת, למרות שמדובר בסיכון גבוה, תינוקות אלו היוו רק 6.64% מכלל אוכלוסיית החולים עם אלרגיה לבוטנים ושימוש בגישות למניעת אלרגיה לבוטנים בחולים אלו הפחיתה את השיעור הכולל של אלרגיה לבוטנים ב-4.55% בלבד.

בקרב תינוקות ללא אקזמה אין סיכון מוגבר לאלרגיה לבוטנים ולכן עולה השאלה מה הטעם להשקיע במאמצים למניעת אלרגיה באוכלוסייה זו. בפועל, קבוצה זו מהווה עד שליש מהחולים עם אלרגיה לבוטנים מאחר ולמרות שהסיכון שלהם נמוך יותר, מדובר בכמות ילדים גדולה יותר ולכן חשוב לבחון את התוצאות גם באוכלוסייה זו.

רקע אתני הינו גורם סיכון חשוב נוסף כאשר מהנתונים עולה כי ההתערבות אינה יעילה בקרב תינוקות לא-לבנים באוסטרליה ובפרט אינה מסייעת לתינוקות אסיאתיים. תבחינים עוריים מעידים על הצלחת טיפול כאשר תינוקות בשבדיה ונורבגיה שצרכו חלבון בוטנים חמש פעמים בשבוע החל מגיל 12 שבועות, בהשוואה לאלו שנמנעו מבוטנים. הממצאים הצביעו על ירידה גדולה של כ-75% בסיכון לאלרגיה לבוטנים עם חשיפה מוקדמת לבוטנים.

למרות שחשיפה מוקדמת לבוטנים רק של תינוקות עם אקזמה חמורה תפחית את הנטל של אלרגיה לבוטנים באוכלוסייה בשיעור של 6% בלבד, חשיפה מוקדמת של כלל התינוקות לבוטנים צפויה להפחית את נטל המקרים הללו ב-88%. התערבות זו גם יעילה מאוד בכלל התינוקות, ללא תלות בדרגת הסיכון שלהם לאלרגיה לבוטנים, כולל חומרת אקזמה, מוצא אתני, ריגוש או אלרגיה לביצים, והינה היעילה ביותר כאשר מתחילים בחשיפה לבוטנים לפני גיל 6 חודשים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי יש לעודד את כל התינוקות באוכלוסייה הכללית לצרוך מוצרי בוטנים מגיל ארבעה חודשים.

 

מתוך כנס ה-ACAAI

 

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    חשיפה יומית נרחבת יותר לזמן מסך בקרב פעוטות מלווה בביטויים אינטנסיביים יותר של כעס בשלב מאוחר יותר בחייהם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics. המחקר הפרוספקטיבי כלל מדגם של 315 פעוטות (54% בנים) שהיו בני 3.5 שנים בשנת 2020. ההורים של הפעוטות דיווחו על משך הזמן שהילדים השתמשו בטאבלטים בימות השבוע ובסופי […]

  • מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

    מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 4, תחום פדיאטרי: צריכת בוטנים, החל מינקות ועד גיל 5 שנים, הובילה לסבילות מתמשכת לבוטנים עד גיל ההתבגרות בלא קשר לצריכת בוטנים לאחר מכן. דבר המוכיח שאפשר להגיע למניעה ולסבילות ארוכת טווח באלרגיה למזון. כך עולה מניסוי אקראי חדש שפורסם ב-New England Journal of Medicine Evidence.

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • למעלה משליש מהחולים מפתחים אי-ספיקת לבלב אקסוקריני לאחר דלקת לבלב חדה (eClinicalMedicine)

    למעלה משליש מהחולים מפתחים אי-ספיקת לבלב אקסוקריני לאחר דלקת לבלב חדה (eClinicalMedicine)

    למעלה משליש מהחולים עם דלקת לבלב חדה צפויים לפתח אי-ספיקת לבלב אקסוקריני לאחר 12 חודשים, כאשר הגורמים העיקריים המנבאים סיבוך זה כוללים דלקת לבלב אידיופטית, מחלה בדרגת חומרה בינונית-חמורה או חמורה והיסטוריה קודמת של סוכרת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת eClinicalMedicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אי-ספיקת לבלב אקסוקריני נקשרה באופן מסורתי עם […]

  • קרם Roflumilast משפר תסמיני אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatol)

    קרם Roflumilast משפר תסמיני אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatol)

    מתוצאות שני מחקרים בשלב 3 עולה כי קרם Roflumilast בריכוז 0.15% נסבל היטב והוביל לשיפור משמעותי בתסמינים במבוגרים ובילדים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית. שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, בשלב 3, מחקר INTEGUMENT שכלל 654 חולים ומחקר INTEGUMENT-2 שכלל 683 חולים, כללו מטופלים בגילאי 6 שנים ומעלה עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית. המשתתפים חולקו באקראי ביחס […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות לופוס בנשים (Arthritis Care Res)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות לופוס בנשים (Arthritis Care Res)

    בנשים עם צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד נרשמה עליה של 56% בסיכון לאבחנה של לופוס, בהשוואה לנשים עם הצריכה הנמוכה ביותר של מוצרי מזון אלו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research. מבין כלל מוצרי המזון, משקאות ממותקי סוכר או עם ממתיקים מלאכותיים נקשרו בקשר הבולט ביותר עם לופוס. להערכת הקשר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה