Pediatrics

חשיפה לפתלאטים לפני הלידה עלולה לפגוע בתפקוד הריאתי של ילדים (Environmental Pollution)

חשיפה במהלך ההיריון לפתלאטים מלווה במדדי תפקוד ריאתי נמוכים יותר במהלך הילדות, בפרט בתקופת ילדות מוקדמת, כאשר הקשר המשמעותי ביותר תועד עם חשיפה לארבעה פתלאטים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Environmental Pollution.

מחקרים קודמים הדגימו באופן עקבי כי חשיפה במהלך ההיריון לפתלאטים מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה בילדות, אך העדויות באשר להשפעה האפשרית של החשיפה על התפקוד הריאתי הן מוגבלות ואינן חד-משמעיות.

במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים את הקשר בין חשיפה במהלך ההיריון לפתלאטים – תרכובות כימיות המשמשות במוצרי פלסטיק ולכה במוצרים נפוצים כמו צעצועים לילדים, אריזות מזון, בגדים וחומרי קוסמטיקה – על התפקוד הריאתי בגילאים שונים (בין 4 עד 11 שנים) ולאורך כל תקופת הילדות.

החוקרים זיהו 641 נשים הרות ממחקר INMA, אשר נערך בספרד, ומדדו תשעה מטבוליטים של פתלאטים – Mono-Ethyl Phthalate (או MEP), Mono-iso-Butyl Phthalate (או MiBP), Mono-n-Butyl Phthalate (MnBP), Mono-2-carboxymethyl Hexyl Phthalate, Mono-2-ethyl-5-Hydroxyhexyl Phthalate, Mono-Benzyl Phthalate (MBzP), Mono-2-Ethyl-5-Oxohexyl Phthalate, Mono-(2-ethyl-5-carboxypentyl) Phthalate ו-Mono-(2-ethyl-hexyl) Phthalate – בשתן.

עוד בחנו החוקרים את מדדי FVC, FEV1 ויחס FEV1/FVC בצאצאים של הנשים בגילאי 4, 7, 9 ו-11 שנים.

מהנתונים עולה קשר בין הרמות בהיריון של מטבוליטים של פתלאטים ובין מדדי FVC ו-FEV1 נמוכים יותר בכל הגילאים, הן כאשר נבחנו בנפרד והן כאשר נבחנו במשלב; עם זאת, מרבית הקשרים הללו לא היו מובהקים סטטיסטית.

החוקרים מציינים כי עליה של 10% בריכוז MiBP נקשרה קשר מובהק סטטיסטית עם ממוצע סטיית תקן נמוך יותר של מדדי FEV1 (0.02; רווח בר-סמך 95% של 0.04-0.01) ו-FVC (0.02, רווח בר-סמך 95% של 0.04-0.0) בגיל 4 שנים. עליה של 10% בריכוז MEP לוותה גם כן בירידה בממוצע סטיית תקן של FVC (0.013-; רווח בר-סמך 95% של 0.026- עד 0.001-) בגיל 9 שנים.

עוד עולה מהנתונים ירידה דומה ומובהקת סטטיסטית במדדי FVC בגיל ארבע שנים, אשר נקשרה עם עליה בריכוז MEP, ובגיל 7 שנים, אשר נקשרה עם עליה בריכוז MnBP.

ירידה במדדי FEV1 בגיל 4 שנים נקשרה עם עליה בריכוז MBzP. יתרה מזאת, מניתוח סטטיסטי עלה באופן עקבי כי MBzP הינו תורם מרכזי להשפעה המעורבת של פתלאטים.

החוקרים כותבים כי השימוש בחלק מהפתלאטים כבר נאסר במוצרים מסוימים באיחוד האירופי. למרות שהקשר שתואר במחקר הוא בהיקף יחסית קטן, לאור השימוש הנרחב בחומרים אלו וההשפעות האנדוקריניות הידועות בילדים, הם מאמינים כי יש להרחיב את ההגבלות על פתלאטים נוספים ולמדינות נוספות בהן טרם אימצו הגבלות אלו.

 

Environmental Pollution, Oct 2022

 

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    חשיפה יומית נרחבת יותר לזמן מסך בקרב פעוטות מלווה בביטויים אינטנסיביים יותר של כעס בשלב מאוחר יותר בחייהם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics. המחקר הפרוספקטיבי כלל מדגם של 315 פעוטות (54% בנים) שהיו בני 3.5 שנים בשנת 2020. ההורים של הפעוטות דיווחו על משך הזמן שהילדים השתמשו בטאבלטים בימות השבוע ובסופי […]

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • איכות חיים בריאותית ירודה משמעותית בנשים לאחר-מנופאוזה עם HPV (מתוך Menopause)

    איכות חיים בריאותית ירודה משמעותית בנשים לאחר-מנופאוזה עם HPV (מתוך Menopause)

    בנשים סביב תקופת המנופאוזה ולאחר-מנופאוזה עם זיהום ב-HPV תועדה איכות חיים בריאותית נמוכה יותר בהשוואה לנשים לפני-מנופאוזה, כאשר ההבדלים הבולטים ביותר היו בתחומי מיניות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Menopause. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שמספר מחקרים זיהו גורמים בעלי השפעה שלילית על איכות החיים בנשים לאחר-מנופאוזה, אין מחקרים קודמים להערכת […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפול אנטי-פיברוטי מעלה את סיכויי ההישרדות של חולים עם COVID-19 וכשל נשימתי חד (BMC Pulm Med)

    טיפול אנטי-פיברוטי מעלה את סיכויי ההישרדות של חולים עם COVID-19 וכשל נשימתי חד (BMC Pulm Med)

    בקרב חולים עם כשל נשימתי חד משנית ל-COVID-19 תועדו שיעורי הישרדות גבוהים יותר לאחר שנה אחת עם טיפול אנטי-פיברוטי ב-Nintedanib או Pirfenidone, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Pulmonary Medicine. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי בחנו החוקרים מבוגרים עם COVID-19 וכשל נשימתי חד במטרה להשוות את שיעורי התמותה לאחר שנה אחת ב-167 חולים (גיל […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה