Pediatrics

הסיכון להישנות פרכוסים בילדים תלוי בגיל אבחנת אפילפסיה (Epilepsy & Behavior)

 במאמר שפורסם בכתב העת Epilepsy & Behavior מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בילדים עם אפילפסיה המפסיקים טיפול בנוגדי-פרכוס, הסיכון להישנות פרכוסים היה גבוה יותר באלו שהיו צעירים יותר בעת אבחנת אפילפסיה.

 ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אפילפסיה הינה הפרעה מאוד הטרוגנית והמאפיינים הקליניים, הדמייתיים וחומרת המחלה והטיפול משתנים מחולה לחולה. בנוסף, חיזוי הסיכון להישנות פרכוסים לאחר הפסקת טיפול בנוגדי-פרכוס מהווה אתגר לא פשוט.

 החוקרים ביקשו לזהות גורמים המנבאים הישנות פרכוסים וחישבו את שיעור ההישנויות ובחנו את התוצאות בטווח הארוך בילדים עם אפילפסיה אשר הפסיקו את הטיפול בנוגדי-פרכוס.

 המחקר הרטרוספקטיבי כלל 269 ילדים ללא-פרכוס (58.4% בנים; גיל ממוצע באבחנת פרכוס ראשון של 5.5 שנים), במרכז שלישוני, אשר טופלו בין ינואר 2010 ועד יוני 2020. כל המשתתפים אובחנו עם אפילפסיה לפני גיל 18 שנים, הפסיקו את הטיפול בנוגדי-פרכוס והיו במעקב לאורך לפחות 18 חודשים לאחר הפסקת הטיפול התרופתי. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת גורמי סיכון להישנות פרכוסים.

 הילדים היו במעקב לאורך חציון של 46 חודשים לאחר הפסקת טיפול בנוגדי-פרכוס, כאשר ב-90 ילדים (33.5%) תועדה הישנות פרכוס (חציון מרווח זמן עד להישנות של 8 חודשים). מבין 90 ילדים אלו, הישנות פרכוס תועדה לאחר חודש אחד ב-16.7%, הישנות לאחר שישה חודשים תועדה הישנות ב-45.6%, לאחר שנה אחת שיעורי הישנות עמדו על 62.2%, לאחר שנתיים שיעורי ההישנות עמדו על 74.4% ולאחר חמש שנים תועדו שיעורי הישנות של 94.4%.

 החוקרים מצאו כי גיל בעת פרכוס ראשון, גיל בעת אבחנת אפילפסיה, ליקוי אינטלקטואלי, ממצאי EEG לאחר הפסקת טיפול בנוגדי-פרכוס, משך הזמן בו הופחת מינון הטיפול בנוגדי-פרכוס ומספר הפרכוסים תחת טיפול בנוגדי-פרכוס היו גורמים משמעותיים לחיזוי הישנות פרכוסים בניתוח חד-משתני.

 עם זאת, בניתוח רב-משתני, גיל בעת פרכוס ראשון, ליקוי אינטלקטואלי ומשך הזמן בו הופחת הטיפול בנוגדי-פרכוס לא נותרו עוד קשורים באופן מובהק סטטיסטית עם הסיכון להישנות פרכוס, אך שלושת הגורמים האחרים ניבאו הישנות פרכוס.

 יתרה מזאת, ב-93% מהילדים שחידשו טיפול מונותרפי שב האיזון ורק 6.7% מהילדים נדרשו לפחות לשתי תרופות נוגדות-פרכוס למניעת הישנות פרכוסים.

 החוקרים סבורים כי ממצאים אלו עשויים לסייע לרופאים לחזות את הסיכון להישנות פרכוסים לאחר הפסקת טיפול בנוגדי-פרכוס בילדים.

 

Epilepsy & Behavior 2022

 

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    חשיפה יומית נרחבת יותר לזמן מסך בקרב פעוטות מלווה בביטויים אינטנסיביים יותר של כעס בשלב מאוחר יותר בחייהם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics. המחקר הפרוספקטיבי כלל מדגם של 315 פעוטות (54% בנים) שהיו בני 3.5 שנים בשנת 2020. ההורים של הפעוטות דיווחו על משך הזמן שהילדים השתמשו בטאבלטים בימות השבוע ובסופי […]

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפול ב-Ubrogepant עשוי למנוע התקף מיגרנה לפני הופעת כאב ראש (Neurology)

    טיפול ב-Ubrogepant עשוי למנוע התקף מיגרנה לפני הופעת כאב ראש (Neurology)

    טיפול מוקדם ב- Ubrogepant(אוברלוי) במינון 100 מ”ג מלווה במצב תפקודי טוב יותר, פחות הגבלות בפעילות ושביעות רצון גבוהה יותר לאחר 24 שעות בחולים עם מיגרנה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Neurology. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעות של Ubrogepant במהלך שלב פרודרומלי של מיגרנה על תוצאים לפי דיווח מטופלים במחקר PRODROME, […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה