Pediatrics

רוב הנערות שמבוצע בהן איבחון מאוחר של קרום בתולים שאיננו מנוקב עלולות להיות סימפטומטיות בעת האיבחון (Pediatrics)

מחקר שפורסם לאחרונה קובע כי 100% מהנערות שבהן מבוצעת אבחנה מאוחרת של קרום בתולים שאיננו מנוקב (IH) הן סימפטומטיות בעת מתן האבחנה, ואילו 90% מהנערות המאובחנות בגיל צעיר יותר אינן סימפטומטיות. החוקרים ממליצים על הכללת בדיקה חיצונית של אברי המין במסגרת שרותי הרפואה השגרתיים.

החוקרים כותבים כי למרות קלות האיבחון, בכל הגילאים, באמצעות בחינה חיצונית פשוטה של אברי המין , גילוי IH עלול להדחות או לא להתבצע, דבר העלול לגרום למורבידיות הניתנת למניעה ולביצוע בדיקות אבחנתיות שאינן הכרחיות. הם מציינים כי מחקרים קודמים שנערכו בנושא בוצעו על-בסיס תאורי מקרים או בסדרות מקרים קטנות ולכן הוגבלה יכולתם להגיע למסקנות חותכות.

החוקרים השתמשו בקודים מתוך המהדורה התשיעית של ה-International Classification of Diseases בכדי לזהות את כל החולות שסבלו מ-IH במאגרי הנתונים של שלושה בתי חולים. חוקר אחד סקר באופן סמוי את הרשומות הרפואיות של כל הנבדקות שנכללו במחקר, ונערכה השוואה בין מקרים של ילדות שאובחנו בגילאים צעירים למקרים של איבחון בגילאים מאוחרים יותר.

נמצאה התפזרות בי-מודלית של הגילאים בעת האיבחון; 43% מהילדות (10 נבדקות) אובחנו לפני גיל 8 שנים, ואילו 57% מהן (13 נבדקות) אובחנו לאחר גיל 8 שנים. כל הנבדקות בקבוצת הנבדקות הצעירות יותר היו מתחת לגיל 4 שנים, ואילו הנבדקות בקבוצה השניה היו מעל גיל 10 שנים. כל הנערות בקבוצת הנבדקות המבוגרות יותר היו סימפטומטיות וסבלו מכאבי בטן ו/או סימפטומים במערכת השתן במהלך 1-120 ימים. אולם, 905 מהילדות בקבוצת הנבדקות הצעירות יותר היו א-סימפטומטיות והבעיה התגלתה בהן במקרה.

בקבוצת הנערות המבוגרות יותר לא נמצא תיעוד בנוגע להתפתחות השדיים (77%), להופעת שער ערווה (69%) ולקבלת וסת (46%). בקרב הנערות המבוגרות יותר נמצאה סבירות גבוהה יותר להופעת סימפטומים (OR, 42.0; 95%CI, 3.1 – 1965.7) ולביצוע בדיקות מיותרות לשווא (OR, 20.3; 95%CI, 1.6 – 983.1).

מגבלות המחקר כוללות מבנה רטרוספקטיבי, הטיה אפשרית של המידע, גודל מדגם קטן, וחוסר יכולת להכליל את התוצאות מחוץ לתחומי בתי החולים לילדים.

החוקרים כותבים כי מדובר בתופעה המתגלה בשתי אוכלוסיות נפרדות של ילדות, אלו המאובחנות ללא סימפטומים בגיל צעיר ואלו שאינן מאובחנות לפני גיל 8 שנים. הם מסכמים כי שילובה של בדיקה חיצונית של אברי המין במסגרת שרותי הרפואה השגרתיים עשוי למנוע עיכובים משמעותיים באיבחון הבעיה, מתן אבחנות שגויות ואת המורבידיות המופיעה בקבוצה השניה של הנערות.

לידיעה במדסקייפ

Pediatrics. 2005;115:1008-1012

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    חשיפה יומית נרחבת יותר לזמן מסך בקרב פעוטות מלווה בביטויים אינטנסיביים יותר של כעס בשלב מאוחר יותר בחייהם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics. המחקר הפרוספקטיבי כלל מדגם של 315 פעוטות (54% בנים) שהיו בני 3.5 שנים בשנת 2020. ההורים של הפעוטות דיווחו על משך הזמן שהילדים השתמשו בטאבלטים בימות השבוע ובסופי […]

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • איכות חיים בריאותית ירודה משמעותית בנשים לאחר-מנופאוזה עם HPV (מתוך Menopause)

    איכות חיים בריאותית ירודה משמעותית בנשים לאחר-מנופאוזה עם HPV (מתוך Menopause)

    בנשים סביב תקופת המנופאוזה ולאחר-מנופאוזה עם זיהום ב-HPV תועדה איכות חיים בריאותית נמוכה יותר בהשוואה לנשים לפני-מנופאוזה, כאשר ההבדלים הבולטים ביותר היו בתחומי מיניות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Menopause. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שמספר מחקרים זיהו גורמים בעלי השפעה שלילית על איכות החיים בנשים לאחר-מנופאוזה, אין מחקרים קודמים להערכת […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

  • יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    מטה-אנליזה שפורסמה לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS באה להעריך את היעילות והבטיחות קצרת המועד של הטיפול המשולב (יחד או לסרוגין) באצטמינופן ואיבופרופן להורדת חום בילדים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה