Pediatrics

הקאות חמורות במהלך ההריון גורמות סיכון משמעותי לאם ולילוד (ACPM)

הסיכון ללידה מוקדמת, לידת עובר במשקל נמוך, וכן סיבוכים קדם ואחר לידתיים עולים בקרב אימהות שמאושפזות בעקבות בחילות בוקר (hyperemesis gravidarum ) לעומת נשים בהריון שאינן מאושפזות בשל סיבה זו. ד”ר מישל סולטיס ממרכז רפואי מדיגן בטקומה וושינגטון, ואמילי ברונסון מאונ’ וושינגטון בסיאטל הציגו ממצאים אלו בכנס האמריקאי השנתי לרפואה מניעתית.

שתי החוקרות הסבירו כי בחילות בוקר, או הקאות חמורות במהלך ההריון, דורשות אישפוז לעיתים קרובות. נשים אלו סובלות בירידה בנפח, הפרעה מטבולית וירידה במשקל. מצב זה משפיע על 0.1%-2% מהנשים ההרות ועשוי לנבוע מבעיה הורמונלית, אי סדירות אוטונומית או פגיעה מכנית.

בגלל המחסור התזונתי הקשור בבחילות הבוקר, מניחות החוקרות כי זה עשוי להיות קשור לפתולוגיות בשיליה, לידה מוקדמת, משקל יילוד נמוך ועלייה באבנורמליות עובריות. בכדי להעריך השפעות של בחילות בוקר על קשיים בהריון, סיבוכי לידה ותוצאות שליליות ביילוד, פיתחו החוקרות מחקר קוהורט רטרוספקטיבי מבוסס אוכלוסיה.

נתוני לידה ואישפוז ממדינת וושינגטון בין 1987 ל-2002 נבדקו. החוקרות זיהו 4,808 נשים הרות שאושפזו עם בחילות בוקר במוסד לא ממשלתי. רישומי הנשים הושוו לאלא של 9,616 אמהות שנבחרו באקראי ולא אושפזו בשל בחילות בוקר. שתי הקבוצות נבדקו שוב שנה לאחר הלידה. הריון שהסתיים במות העובר, הריון מרובה לידות או לידה במוסד ממשלתי הוצאו מהמחקר. אנליזה מורכבת שימשה להערכת ההשפעה של בחילות בוקר על ההריון, הלידה וההשפעות על העובר.

תוצאות האנליזה הראו כי לנשים שאושפזו בעקבות בחילות בוקר היתה עלייה בסיכון לקדם רעלת הריון בהשוואה לאלו שלא אושפזו. מהנשים עם בחילות בוקר, 5.7% סבלו מקדם רעלת הריון בהשוואה ל-4.3% בנשים ללא רעלת הריון (סיכון יחסי , 1.3; 95% רווח בר סמך, 1.1-1.6).

בנוסף, נשים עם בחילות בוקר נזקקו לימי אישפוז נוספים לאחר לידה רגילה וניתוח קיסרי. בקרב הלידות הרגילות בשתי הקבוצות, 7% מקבוצת בחילות הבוקר נדרשה לאישפוז ארוך יותר משלושה ימים בהשוואה ל-4% בקבוצת הביקורת (סיכון יחסי 1.8; 95% רווח בר סמך, 1.5-2.1), בדומה, בקרב הניתוחים הקיסרים, 12% מקבוצת בחילות הבוקר נזקקו לאישפוז ארוך יותר ו-6.4% מקבוצת הביקורת (סיכון יחסי 2; 95% רווח בר סמך, 1.5-2.7).

תינוקות שנולדו לקבוצת בחילות הבוקר היו בעלי סבירות גבוהה יותר לשקול פחות מ-2500 גרם (6.4% מהתינוקות בקבוצת בחילות הבוקר לעומת 4.7% בביקורת; סיכון יחסי , 1.3; 95% רווח בר סמך, 1.2-1.6). בהנוסף, לידות מוקדמות (לפני שבוע 28) התרחשו ב-0.6% בקבוצת בחילות הבוקר לעומת 0.3% בקבוצת הביקורת (סיכון יחסי, 2.1; 95%רווח בר סמך, 1.2-4.0).

בהערכת היתרונות והחסרונות של מחקרן, החוקרות הסבירו כי כיוון שהמידע הוא מבוסס אוכלוסיה, יוכללו התוצאות לאוכלוסיית היולדות. החוקרות שמו לב כי יש שונות בקריטריון האבחנתי של בחילות בוקר בהריון במערכת הבריאות.

החוקרות הסיקו כי מחקר זה עשוי ליידע רופאים ואימהות לגבי הסיבוכים בבחילות בהריון. עירנות ומודעות למצב זה ותוצאותיו עשויות להשפיע על שיטות טיפול טובות יותר ומניעת התוצאות.

ACPM 2005: Poster 6. Presented Feb. 17, 2005

לידיעה במדסקייפ.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    חשיפה יומית נרחבת יותר לזמן מסך בקרב פעוטות מלווה בביטויים אינטנסיביים יותר של כעס בשלב מאוחר יותר בחייהם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics. המחקר הפרוספקטיבי כלל מדגם של 315 פעוטות (54% בנים) שהיו בני 3.5 שנים בשנת 2020. ההורים של הפעוטות דיווחו על משך הזמן שהילדים השתמשו בטאבלטים בימות השבוע ובסופי […]

  • השפעות טיפול כנגד סוכרת הריונית מוקדמת על מצוקה נשימתית ביילודים (BJOG)

    השפעות טיפול כנגד סוכרת הריונית מוקדמת על מצוקה נשימתית ביילודים (BJOG)

    במאמר שפורסם בכתב העת BJOG מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אבחנה וטיפול בסוכרת הריונית מוקדמת מלווה בסיכון מופחת למצוקה נשימתית ביילודים. מהנתונים עולה עוד כי מצוקה נשימתית ביילוד נפוצה יותר ביילודים שנולדו לאחר ניתוח קיסרי, יילודים גדולים לגיל ההיריון ומשך הריון קצר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לזהות גורמים הקשורים עם התפתחות […]

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בחשיבות סמנים בדם טבורי לחיזוי התפתחות אטופיק דרמטיטיס, כאשר ביילודים שפיתחו מאוחר יותר את מחלת העור תועדו ריכוזי גבוהים יותר של TEWL (או Transepidermal Water Loss), CCL17 או TARC ((Thymus and Activation-Regulated Chemokine)) ו-IL-31 בדם טבורי. החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי להערכת הערך […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפול אנטי-פיברוטי מעלה את סיכויי ההישרדות של חולים עם COVID-19 וכשל נשימתי חד (BMC Pulm Med)

    טיפול אנטי-פיברוטי מעלה את סיכויי ההישרדות של חולים עם COVID-19 וכשל נשימתי חד (BMC Pulm Med)

    בקרב חולים עם כשל נשימתי חד משנית ל-COVID-19 תועדו שיעורי הישרדות גבוהים יותר לאחר שנה אחת עם טיפול אנטי-פיברוטי ב-Nintedanib או Pirfenidone, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Pulmonary Medicine. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי בחנו החוקרים מבוגרים עם COVID-19 וכשל נשימתי חד במטרה להשוות את שיעורי התמותה לאחר שנה אחת ב-167 חולים (גיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה