Pediatrics

תה עלול לתרום להתפתחות פלואורוסיס השלד (Am J Med)

תה עשוי לתרום להתפתחות פלואורוסיס השלד, על פי דיווח שפורסם בגיליון ינואר של American Journal of Medicine.

שתיית תה נשארה פופולרית בארה”ב ומוצגת כחשובה לבריאות, כותב ד”ר מייקל וייט ושותפיו מאונ’ וושינגטון לרפואה במיזורי. החוקרים מזהירים כי פלואורוסיס השלד עלול להיגרם כתוצאה מצריכת תה מהיר בכמויות גדולות מאוד בגלל רמות פלואוריד גבוהות בכמה מסוגי התה המוכן המסחרי.

גורמי סיכון להתפתחות פלואורוסיס השלד כוללים צריכת של מי נטיפים המכילים ריכוזי פלואוריד גבוהים מ-4 חלקים למיליון (ppm). למרות שמזון לא מעובד מכיל כמות בלתי מספקת של פלואוריד לגרימת מחלה, פלואורוסיס השלד קיים באסיה בעקבות שתיית תה “brick” באיכות נמוכה מ-Camellia sinensis.

דיווח מקרה זה הוא של אישה לבנה בת 52 שנה אשר נבדקה ב-1998 לצפיפות חוליות לומבריות לאחר שסובבה את הגב. לאחר תחילת גיל הבלות בגיל 46, קיבלה האישה זריקות אסטרוגן ולאחר מכן לקחה אסטרוגן-מתילטוסטסטרון אורלי למשך שלוש שנים. בנוסף לקחה 600 מ”ג סידן פעמיים ביום למשך 4 שנים ומולטיויטמין פעם ביום למשך 6 חודשים. היא שתתה מים לא מסוננים.

צילומי רדיוגרף מ-1993 ו-1998 הראו אוסטאוסקלרוזיס והתעבות קורטיקלית לאורך כל עמוד השדרה, אגן, וצלעות. Dual-energy X-ray absorptiometry הראתה עליה ניכרת בצפיפות עצם בחוליות לומבריות אך צפיפות נורמלית באגן. ערכי מעבדה לא היו ראויים לציון.

תכונות המרמזות לפלואורוסיס השלד כוללות החמרה בחוסר נוחות בשלד, כאב חדש בצוואר ובשכמות, כאבים במפרקים ובעצמות, אוסטאוסקלרוזיס אקסיאלי, חשיפה למי נטיפים וייצור סבון, ומחלות מיסב השן (פריודנטלית). שאיבת מח מקרסט האיליאה (Iliac crest marrow) וביופסיה הראו מח תא נורמלי, עצם קורטיקלית וטרבקולרית מעובה, ועליה בעובי דופן אוסטאואיד, עקבי לפלואורוסיס השלד. אבחנה זו אושרה באמצעות מתן שתן במשך 24 שעות אשר הכיל פלואוריד 19 מ”ג/ג’ קראטינין (יחס, <3 מ”ג/ג קראטינין).

ערך זה ירד מעט ל-13 מ”ג/ג’ קראטינין שלושה חודשים לאחר שהחולה החלה לשתות מים המכילים 0.24 ppm פלואוריד. עם זאת, דיווחה החולה על שתיית גלון עד שהיים של תה מהיר חזק במשל היום במשך כל חייה כמבוגרת. משקה זה הוסיף כ-26 עד 52 מ”ג פלואוריד ליום, וגרם לחשיפה כללית של 37 עד 74 מ”ג פלואוריד ליום.

לאחר שהחולה עברה לשתות לימונדה, רמות פלואוריד בשתן כמעט תוקנו ל-3.3 מ”ג/ג’ קראטינין. למרות שצפיפות עמוד שדרה ואגן לא השתנתה במשך השלוש שנים הבאות, עד 2003 הרגישה החולה טוב מאוד ורמות פלואוריד בשתן היו 2.2 מ”ג/ג’ קראטינין.

שתי מעבדות בדיקה שונות קבעו כי ריכוזי פלואוריד מממוצעים ב-10 תמיסות תה היו בטווח של 1.0-6.5 ppm. תה אחד עבר את גבול בטיחות EPA של 4.0 ppm למי שתיה, וחלק עברו את גבול ה-FDA של 1.4-2.4 ppm לבקבוק שתיה.

הדאגה העיקרית היא כי פלואורוסיס השלד עלול להיגרם משתיית תה מהיר, במיוחד בנפחים גבוהים בסביבה חמה או בצריכת הכנות חזקות במיוחד, או בשימוש במים במזוהמים בפלואוריד. מפגש החוקרים עם החולה דורש הבנה של כמויות והשפעות מערכתיות של פלואוריד בסוגי תה שונים.

Am J Med. 2005;118:78-82

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    חשיפה יומית נרחבת יותר לזמן מסך בקרב פעוטות מלווה בביטויים אינטנסיביים יותר של כעס בשלב מאוחר יותר בחייהם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics. המחקר הפרוספקטיבי כלל מדגם של 315 פעוטות (54% בנים) שהיו בני 3.5 שנים בשנת 2020. ההורים של הפעוטות דיווחו על משך הזמן שהילדים השתמשו בטאבלטים בימות השבוע ובסופי […]

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • טיפול קצר בסטרואידים עלול להביא לעליה בסיכון לסוכרת (מתוך כנס ה-EASD)

    טיפול קצר בסטרואידים עלול להביא לעליה בסיכון לסוכרת (מתוך כנס ה-EASD)

    בחולים תחת טיפול בגלוקוקורטיקואידים סיסטמיים במהלך אשפוז קצר תועד סיכון גבוה יותר מכפליים להופעה חדשה של סוכרת, בהשוואה לאלו שלא טופלו בסטרואידים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס ה-European Association for the Study of Diabetes. החוקרים מבריטניה השלימו מחקר עוקבה תצפיתי שהתבסס על נתונים מרשומות רפואיות ממוחשבות של חולים שאושפזו בין תחילת שנת […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • למעלה משליש מהחולים מפתחים אי-ספיקת לבלב אקסוקריני לאחר דלקת לבלב חדה (eClinicalMedicine)

    למעלה משליש מהחולים מפתחים אי-ספיקת לבלב אקסוקריני לאחר דלקת לבלב חדה (eClinicalMedicine)

    למעלה משליש מהחולים עם דלקת לבלב חדה צפויים לפתח אי-ספיקת לבלב אקסוקריני לאחר 12 חודשים, כאשר הגורמים העיקריים המנבאים סיבוך זה כוללים דלקת לבלב אידיופטית, מחלה בדרגת חומרה בינונית-חמורה או חמורה והיסטוריה קודמת של סוכרת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת eClinicalMedicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אי-ספיקת לבלב אקסוקריני נקשרה באופן מסורתי עם […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות לופוס בנשים (Arthritis Care Res)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות לופוס בנשים (Arthritis Care Res)

    בנשים עם צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד נרשמה עליה של 56% בסיכון לאבחנה של לופוס, בהשוואה לנשים עם הצריכה הנמוכה ביותר של מוצרי מזון אלו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research. מבין כלל מוצרי המזון, משקאות ממותקי סוכר או עם ממתיקים מלאכותיים נקשרו בקשר הבולט ביותר עם לופוס. להערכת הקשר […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה