מחקר זה מעריך את הקשר בין צריכה ארוכת טווח של בשר אדום ומעובד והיקרות סרטן קולורקטלי.
148,610 מבוגרים (גיל ממוצע 63), סיפקו מידע על צריכת בשר ב-1982 ושוב ש-1992/1993 כשנרשמו למחקר.
במעקב מ-1992/1993 עד 31 לאוגוסט 2001, זוהו 1667 מקרי סרטן קולורקטלי.
התוצאות הראו כי צריכת בשר גבוהה ב-1992/1993 נמצאה קשורה לסיכון גבוה לסרטן המעי הגס לאחר התאמה לגיל ולצריכת אנרגיה אך לא לאחר התאמה נוספת ל-BMI, עישון ומשתנים אחרים. בצריכה ארוכת טווח, אנשים בשליש העליון של הצריכה ב-1982 וב-1992/1993 היו בעלי סיכון גבוה לסרטן דיסטלי במעי הגס הקשור בבשר מעובד (RR, 1.50; 95% CI, 1.04-2.17), ויחס בשר אדום לעוף ודגים (RR, 1.53; 95% CI, 1.08-2.18) ביחס לאלו בשליש התחתון בשני ציוני זמן אלו. צריכה ארוכת טווח של עוף ודגים נמצאה בקשר הפוך לסיכון סרטן פרוקסימלי ודיסטלי במעי הגס. צריכה גבוהה של בשר אדום שדווחה ב-1992/1993 נמצאה קשורה לסיכון גבוה לסרטן רקטלי (RR, 1.71; 95% CI, 1.15-2.52; P = 0.007 for trend), כפי שדווחה צריכה גבוהה בשנים 1982 ו-1992/1993 (RR, 1.43; 95% CI, 1.00-2.05). תוצאות אלו מחזקות את ההוכחה כי צריכת ממושכת של בשר אדום ומעובד עשויה להעלות את הסיכון לסרטן באזור הדיסטלי של המעי הגס. |
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!