Pediatrics

פורמולה פרוביוטית לתינוקות עשויה לעזור בהפחתת זיהומים במערכת העיכול (Pediatrics)

לילדים אשר קיבלו פורמולה פרוביוטית לתינוקות היו פחות זיהומים במערכת העיכול, אך ל-Lactobacillus reuteri היתה השפעה גדולה יותר מ-BB-12) Lactobacillus reuteri ), על פי תוצאות מחקר אקראי כפול סמיות שפורסם בגיליון ינואר של Pediatrics. החוקרים הצביעו על החשיבות הקלינית של כל זן של אורגניזם, לעומת הנחה של השפעת מחלקה.

מספר מחקרים קליניים הראו את חשיבות הפרוביוטיקה במניעת וטיפול בשלשול, בעיקר מגורם וירלי. עם זאת, רק מספר קטן של מחקרים פורסם בנושא היכולת של חומרים פרוביוטים אלו במניעת מחלות זיהומיות בתינוקות וילדים.

מ-1 לדצמבר 2000 עד 30 לספטמבר 2002, 201 תינוקות בריאים בגילאים 4-10 חודשים נבחרו באקראי לתוספת פורמולה עם BB-12, L. reuteri או ללא פרוביוטים ל-12 שבועות. כל הילדים קיבלו את הפורמולה שנרשמה בלבד ללא הנקה או תוספות מזון פרוביוטיות. הממצא הראשוני היה מספר ימים ומספר אירועי חום (מעל 38°C) ומספר ימים ומספר אירועי שלשול או מחלת דרכי הנשימה.

גיל העובר, משקל בלידה, מין, והנקה קודמת היו דומים בשלושת הקבוצות. בהשוואה ל-BB-12 או L. reuteri (73 ו-068 נבדקים בהתאמה), לקבוצת הביקורת (n=60) היו משמעותית יותר אירועי חום  (ממוצע [95% אינטרוול ביטחון]: 0.41, [0.28-0.54] לעומת 0.27 [0.17-0.37] לעומת 0.11 [0.04-0.18], בהתאמה); יותר אירועי שלשול (ממוצע [95% אינטרוול ביטחון]: 0.31 [0.22-0.40] לעומת 0.13 [0.05-0.21] לעומת 0.02 [0.01-0.05], בהתאמה); ואירועים ארוכים יותר (ממוצע [95% אינטרוול ביטחון]: 0.59 [0.34-0.84] לעומת 0.37 [0.08-0.66]לעומת 0.15 [0.12-0.18] ימים, בהתאמה).

בהשוואה ל-BB-12 או ביקורת, לקבוצת L. reuteri היו משמעותית פחות ימים עם חום, ביקורים קליניים, מרשם אנטיביוטי, אך אחוז ומשך מחלות בדרכי בנשימה לא היו שונות משמעותית בין הקבוצות.

לתינוקות המקבלים פורמולת L. reuteri או B. lactis היו אירועי שלשול קצרים ומעטים יותר, ללא השפעה על מחלה נשימתית. השפעות אלו יותר בולטות עם L. reuteri, אשר היה התוסף היחיד ששיפר פרמטרי תחלואה נוספים.

מיגבלות המחקר כלל חוסר אנליזת צואה לקולוניזציה במעי, כישלון בבדיקת וירוסים נוספים במעי מלבד רטווירוס, וטיפול קצר יחסית, אשר עלול לפספס אירועים שליליים קשורים.

כאשר כוללים מגוון רחב של תכונות זנים, נראה כי השפעה פרוביוטית מוכחת עם זן או מין אחד אינה יכולה להיחשב גם באחר. לכן, יש צורך במחקרים נוספים המשווים סוגים שונים של חיידקים.

המחקר נתמך ע”י מעבדות מטרנה, מעברות, ישראל.

Pediatrics. 2005;115:5-9

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    חשיפה יומית נרחבת יותר לזמן מסך בקרב פעוטות מלווה בביטויים אינטנסיביים יותר של כעס בשלב מאוחר יותר בחייהם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics. המחקר הפרוספקטיבי כלל מדגם של 315 פעוטות (54% בנים) שהיו בני 3.5 שנים בשנת 2020. ההורים של הפעוטות דיווחו על משך הזמן שהילדים השתמשו בטאבלטים בימות השבוע ובסופי […]

  • השפעות טיפול כנגד סוכרת הריונית מוקדמת על מצוקה נשימתית ביילודים (BJOG)

    השפעות טיפול כנגד סוכרת הריונית מוקדמת על מצוקה נשימתית ביילודים (BJOG)

    במאמר שפורסם בכתב העת BJOG מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אבחנה וטיפול בסוכרת הריונית מוקדמת מלווה בסיכון מופחת למצוקה נשימתית ביילודים. מהנתונים עולה עוד כי מצוקה נשימתית ביילוד נפוצה יותר ביילודים שנולדו לאחר ניתוח קיסרי, יילודים גדולים לגיל ההיריון ומשך הריון קצר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לזהות גורמים הקשורים עם התפתחות […]

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • טיפול בתרופות אנטי-פסיכוטיות מלווה בסיכון מוגבר לזיהום נשימתי חמור (Lancet Psychiatry)

    טיפול בתרופות אנטי-פסיכוטיות מלווה בסיכון מוגבר לזיהום נשימתי חמור (Lancet Psychiatry)

    טיפול אנטי-פסיכוטי לסכיזופרניה או הפרעות פסיכוטיות אחרות מלווה בסיכון מוגבר לזיהום COVID-19 חמור או זיהום נשימתי אחר ואשפוז נלווה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Lancet Psychiatry. עם זאת, לא תואר קשר בין טיפול אנטי-פסיכוטי ובין הסיכון לזיהום קל. החוקרים בחנו את הנתונים ממספר מאגרים בדנמרק שכללו 85,083 משתתפים (גיל חציוני של 45.8 […]

  • סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בחשיבות סמנים בדם טבורי לחיזוי התפתחות אטופיק דרמטיטיס, כאשר ביילודים שפיתחו מאוחר יותר את מחלת העור תועדו ריכוזי גבוהים יותר של TEWL (או Transepidermal Water Loss), CCL17 או TARC ((Thymus and Activation-Regulated Chemokine)) ו-IL-31 בדם טבורי. החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי להערכת הערך […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה