Pediatrics

פסיכו-תרפיה בשילוב תרופות היא הטיפול הטוב ביותר בנערים הסובלים מהפרעה אובססיבית-קומפולסיבית (JAMA)

מחקר קליני גדול מעיד כי ילדים ומתבגרים הסובלים מהפרעה אובססיבית-קומפולסיבית (OCD) מגיבים בצורה הטובה ביותר לפסיכו-תרפיה יחד עם מתן תרופה נוגדת דיכאון. ההמלצות העולות מן המחקר תומכות בהתחלה בטיפול קוגנטיבי-התנהגותי (CBT), לבדו עם בשילוב עם תרופה נוגדת דיכאון מסוג של מעכב reuptake של סרוטונין (SSRI). המחקר מדגיש את הצורך לשיפור זמינות ה-CBT, משום שרובם של האנשים הצעירים הסובלים מ-OCD מטופלים כיום באמצעות תרופות נוגדות דיכאון בלבד, שלעיתים ניתנות גם בשילוב עם תרופות אנטי-פסיכוטיות. תוצאות המחקר הקרוי POTS מפורסמות בגיליון אוקטובר של כתב העת JAMA.

97 נבדקים בגילאי 7-17 שנים הסובלים מ-OCD השלימו את 12 שבועות של הטיפול באמצעות CBT, באמצעות SSRI (הוא sertraline), בטיפול משולב או במתן פלצבו. הערכת החולים נעשתה באמצעות מעריכים בלתי-תלויים באופן סמוי לטיפול הניתן לכל חולה בכל 4 שבועות. החולים במחקר היו חולים טיפוסיים הנצפים במרפאות. לדוגמא, בעוד מחקרים הממומנים על-ידי התעשיה פוסלים לרוב חולים הסובלים מיותר ממצב רפואי אחד, 80% ממשתתפי המחקר הנוכחי סבלו מהפרעה פסיכוטית נוספת אחת לפחות.

שילוב הטיפול באמצעות sertraline ובאמצעות CBT היה יעיל יותר מאשר הטיפול בכל אחד מהם בנפרד. מתן CBT בלבד נראה עדיף על מתן sertraline שהיה עדיף על מתן פלצבו. עד לסיום המחקר, עמדו שיעורי ההפוגה במחלה על ערכים של 53.6% בקבוצת הטיפול המשולב, של 39.3% בקבוצת ה-CBT, של 21.4% בקבוצת ה-sertraline, ושל 3.6% בקבוצת הפלצבו.

מתן CBT בלבד היה יעיל יותר באתר המחקר באוניברסיטת פנסלביניה, בהשוואה לאתר המחקר באוניברסיטת דיוק, אך הטיפול המשולב היה יעיל במידה שווה בשני האתרים, דבר המעיד כי הוא פחות מועד לשינויים ספציפיים למערכת טיפול מסוימת. התוצאה באוניברסיטת פנסלביניה הובילה את החוקרים להמליץ על CBT כעל הטיפול המועדף בתור טיפול ראשוני. אולם, הם מציינים כי רק מיעוט של הילדים והמתבגרים הסובלים מ-OCD זוכים לקבל טיפול זה.

אחד ממנהלי המוסד שתמך במימון המחקר, ד”ר Insel, מציין כי במחקר שעסק בטיפול בדיכאון בקרב מתבגרים, נערכה השוואה בין מתן CBT למתן SSRI ומתן טיפול משולב, נמצא הטיפול התרופתי עדיף על ה-CBT. הוא מוסיף כי במחקר הנוכחי נצפה מצב הפוך, אך בשני המחקרים נמצא הטיפול המשולב עדיף. הוא מדגיש כי השוני בממצאים מעיד כי הפרעות שונות במתבגרים מגיבות לטיפולים שונים.

החוקירם מאמינים כי תוצאות מחקרם יתרמו לאופן שבו מעריכים נותני הטיפול הנפשי שאינם רופאים את מגבלות יתרונות הטיפולים התרופתיים ולהערכה שמעניקים רופאים לטיפול הפסיכו-סוציאלי המבוסס על ראיות. הם מוסיפים כי על המחקר להתמקד בגילוי ובדיקה של אסטרטגיות שונות ב-CBT.

במהלך המחקר לא דווח על אפיזודות של מאניה, של אובדניות, או של תופעות לוואי חמורות אחרות.

לידיעה ב-doc’s guide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • טיפול בתרופות אנטי-פסיכוטיות מלווה בסיכון מוגבר לזיהום נשימתי חמור (Lancet Psychiatry)

    טיפול בתרופות אנטי-פסיכוטיות מלווה בסיכון מוגבר לזיהום נשימתי חמור (Lancet Psychiatry)

    טיפול אנטי-פסיכוטי לסכיזופרניה או הפרעות פסיכוטיות אחרות מלווה בסיכון מוגבר לזיהום COVID-19 חמור או זיהום נשימתי אחר ואשפוז נלווה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Lancet Psychiatry. עם זאת, לא תואר קשר בין טיפול אנטי-פסיכוטי ובין הסיכון לזיהום קל. החוקרים בחנו את הנתונים ממספר מאגרים בדנמרק שכללו 85,083 משתתפים (גיל חציוני של 45.8 […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה