Pediatrics

מתן אטרופין בסופי שבוע יעיל בטיפול בעין עצלה בקרב ילדים

מחקר אקראי ומבוקר מוצא כי מתן אטרופין רק פעמיים בשבוע לילדים צעירים הסובלים מ-amblyopia (עין עצלה) שיפר את הראיה לערך של 20/25 לפחות בעין העצלה או לערך טוב לפחות כמו בעין השניה בכמחצית מהחולים.

למחקר שנערך ב-30 מרכזים נרשמו 168 ילדים בגילאי 3-6 שנים. מטרת המחקר היתה להשוות מתן אטרופין במינון של פעמיים במהלך סופי השבוע למתן האטרופין במינון יומי. כעבור 4 חודשים, השתפרה חדות הראיה בעין העצלה ב-2.3 קוים בממוצע בקבוצת סופי השבוע (83 נבדקים) ובקבוצת הטיפול היומי (85 נבדקים).

חדות ראיה של 20/32 או שיפור בשיעור של 3 קוים הושג ב-60% מהילדים. ב-20% מהילדים נדרשה תקופה ממושכת יותר להשגת הצלחה, והראיה המשיכה להשתפר בקרב רבים מהילדים שהמשיכו בטיפול לאחר השלמת המחקר.

אחד החוקרים, שהציג את התוצאות במפגש השנתי של ה-American Academy of Ophthalmology וה-European Society of Ophthalmology, ד”ר Repka, מסביר כי התוצאות היו דומות מאוד בשתי הקבוצות וכי לא נמצא הבדל בשיעור השיפור משום בחינה.

אטרופין לא אושר על-ידי ה-FDA לטיפול ב-amblyopia ואיננו מצוי בשימוש נרחבף לדברי ד”ר Repka. הוא מציין כי החוקרים ערכו את המחקר כמעקב למחקרים הקודם שהראה כי מתן אטרופין יעיל כמו חבישת העין הטובה של הילד לטיפול ב-amblyopia.

במחקר השתתפו רק ילדים שסבלו מ-amblyopia בשל פזילה, בשל anisometropia, או בשל שני המצבים. ההרשמה למחקר נערכה בין יוני 2002 לאפריל 2003. על חדות הראיה בעין העצלה היה להמצא בערכים שבין 20/40 ו-20/80.

כל הילדים קיבלו מנה של טיפה אחת של אטרופין במינון של 1% בעין הבריאה. ההבדל היחיד בין הקבוצות היה שהראשונה קיבלה את הטיפול באופן יומי והשניה קיבלה את הטיפול פעמיים בשבוע, ביום שבת וביום ראשון.

ד”ר Isenberg, משתתף במפגש ששבח את המחקר, מסביר כי הענות החולים עומדת בבסיס הנושא. הוא מציין כי שיעור ההענות בשתי הקבוצות היה משופר ביחס לפרסומים המעידים על הענות בשיעור נמוך מ-50% בטיפול באמצעות חבישת העין. שיעור ההתמדה בטיפול היה גבוה מ-75% בקרב 68% מהנבדקים בקבוצת סופי השבוע ובקרב 75% מהנבדקים בקבוצת הטיפול היומי.

מקרה אחד של תופעות לוואי שגרמו לילד להפסיק את הטיפול התרחש בקבוצת הטיפול היומי. 98% מהילדים שקיבלו אטרופין בסופי השבוע ו-93% מהילדים שקיבלו את הטיפול היומי השלימו את המחקר.

ד”ר Isenberg מסכם כי הטיפול בסופי השבוע הוא בטוח וכי התגובה צריכה להבחן באופן פרטני משום ש-20%-50% מהחולים עלולים להזדקק לטיפול לאורך תקופה ממושכת יותר מ-4 חודשים בכדי לקבל את התוצאות הרצויות.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • לאנשים עם עין יבשה יש איכות שינה פחות טובה (BMC Ophthalmology)

    לאנשים עם עין יבשה יש איכות שינה פחות טובה (BMC Ophthalmology)

    מטא-אנליזה שפורסמה ב-BMC Ophthalmology מציעה כי לאנשים עם עין יבשה יש איכות שינה פחות טובה מאשר האוכלוסייה הכללית, עם איכות שינה סובייקטיבית ירודה יותר, זמן הירדמות ארוך יותר, וסיכון גבוה יותר לאורך שינה לא בריא, כלומר, מספר מועט מדי של שעות שינה או יותר מדי שעות שינה.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

  • יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    מטה-אנליזה שפורסמה לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS באה להעריך את היעילות והבטיחות קצרת המועד של הטיפול המשולב (יחד או לסרוגין) באצטמינופן ואיבופרופן להורדת חום בילדים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הפרעות בדם ובמערכת הלימפה תועדו בשכיחות גבוהה יותר בילדים שטופלו במעכבי JAK (או Janus Kinase) לעומת מבוגרים, כך עולה מנתונים חדשים מארצות הברית וקנדה שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology. מהממצאים עלה עוד כי אקנה הינה תופעת הלוואי העורית נפוצה ביותר בילדים וכי אירועים חריגים חמורים היו פחות נפוצים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים נתונים אודות 399,649 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה