Pediatrics

תגובה אלרגית עשויה להגביר תגובה לזיהומים ויראליים של מערכת הנשימה (J Allergy Clin Immunol)

על-פי מחקר שפורסם לאחורנה, רגישות אלרגות וזיהומים ויראליים עשויים להגביר סינרגיסטית את הסיכון להתפתחות חירחורי נשימה שחומרתם מחייבת אישפוז בילדים.

החוקרים מציינים כי למרות העלות הגבוהה של אישפוזים בשל חירחורים במחלקות הילדים, מעט ידוע אודות הקשר שבין זיהומים ויראליים ודלקת אלרגית בדרכי הנשימה.

החוקרים ביצעו מחקר תצפיתי ממבנה מקרה-ביקורת שבו השתתפו ילדים שאושפזו בשל חירחורים במהלך תקופה של שנתיים. הנבדקים כללו 133 ילדים שסבלו מחיחורים ו-133 ילדים שלא סבלו מהם, שהותאמו מבחינת גיל, מין, וחודש אישפוז.

בקרב הנבדקים שהיו מתחת לגיל3 שנים, נמצא שזיהומים ויראליים הם הגורם העיקרי לחירחורים, כשפתוגנים ויראליים נמצאו בהפרשות האף ב-84% מהמקרים וב-55% מנבדקי הביקורת. זיהומי Respiratory syncytial virus היו שכיחים ביותר בחודשי החורף הקרים, והופיעו הרבה יותר בקרב הנבדקים שסבלו מחירחורים (p < 0.001). זיהומי Rhinovirus היו שכיחים במהלך יתר חודשי השנה ולא נמצא הבדל משמעותי בנוגע להם בין קבוצת המקרים לבין קבוצת הביקורת.

החוקרים מציינים כי רמות ה-IgE הכלליות בסרום היו נמוכות בקבוצת גיל זו ולא נבדלו משמעותית בין קבוצת  המקרים לבין קבוצת הביקורת.

אולם, בקרב הילדים בגילאי 3-18 שנים היו רמות ה-IgE גבוהות הרבה יותר בקרב אלו שסבלו מחירחורים, עם ערך ממוצע של 386IU/mL לעומת 38IU/mL (ערך p < 0.001). בקרב הסובלים מחירחורים בקבוצת גיל זו, נמצאו 76% חיוביים לוירוס, לעומת 21% מנבדקי הביקורת  (p < 0.001). בקרב הסובלים מחירחורים נמצאה גם סבירות גבוהה יותר לתוצאה חיובית בבדיקת האלרגיה באלרגנים ספציפיים בשאיפה (84% לעומת 33%), בעיקר עבור קרדית אבק הבית.

בקבוצת הגיל המבוגרת יותר, ערכי ה-OR לחירחורים היו 7.6 בקרב הנבדקים שנמצאו חיוביים לוירוס, 13.8 בקרב הנבדקים המראים רגישות אלרגית, ו-104.1 בקרב הנבדקים שנמצאו חיוביים לוירוס וגם לנוגדני IgE כנגד אלרגן.

החוקרים כותבים כי רגישות וחשיפה לאלרגנים עשויים להגביר את הסיכון לתגובה מוגזמת לזיהומים אקוטיים ב-rhinovirus. הם מוסיפים כי האינטרקציה בין הדלקת הנגרמת על-ידי האלרגן והדלקת הנגרמת על-ידי הוירוס עשויות ליצור תגובה סינרגיסטית ולא רק להתווסף זו על זו.

במאמר מערכת מצורף מצוין כי לממצאים השלכות חשובות הנוגעות לטיפול.

מוסבר כי למרות שבעתיד עשוי להיות קשה להפחית את שכיחות הזיהומים הויראליים הנפוצים, יתכן שניתן יהיה לטפל בגורמי סיכון רבים אחרים, הכוללים חשיפה סביבתית ודלקת אלרגית של דרכי האוויר, או לפחות לתת טיפול מניעתי כנגדם.  

J Allergy Clin Immunol 2004;114:236-238,239-247.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

    מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 4, תחום פדיאטרי: צריכת בוטנים, החל מינקות ועד גיל 5 שנים, הובילה לסבילות מתמשכת לבוטנים עד גיל ההתבגרות בלא קשר לצריכת בוטנים לאחר מכן. דבר המוכיח שאפשר להגיע למניעה ולסבילות ארוכת טווח באלרגיה למזון. כך עולה מניסוי אקראי חדש שפורסם ב-New England Journal of Medicine Evidence.

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • קרם Roflumilast משפר תסמיני אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatol)

    קרם Roflumilast משפר תסמיני אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatol)

    מתוצאות שני מחקרים בשלב 3 עולה כי קרם Roflumilast בריכוז 0.15% נסבל היטב והוביל לשיפור משמעותי בתסמינים במבוגרים ובילדים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית. שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, בשלב 3, מחקר INTEGUMENT שכלל 654 חולים ומחקר INTEGUMENT-2 שכלל 683 חולים, כללו מטופלים בגילאי 6 שנים ומעלה עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית. המשתתפים חולקו באקראי ביחס […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפול אנטי-פיברוטי מעלה את סיכויי ההישרדות של חולים עם COVID-19 וכשל נשימתי חד (BMC Pulm Med)

    טיפול אנטי-פיברוטי מעלה את סיכויי ההישרדות של חולים עם COVID-19 וכשל נשימתי חד (BMC Pulm Med)

    בקרב חולים עם כשל נשימתי חד משנית ל-COVID-19 תועדו שיעורי הישרדות גבוהים יותר לאחר שנה אחת עם טיפול אנטי-פיברוטי ב-Nintedanib או Pirfenidone, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Pulmonary Medicine. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי בחנו החוקרים מבוגרים עם COVID-19 וכשל נשימתי חד במטרה להשוות את שיעורי התמותה לאחר שנה אחת ב-167 חולים (גיל […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה