Pediatrics

שילוב של בדיקות סקר פשוטות מאפשר אבחון מוקדם של אוטיזם (Pediatrics)

תוצאותיו של מחקר מסין מצביעות על כך שה- Checklist for Autism in Toddlers (CHAT-23), בדיקת סקר פשוטה, מסייעת באבחון של אוטיזם בפעוטות בין הגילאים 18 ל-24 חודשים.

“מחקרים קודמים הוכיחו שאבחון והתערבות מוקדמים באוטיזם הם יעילים” ציינו החוקרים.

חלקה הראשון של הבדיקה כולל שאלון שממלאים הורי הילד העוסק במרכיבים שונים של התנהגות הילד כמו התענינות חברתית, משחק פרוע, התפתחות מוטורית ועוד. החלק השני מורכב מ-5 נקודות אשר נבחנות ע”י רופא כללי או איש צוות בריאותי הצופה בילד. הנקודות הן: קשר עין, יכולת לעקוב במבט, העמדת פנים, הצבעה על אובייקט ובנית מגדל קוביות.

במחקר השתתפו 212 ילדים שגילם המנטלי היה 18 עד 24 חודשים אשר נבדקו באמצעות ה-CHAT-23. מתוכם 125 לא היו אוטיסטים, 53 סבלו מאוטיזם ו-33 סבלו מהפרעת התפתחות פרבסיבית.

מניתוח התוצאות זוהו 7 שאלות מפתח בשאלון של ההורים אשר באמצעותן ניתן להבדיל בין ילדים הסובלים מאוטיזם לכאלו שלא. החוקרים מצאו שכשלון בכל 2 מתוך 7 הנקודות הללו הביא לאבחון אוטיזם ברגישות של93.1% וסגוליות של 76.8%. השאלות היו (מנוסח בלשון זכר): האם ילדך מחקה אותך, האם ילדך נוהג להעמיד פנים שהוא מבצע פעולה כלשהי כמו שיחת טלפון, האם ילדך נעזר באצבע המראה בכדי להצביע על משהו שמעניין אותו, האם ילדך מתבונן בפניך כדי לזהות את תגובתך במפגש עם דבר זר, האם ילדך מביא להראות לך עצם, האם כשאתה מצביע על צעצוע בקצה החדר ילדך מביט בו והאם ילדך מביע ענין בילדים אחרים?

בחלק התצפיתי של הבדיקה נמצא שכשלון ב-2 מתוך 4 המדדים שיפורטו להלן הביא לרגישות של 73.6% וסגוליות של 91.2% לאבחון אוטיזם. המדדים הם: קשר עין, חיפוש במבט אחר הדבר שהבוחן מצביע עליו, העמדת פנים של מזיגה או שתיה של כוס תה והצבעה עם האצבע המורה לעבר מקור אור.

יש לציין ש-41% מהנבדקים סבלו מאוטיזם ולכן הסיכוי לאבחן את המחלה היה גבוה, כמו כן הגיל הממוצע של הילדים שסבלו מאוטיזם היה גבוה משל אלו שלא היו אוטיסטים.

החוקרים מצאו שאיחוד התוצאות משאלון הסקירה האמריקאי (M-CHART) ומהחלק התצפיתי (שנמצא בשימוש בבריטניה) הביא לרגישות וסגוליות גבוהיםבאבחון אוטיזם בפעוטות בגילאים 18 עד 24 חודשים.

  

Pediatrics. 2004;114:e166-e176

לידיעה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • טיפול בתרופות אנטי-פסיכוטיות מלווה בסיכון מוגבר לזיהום נשימתי חמור (Lancet Psychiatry)

    טיפול בתרופות אנטי-פסיכוטיות מלווה בסיכון מוגבר לזיהום נשימתי חמור (Lancet Psychiatry)

    טיפול אנטי-פסיכוטי לסכיזופרניה או הפרעות פסיכוטיות אחרות מלווה בסיכון מוגבר לזיהום COVID-19 חמור או זיהום נשימתי אחר ואשפוז נלווה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Lancet Psychiatry. עם זאת, לא תואר קשר בין טיפול אנטי-פסיכוטי ובין הסיכון לזיהום קל. החוקרים בחנו את הנתונים ממספר מאגרים בדנמרק שכללו 85,083 משתתפים (גיל חציוני של 45.8 […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה