החוקרים בדקו 1,221 ילדים בגיל בית-ספר במערב אירופה. נערכו מדידות של רמת היוד בשתן, ומולאו שאלונים לגבי הרגלי התזונה של הילדים. תפוקה ממוצעת של יוד בשתן היתה 90 µg/L.
ציון ה- IQ, שהוערך בעזרת Cattell’s g factor test, היה גבוה משמעותית בילדים עם תפוקת יוד גבוהה מ- 100 µg/L. ילדים עם תפוקת יוד נמוכה יותר היו בסיכון מוגבר ל- IQ נמוך מ- 70.
זפק היה שכיח בילדות פי 2 מאשר בילדים. עובדה זו מצביעה על כך שילדות אלו לא יוכלו לעמוד בדרישות היוד שלהן במקרה שיכנסו להריון, כותבים החוקרים.
הנתונים מראים כי מתן תוספת של יוד שתעלה את תפוקת היוד בשתן למעל ל- 150 µg/L, יכול להביא לשיפור של מספר נקודות ב- IQ של רבים מהילדים, הם מוסיפים.
J Clin Endocrinol Metabol. 2004;89:3851-3857
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!