Pediatrics

פגעי רשתית המופיעים מאוחר עלולים להתרחש בילדים הסובלים מ-Toxoplasmosis מולד (Pediatrics)

מחקר חדש מוצא כי ילדים הסובלים מ-toxoplasmosis מולד עלולים לחוות פגיעה ברשתית שתופיע מאוחר יותר ותחזור שנים רבות לאחר הלידה. אולם, הפרוגנוזה לעינית היא תקינה כאשר הזיהום מתגלה ומטופל בשלב מוקדם.  

החוקרים כותבים כי ההשלכה השכיחה ביותר של toxoplasmosis מולד היא retinochoroiditis, וכי איבחון מוקדם וטיפול מפחיתים את הסיכון לפגיעה בראיה.

החוקרים מדווחים על הערכה קלינית ובדיקת תפקוד ראייתי סופי שנערכו במחקר פרוספקטיבי ב-327 ילדים שנולדו עם toxoplasmosis. אחר הילדים נערך מעקב שארך עד ל-14 שנים והחוקרים בדקו נתונים עדכניים אודות זיהומים באמהות, סוג הטיפול שניתן ותיזמונו, הבדיקות שנעשו לפני הלידה, בילוד ובהמשך, ומצב העינית.

כל האמהות, פרט ל-52 מהן טופלו. 52 האמהות שלא טופלו אובחנו בזמן הלידה. 38% מהילדים קיבלו pyrimethamine ו-sulfadiazine בעוברות, ו-72% מהילודים קיבלו את התרופות לאחר הלידה. כל הילדים, פרט לשניים, קיבלו fansidar למשך ממוצע של 337 ימים.

משך המעקב הממוצע אחר הילדים היה 6 שנים. ב-79 ילדים (24%) נמצאה פגיעת retinochoroidal אחת לפחות בבדיקה האחרונה. החוקרים כותבים כי ב-23 מתוך 79 ילדים אלה (29%) התרחש לפחות ארוע חדש אחד מהבאים: רה-אקטיבציה של פגיעה קיימת (במקרה אחד), פגיעה במיקום שהיה בריא קודם לכן (ב-19 מקרים), או שתי התופעות (ב-3 מקרים).

ב-55 מהילדים הופיעו פגיעות בעין אחת. נתונים על חדות הראיה הסופית היו זמינים עבור 45 מהילדים. ב-31 מהם (69%) נמצאה ראיה תקינה. פגעים בשתי העיניים נצפו ב-24 ילדים. נתונים אודות חדות הראיה הסופית היו זמינים עבור 21 מהם, וב-11 מהם נמצאה ראיה תקינה.

החוקרים כותבים כי כיום מתוכננים מחקרים אודות גורמים פרוגנוסטיים לזיהוי תת-קבוצות המצויות בסיכון גבוה בקרב אוכלוסיה זו. הם מסכמים כי בינתיים, על הרופאים וההורים לדעת שלמרות האיבחון והטיפול המוקדמים ב-toxoplasmosis מולד, עלולות להתרחש הישנויות והופעות מאוחרות של פגעים בעינית, זמן רב לאחר הלידה. הם מציינים כי כיום לא ניתן לחזות את הופעתם, אך למרבה המזל הם אינם מובילים לפגיעה חמורה בראיה.

Pediatrics 2004;113:1567-1572.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בחשיבות סמנים בדם טבורי לחיזוי התפתחות אטופיק דרמטיטיס, כאשר ביילודים שפיתחו מאוחר יותר את מחלת העור תועדו ריכוזי גבוהים יותר של TEWL (או Transepidermal Water Loss), CCL17 או TARC ((Thymus and Activation-Regulated Chemokine)) ו-IL-31 בדם טבורי. החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי להערכת הערך […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • לאנשים עם עין יבשה יש איכות שינה פחות טובה (BMC Ophthalmology)

    לאנשים עם עין יבשה יש איכות שינה פחות טובה (BMC Ophthalmology)

    מטא-אנליזה שפורסמה ב-BMC Ophthalmology מציעה כי לאנשים עם עין יבשה יש איכות שינה פחות טובה מאשר האוכלוסייה הכללית, עם איכות שינה סובייקטיבית ירודה יותר, זמן הירדמות ארוך יותר, וסיכון גבוה יותר לאורך שינה לא בריא, כלומר, מספר מועט מדי של שעות שינה או יותר מדי שעות שינה.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

  • יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    מטה-אנליזה שפורסמה לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS באה להעריך את היעילות והבטיחות קצרת המועד של הטיפול המשולב (יחד או לסרוגין) באצטמינופן ואיבופרופן להורדת חום בילדים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה