Pediatrics

Rituximab מהווה טיפול מבטיח בילדים הסובלים מ-Thrombocytopaenic Purpura אימונית עיקשת (Eur J Pediatr)

דיווח מקרה עכשווי מאיטליה מעיד כי Rituximab מהווה טיפול מבטיח עבור ילדים הסובלים מ-PThrombocytopaenic Purpura אימונית (ITP) כרונית במערכת הנשימה.

הטיפול השכיח ב-ITP בילדים הוא סטרואידים ומתן תוך ורידי של אימונו-גלובולינים (IVIG).כריתת טחול אפשרית במקרים כרוניים המערבים דימום, אך היא מגבירה את הסיכון לזיהומים בילדים.

Rituximab הינו נוגדן מונו-קלונלי נגד לימפוציטים בוגרים מסוג B המבטאים CD20 ודווח על הצלחת הטיפול ב-ITP במבוגרים באמצעותו.  החוקרים מתארים את התועלת בשימוש ב-rituximab בקרב ילדים החולים ב-ITP כרונית העמידה לטיפולים המסורתיים וסובלים מדמם חמור.

ילדה בת 14 וילד בן 3 הסובלים מ-ITP טופלו בתחילה באמצעות IVIG במינון של 0.8g/kg. הילדה טופלה בנוסף במינון גבוה של methylprednisolone, כ-1g/day במהלך 3 ימים. בשני החולים הופיעה הישנות של המחלה בתוך 3 חודשים מתום הטיפול. 

מתן Dexamethasone לא הועיל במחלה החוזרת בילדה וגם לתופעות לוואי חמורות שכללו פני cushing. בחולה זו נדרש אישפוז כעבור 14 חודשים בשל 2 דימומים תוך-מוחיים. לאחר שנמצאה אצלה ספירת טסיות של 109*2 לליטר היא קיבלה שוב dexamethasone יחד עם עירויי טסיות. בנוסף, ניתן לה Rituximab במינון של 375 mg/m2 ליום במהלך 4 שבועות, ולא נצפו כל תופעות לוואי.

חרף יתרונות הטיפול באמצעות IVIG, הילד לא הגיב אליו בהישנות הרביעית של המחלה שכללה דימום של הפין. טיפול ב-Methylprednisolone נכשל גם הוא. לבסוף, ניתן לחולה rituximab במינון זהה לזה שניתן לילדה בשילוב עם prednisone במינון של 0.3mg/kg/day.

כעבור שני טיפולי rituximab צנחה בשני החולים ספירת תאי ה-CD19 מערך גבוה מ-109*534 לליטר לערך של 0. בנוסף, נצפתה ירידה ברמות הלימפוציטים מסוג CD20 מערך של 109*522 לליטר לערך של 0. ספירת הטסיות עלתה לערך גבוה מ-109*100 לליטר עד ליום ה-23 בילדה, ללא כל תופעות לוואי. בילד, עמדה רמת הטסיות כעבור 4 שבועות על ערך של 109*270 לליטר, ולמרות שהופיעו חום וצמרצורות כתופעות לוואי של הטיפול לא נדרשה הפסקתו.

בשני החולים נשמרה רמת טסיות תקינה ומצב רפואי תקין, ללא דיווחים אודות סיבוכים זיהומיים במהלך 6-12 חודשי המעקב.

החוקרים מציינים את חשיבות הצורך במחקרים קליניים מבוקרים בכדי להעריך את יעילות הטיפול, את המינון האופטימלי ואת ההתוויות הקשורות לטיפול באמצעות rituximab ובכדי לבדוק את תופעות הלוואי לטווח הארוך.

הם מסכמים כי rituximab עשוי להוות אפשרות טיפולית רבת-ערך בילדים חולי ITP המראה עמידות לטיפולים הסטנדרטיים ולאפשר דחייה או ביטול הצורך בכריתת הטחול.


Eur J Pediatr 2004 Mar 23

לידיעה ב-doc’s guide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

  • יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    מטה-אנליזה שפורסמה לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS באה להעריך את היעילות והבטיחות קצרת המועד של הטיפול המשולב (יחד או לסרוגין) באצטמינופן ואיבופרופן להורדת חום בילדים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הפרעות בדם ובמערכת הלימפה תועדו בשכיחות גבוהה יותר בילדים שטופלו במעכבי JAK (או Janus Kinase) לעומת מבוגרים, כך עולה מנתונים חדשים מארצות הברית וקנדה שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology. מהממצאים עלה עוד כי אקנה הינה תופעת הלוואי העורית נפוצה ביותר בילדים וכי אירועים חריגים חמורים היו פחות נפוצים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים נתונים אודות 399,649 […]

  • טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף בהחייאה ביילודים בחדר הלידה (J Pediatr)

    טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף בהחייאה ביילודים בחדר הלידה (J Pediatr)

    מחקר חדש שפורסם ב-The Journal of Pediatrics הראה כי טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף במהלך החייאה ביילודים בחדר הלידה. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    במהלך החודש האחרון התקיימו שני וובינרים העוסקים בפוסטביוטיקה | הדור הבא של הפרוביוטיקה. להרצאת המפגש הראשון ומענה על שאלות השתלמות לחצו כאן להרצאת המפגש השני שהתמקדה בפוסטביוטיקה להפחתה משמעותית של תחלואת חורף בילדים לחצו כאן  

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה