Pediatrics

הנחיות ביניים לטיפול ביילודים לאמהות שנדבקו בקדחת הנילוס המערבי במהלך הריונן (Morb Mortal Wkly Rep)

ה-CDC פרסם קווים מנחים זמניים לטיפול ביילודים לאימהות שנדבקו בנגיף קדחת הנילוס המערבי (West Nile virus – WNV) במהלך הריונן. ההנחיות פורסמו בגיליון ה- 27 בפברואר של ה- Morbidity and Mortality Weekly Report.

זיהום בנגיף הנילוס המערבי, נגיף RNA חד-גדילי ממשפחת ה-flavivirus, נמצא קשור באופן נדיר להפלות עצמוניות ותחלואה עוברית, אך לא דווח כגורם למומים מולדים בבני אדם. מבין 4,156 מקרי ה-WNV שדווחו ל-CDC במהלך 2002, ב- 2,946 מהמקרים היתה מעורבות של מערכת העצבים.

ב- 2002 תינוק שנולד במועד לאישה שלקתה ב- WNV אנצפליטיס בשבוע ה- 27 להריונה סבל מ-chorioretinitis, הרס ציסטי של רקמת המוח ועדות מעבדתית לזיהום מולד ב-WNV. למרות שמקרה זה מדגים זיהום תוך-רחמי ב-WNV בתינוק עם מומים מולדים אין הוכחה לקשר סיבתי בין המומים לזיהום. 3 מקרים נוספים של נשים הרות שנדבקו ב-WNV לא הובילו למומים מולדים גלויים או עדות מעבדתית לזיהום בנגיף ביילודים, אך לא נעשו בדיקות הדמיה של המוח או בדיקות עיניים.

בשנת 2003 דווחו כ- 9,100 מקרים של WNV, בכ- 2,600 מקרים היתה מעורבות של מערכת העצבים וכ- 70 נשים לקו בזיהום במהלך הריונן. ה- CDC כעת מנתח מידע שהתקבל לגבי אותן נשים.

משום שאין טיפול ספציפי ל-WNV והשפעות המחלה בזמן ההריון עדיין לא ברורים, לא מומלץ לבצע בדיקות סקר לאבחון זיהום ב-WNV בנשים ללא תסמינים. עם זאת, בנשים הרות עם דלקת קרום המוח, אנצפליטיס, שיתוק רפה חד או חום בלתי מוסבר שנמצאות באזור אנדמי ל- WNV יש לבצע בדיקות סרולוגיות ל-WNV, אם הבדיקות מעידות על חשיפה לנגיף לאחרונה יש לדווח עליהן לרשויות הבריאות ולעקוב אחריהן במהלך ההריון.

יש לשקול ביצוע בדיקות על-קול רק אחרי שבועיים עד 4 שבועות מתחילת המחלה באם. למרות שניתן לבצע בדיקות מי-שפיר, סיסי שיליה או דם עוברי לאבחון זיהום עוברי בנגיף, ההשלכות של אבחון זיהום כזה אינן ידועות. במקרה של הפלה עצמונית או מלאכותית, יש לבצע בדיקות של תוכן ההריון על מנת לתעד את ההשפעות האפשריות של זיהום ב-WNV בהריון.

כאשר נולד תינוק לאם שלקתה ב-WNV במהלך הריונה, ההערכה הקלינית צריכה לכלול בדיקה גופנית מקיפה, בדיקת IgM ו- IgG ל-WNV, בדיקת שמיעה ובדיקה פתולוגית של השיליה. יתכן שבדיקות נוספות ידרשו בהתאם לממצאים שמעידים על זיהום בנגיף.

על נשים הרות החיות באזורים אנדמיים ל-WNV לנקוט אמצעי הגנה, כולל תכשירים דוחי חרקים, בגדים ארוכים ולהמנע משהות בחוף בשעות הזריחה והשקיעה.

לסיכום, מעט מאוד ידוע על שכיחות זיהומים ב-WNV בזמן ההריון הגורמים לזיהום מולד או על טווח ההפרעות הקליניות הקשורות בזיהום כזה. על הרופאים המטפלים להיוועץ ברשויות הבריאות בנוגע לאבחון וטיפול ב-WNV בזמן ההריון ולדווח על מקרים החשודים בזיהום.

MMWR Morb Mortal Wkly Rep. 2004;53:154-157

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • איכות חיים בריאותית ירודה משמעותית בנשים לאחר-מנופאוזה עם HPV (מתוך Menopause)

    איכות חיים בריאותית ירודה משמעותית בנשים לאחר-מנופאוזה עם HPV (מתוך Menopause)

    בנשים סביב תקופת המנופאוזה ולאחר-מנופאוזה עם זיהום ב-HPV תועדה איכות חיים בריאותית נמוכה יותר בהשוואה לנשים לפני-מנופאוזה, כאשר ההבדלים הבולטים ביותר היו בתחומי מיניות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Menopause. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שמספר מחקרים זיהו גורמים בעלי השפעה שלילית על איכות החיים בנשים לאחר-מנופאוזה, אין מחקרים קודמים להערכת […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

  • יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    מטה-אנליזה שפורסמה לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS באה להעריך את היעילות והבטיחות קצרת המועד של הטיפול המשולב (יחד או לסרוגין) באצטמינופן ואיבופרופן להורדת חום בילדים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם פעילות גופנית או יוגה עשויות להפחית את הסיכון לאי-נקיטת שתן בנשים? (Ann Intern Med)

    האם פעילות גופנית או יוגה עשויות להפחית את הסיכון לאי-נקיטת שתן בנשים? (Ann Intern Med)

    הן תרגילי יוגה לרצפת האגן והן אימונים גופניים כלליים הפחיתו את היארעות אי-נקיטת שתן בנשים בגיל העמידה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine. מהנתונים עולה כי יוגה לא הדגימה תוצאות טובות יותר מאימון גופני מאחר ושתי גישות הטיפול הובילו לירידה משמעותית דומה באירועי אי-נקיטת שתן בכל יום. ברקע למחקר […]

  • הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הפרעות בדם ובמערכת הלימפה תועדו בשכיחות גבוהה יותר בילדים שטופלו במעכבי JAK (או Janus Kinase) לעומת מבוגרים, כך עולה מנתונים חדשים מארצות הברית וקנדה שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology. מהממצאים עלה עוד כי אקנה הינה תופעת הלוואי העורית נפוצה ביותר בילדים וכי אירועים חריגים חמורים היו פחות נפוצים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים נתונים אודות 399,649 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה