Pediatrics

מתן טופיקלי של מאלחש מפחית כאב בניקור מותני של ילודים

על-פי ממצאי מחקר אקראי שפורסמו לאחרונה, תערובת נוזלית של מאלחשים מקומיים (ELMA) יעילה במניעת כאב בעת ביצוע ניקור מותני בילודים.

החוקרים כותבים כי ניקור מותני מבוצע באופן שיגרתי בילודים ללא אלחוש, אך לאחרונה נמצאו עדויות לכך שהילודים חווים כאב ו-stress בתגובה לגירוי המציק ועשויים לפתח אפילו קשיים בהתפתחות התקינה כתוצאה ממנו.

ELMA היא תמיסה ביחס ריכוזים 1:1 של שמן ומיים המכילה ריכוז נמוך (5%) של lidocaine ו-prilocaine hydrochloride, והיא משמשמת כמאלחש יעיל בילדים ובמבוגרים. אולם, טרם נבדקו לעומק השפעותיה על ילודים.  

החוקרים בדקו 60 ילודים ב-gestational age של 34 שבועות או יותר, שעברו ניקור מותני דיאגנוסטי. 1 גרם של EMLA או של פלצבו ניתנו באופן טופיקלי 60 עד 90 דקות לפני ביצוע הניקור. 

החוקרים מדדו את קצב הלב, את רמת הרוויה בחמצן דרך העור, ואת אופן ההתנהגות הכללי של הילוד באמצעות מצלמת וידיאו. אופן ההתנהגות דורג באמצעות ה-Neonatal Facial Coding System.

החוקרים מוצאים כי בהשוואה למדידות בתחילת הניסוי, כל הילודים חוו כאב, כפי שניכר באמצעות עליה משמעותית בקצב הלב, ירידה ברמת הרוויה בחמצן, ועל-פי אופן תגובתם.

אולם, בהשוואה לקבוצה שקיבלה פלצבו, בקבוצה שקיבלה ELMA תגובת הכאב שנמדדה היתה מאופקת באופן משמעותי. זה התבטא בממוצע נמוך יותר של קצב הלב, במיוחד בעת החדרת המחט (בקבוצת ה-ELMA נמדדו 2.3 ± 159.3 פעימות בדקה לעומת 2.7 ± 175.2 בקבוצת הפלצבו; p<.001) ובעת הוצאתה (בקבוצת ה-ELMA נמדדו 2.6 ± 153.3 פעימות בדקה לעומת 2.5 ± 167.3 בקבוצת הפלצבו; p<.001).

בנוסף, הבחינו החוקרים בתוצאה ממוצעת נמוכה יותר בדרוג ההתנהגות המעידה על כאב בעת החדרת המחט (בקבוצת ה-ELMA המדד שנצפה 0.3 ± 4.0 לעומת 0.0 ± 5.0 בקבוצת הפלצבו; p=.004) ובעת הוצאתה (בקבוצת ה-ELMA המדד שנצפה 0.3 ± 1.8 לעומת 0.3 ± 3.9 בקבוצת הפלצבו; p<.001).

לא נמצא שוני משמעותי ברמת הרוויה בחמצן בין שתי הקבוצות.

החוקרים מסכמים כי מתן ELMA הוא טיפול יעיל בהפחתת הכאב הנובע מהחדרת המחט והוצאתה במהלך ניקור מותני המבוצע בילודים.

אולם, החוקרים מציינים כי ה-stress הנובע מהניקור לא נעלם לחלוטין. לפי דבריהם מחקרים קודמים קובעים כי ההתעסקות עם התינוק והשתקתו מגבירים את עוצמת תגובתו לגירוי מכאיב.

החוקרים מוסיפים כי לא ניתן להמנע משינוי מיקומו של התינוק במהלך ניקור מותני, ו-ELMA לא משככת את ה-stress בשל שינוי מיקום זה, אך היא עשויה להפחית את הכאב בזמן החדרת המחט.  

Arch Pediatr Adolesc Med. 2003;157:1065-1070

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפול ב-Ubrogepant עשוי למנוע התקף מיגרנה לפני הופעת כאב ראש (Neurology)

    טיפול ב-Ubrogepant עשוי למנוע התקף מיגרנה לפני הופעת כאב ראש (Neurology)

    טיפול מוקדם ב- Ubrogepant(אוברלוי) במינון 100 מ”ג מלווה במצב תפקודי טוב יותר, פחות הגבלות בפעילות ושביעות רצון גבוהה יותר לאחר 24 שעות בחולים עם מיגרנה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Neurology. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעות של Ubrogepant במהלך שלב פרודרומלי של מיגרנה על תוצאים לפי דיווח מטופלים במחקר PRODROME, […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

  • יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    מטה-אנליזה שפורסמה לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS באה להעריך את היעילות והבטיחות קצרת המועד של הטיפול המשולב (יחד או לסרוגין) באצטמינופן ואיבופרופן להורדת חום בילדים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Tolebrutinib דוחה התקדמות מוגבלות משנית לטרשת נפוצה (מתוך הודעת חברת Sanofi)

    טיפול ב-Tolebrutinib דוחה התקדמות מוגבלות משנית לטרשת נפוצה (מתוך הודעת חברת Sanofi)

    בהודעה לעיתונות מטעם חברת סאנופי דווח על תוצאות מחקר בשלב 3, מהן עולה כי טיפול ב- Tolebrutinib דחה הופעת התקדמות מוגבלות בהשוואה לפלסבו בחולים עם טרשת נפוצה מתקדמת שניונית ללא התלקחויות. מחקר HERCULES הינו מחקר אקראי, כפל-סמיות, להערכת הבטיחות והיעילות של Tolebrutinib – מעכב Bruton’s Tyrosine Kinase, בחולים עם טרשת נפוצה מתקדמת שניונית ללא-התלקחויות, בהשוואה […]

  • הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הפרעות בדם ובמערכת הלימפה תועדו בשכיחות גבוהה יותר בילדים שטופלו במעכבי JAK (או Janus Kinase) לעומת מבוגרים, כך עולה מנתונים חדשים מארצות הברית וקנדה שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology. מהממצאים עלה עוד כי אקנה הינה תופעת הלוואי העורית נפוצה ביותר בילדים וכי אירועים חריגים חמורים היו פחות נפוצים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים נתונים אודות 399,649 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה