Pediatric Nutrition

טיפול בתרופות לדיכוי הפרשת חומצה בזמן היריון מלווה בסיכון מוגבר לאלרגיה למזון בתינוק (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

שימוש בתרופות אנטיביוטיות ובתרופות לדיכוי הפרשת חומצה בזמן היריון מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות אלרגיה למזון בתינוק, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הקשר בין אלרגיה למזון בתינוקות ובין שימוש בתרופות אנטיביוטיות ותרופות לדיכוי הפרשת חומצה במהלך היריון. לאור זאת, הם בחנו את הקשר בין תרופות אלו ובין היארעות אלרגיה למזון בתינוקות עד גיל 12 חודשים במסגרת מחקר פרוספקטיבי שכלל 921 תינוקות אשר אושפזו עם ברונכיוליטיס והיו בגיל חציוני של 3 חודשים בעת הגיוס למחקר.

החוקרים התבססו על דיווחי הורים ורשומות רפואיות לקביעת שימוש בתרופות אנטיביוטיות ותרופות לדיכוי הפרשת חומצה. לאחר מכן, הם סיווגו את הילדים ככאלו עם אבחנה סבירה של אלרגיה למזון, תינוקות עם אבחנה אפשרית של אלרגיה למזון או כאלו בהם אבחנה של אלרגיה לביצים, חלב, בוטנים או אגוזים, זאת על-סמך אלגוריתם שהתבסס על דיווחי הורים, רשומות רפואיות, רמות נוגדני IgE ספציפי בדם ותבחינים עוריים.

מבין כלל המדגם, ב-16% מהמקרים תועדה חשיפה אימהית לתרופות לדיכוי הפרשת חומצה וב-46% תועדה חשיפה לתרופות אנטיביוטיות בזמן היריון או סביב הלידה.

בגיל שנה אחת, ב-1.4% מהתינוקות תועדה אבחנה סבירה של אלרגיה למזון, ב-2.1% תועדה אבחנה אפשרית של אלרגיה למזון וב-82% נקבע כי אבחנה של אלרגיה למזון אינה סבירה.

לאחר תקנון לגיל, הסיכויים לאלרגיה אפשרית או סבירה למזון עלו עם חשיפה אימהית לתרופות לדיכוי הפרשת חומצה (יחס סיכויים מתוקן של 2.33, רווח בר-סמך 95% של 1.07-5.07) וחשיפה אימהית לטיפול אנטיביוטי (יחס סיכויים מתוקן של 3.54, רווח בר-סמך 95% של 1.56-8.04), בהשוואה לילדים ללא חשיפות דומות.

החוקרים הופתעו כי חשיפה אימהית לתרופות השפיעה באופן כזה על הסיכון להתפתחות אלרגיה למזון בגיל כה צעיר.

ממצאי המחקר תומכים בהשלמת מחקרים נוספים להערכת הקשר בין חשיפה אימהית לתרופות ובין הסיכון לאלרגיה למזון במהלך הילדות.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI

לידיעה ב-Healio

2 תגובות
  1. רינת שקד
    רינת שקד אומר:

    לקחו קבוצה של ילדים שאושפזו עם ברונכיוליטיס. מכאן שאילו ילדים עם ברונכיוליטיס יותר קשה. ידוע שברונכיוליטיס קשה קשורה עם שכיחות מוגברת של אסטמה. ואסטמה קשורה עם אלרגיות מסוג אחר בשכיחות מוגברת. האם בודדו פה את המרכיב האלרגי המשפחתי?

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

  • יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    מטה-אנליזה שפורסמה לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS באה להעריך את היעילות והבטיחות קצרת המועד של הטיפול המשולב (יחד או לסרוגין) באצטמינופן ואיבופרופן להורדת חום בילדים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הפרעות בדם ובמערכת הלימפה תועדו בשכיחות גבוהה יותר בילדים שטופלו במעכבי JAK (או Janus Kinase) לעומת מבוגרים, כך עולה מנתונים חדשים מארצות הברית וקנדה שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology. מהממצאים עלה עוד כי אקנה הינה תופעת הלוואי העורית נפוצה ביותר בילדים וכי אירועים חריגים חמורים היו פחות נפוצים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים נתונים אודות 399,649 […]

  • טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף בהחייאה ביילודים בחדר הלידה (J Pediatr)

    טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף בהחייאה ביילודים בחדר הלידה (J Pediatr)

    מחקר חדש שפורסם ב-The Journal of Pediatrics הראה כי טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף במהלך החייאה ביילודים בחדר הלידה. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    במהלך החודש האחרון התקיימו שני וובינרים העוסקים בפוסטביוטיקה | הדור הבא של הפרוביוטיקה. להרצאת המפגש הראשון ומענה על שאלות השתלמות לחצו כאן להרצאת המפגש השני שהתמקדה בפוסטביוטיקה להפחתה משמעותית של תחלואת חורף בילדים לחצו כאן  

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה