Pediatric Nutrition

השפעות תרפויטיות של תוסף בוטיראט על השמנת יתר בילדים – מחקר קליני אקראי (JAMA Netw. Open)

מחקר חדש שפורסם ב-JAMA Network Open מצביע על יעילות תיסוף בוטיראט פומי בטיפול בהשמנת יתר בילדים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנת יתר בילדים מהווה נטל בריאותי המעלה צורך באסטרטגיות אפקטיביות חדשות. ייצור נמוך של בוטיראט (butyrate), חומצת שומן קצרת-שרשרת, על ידי חיידקים במעי נקשר בעבר להשמנת יתר.

מטרת המחקר היתה לקבוע האם מתן תוסף בוטיראט פומי בנוסף לטיפול המקובל הינו אפקטיבי בטיפול בהשמנת יתר בילדים.

מדובר במחקר אקראי, עם סמיות מרובעת, מבוקר-פלסבו, שבוצע מנובמבר 2020 עד דצמבר 2021 במרכז רפואי גדול באיטליה. השתתפו במחקר ילדים בגילאי 5 עד 17 עם BMI מעל האחוזון ה-95 לגיל ומין.

המשתתפים טופלו בטיפול המקובל להשמנת יתר בילדים וקיבלו תוסף של sodium butyrate פומי במינון של 20 מ”ג/ק”ג ליום או פלסבו, במשך 6 חודשים. התוצא העיקרי הוגדר כירידה במשל של לפחות 0.25 ב-BMI Standard Deviation Score (SDS) לאחר 6 חודשים. התוצאים השניוניים כללו שינוי בהיקף מותניים, רמות גלוקוז בצום, אינסולין, סך הכולסטרול, LDL-כולסטרול, HDL-כולסטרול, טריגליצרידים, גרלין, microRNA-221 ו-interleukin-6; מודל המעריך תנגודת לאינסולין; הרגלי אכילה ואורחות חיים והרכב מיקרוביום המעי. בוצעה אנליזה לפי intention-to-treat.

נכללו במחקר 54 ילדים עם השמנת יתר (31 ילדות [57%], גיל ממוצע 11 שנים, SD 2.91) שחולקו אקראית לקבוצת התיסוף בבוטיראט ולקבוצת הפלסבו, אבדו למעקב 4 מקבוצת הטיפול ו-2 מקבוצת הפלסבו.

לאחר אנליזה לפי intention-to-treat,  שיעור הילדים שירדו לפחות 0.25 BMI-SDS אחרי 6 חודשים היה גבוה יותר בקבוצת התיסוף בבוטיראט (96% לעומת 56%, עליה בתועלת אבסולוטית של 40%, רווח בר סמך 95% של 21%-61%, P<0.01). התיסוף בבוטיראט הראה השפעה חיובית משמעותית סטטיסטית גם על היקף המותניים, רמות אינסולין ותנגודת לאינסולין, רמות גרלין, ביטוי יחסי של microRNA-221 ורמות IL-6.

ההיענות לטיפול המקובל הייתה דומה בין שתי הקבוצות. דווחו תופעות לוואי של בחילה קלה וכאב ראש על ידי שני מטופלים בקבוצת התיסוף בבוטיראט בחודש הראשון של הטיפול.

החוקרים מסכמים שמתן תוסף בוטיראט פומי יכול להיות יעיל בטיפול בהשמנת יתר בילדים.

JAMA Netw.Open, December 5 2022

לכתבה ב- Medscape

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

  • יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    מטה-אנליזה שפורסמה לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS באה להעריך את היעילות והבטיחות קצרת המועד של הטיפול המשולב (יחד או לסרוגין) באצטמינופן ואיבופרופן להורדת חום בילדים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הפרעות בדם ובמערכת הלימפה תועדו בשכיחות גבוהה יותר בילדים שטופלו במעכבי JAK (או Janus Kinase) לעומת מבוגרים, כך עולה מנתונים חדשים מארצות הברית וקנדה שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology. מהממצאים עלה עוד כי אקנה הינה תופעת הלוואי העורית נפוצה ביותר בילדים וכי אירועים חריגים חמורים היו פחות נפוצים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים נתונים אודות 399,649 […]

  • טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף בהחייאה ביילודים בחדר הלידה (J Pediatr)

    טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף בהחייאה ביילודים בחדר הלידה (J Pediatr)

    מחקר חדש שפורסם ב-The Journal of Pediatrics הראה כי טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף במהלך החייאה ביילודים בחדר הלידה. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    במהלך החודש האחרון התקיימו שני וובינרים העוסקים בפוסטביוטיקה | הדור הבא של הפרוביוטיקה. להרצאת המפגש הראשון ומענה על שאלות השתלמות לחצו כאן להרצאת המפגש השני שהתמקדה בפוסטביוטיקה להפחתה משמעותית של תחלואת חורף בילדים לחצו כאן  

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה