Pediatric Nutrition

נמצא קשר בין אלרגיה לבוטנים לאלרגיות אחרות לקטניות (Pediatric Allergy and Immunology)

אלרגיה
מחקר חדש מראה שילדים עם אלרגיה לבוטנים נוטים לסבול מתגובות לקטניות אחרות, למשל סויה, עדשים, אפונה, שעועית, תורמוס וחילבה, ואלו עלולות להוביל לתגובות אנפילקטיות

מחקר חדש שפורסם ב-Pediatric Allergy and Immunology מראה שילדים עם אלרגיה לבוטנים נוטים לסבול מתגובות לקטניות אחרות, כדוגמת סויה, עדשים, אפונה, שעועית, תורמוס וחילבה, ואלרגיות אחרות אלו עלולות לגרום לעתים קרובות לתגובות אנפילקטיות. “מבין ילדים אלרגיים לבוטנים, לפחות שני שליש היו רגישים לקטניה אחת אחרת, ואלרגיה לקטניות אובחנה ברבע מהחולים הרגישים”, אומרת מחברת המחקר ל-Medscape.

אלרגנים למזון הם הגורמים השכיחים ביותר בילדות לתגובות אלרגיות. בקרב ילדים בצרפת, קטניות גורמות ל-14.6% מהתגובות האנפילקטיות הקשורות למזון, כאשר הבוטנים הם האלרגן העיקרי.

החוקרים העריכו את השכיחות וההימצאות של רגישות לקטניות בקרב כל הילדים והמתבגרים בגילאי 1-17 שנים שסבלו מאלרגיה לבוטנים ואושפזו במחלקה לאלרגיה לילדים במשך כ-3 שנים, החל בתחילת 2017. 195 משתתפי המחקר, האלרגים לבוטנים, תועדו שהם צרכו או היו בעלי רגישות לפחות לקטנית אחת שאינה בוטן; מתוכם, 69.7% היו בנים. החוקרים ניתחו נתונים על היסטוריית צריכה, בדיקות דקירה בעור, מצב אימונוגלובולין E ספציפי, תגובות אלרגיות קודמות ותגר מזון דרך הפה עבור כל קטניה.

החוקרים גילו כי מבין 195 הילדים עם אלרגיה לבוטנים, 98.4% סבלו לפחות ממחלה אטופית אחת נוספת. בנוסף, 122 (63.9%) היו רגישים לפחות לקטניה אחת אחרת. מתוך 122 הילדים הללו, 66.3% היו רגישים לחילבה, 42.2% לעדשים, 39.9% לסויה ו-34.2% לתורמוס. אלרגיה לקטניה אחת או יותר אושרה עבור 27.9% מ-122 הילדים הרגישים, כולל 4.9% שסבלו מאלרגיות מרובות לקטניות, כאשר עדשים, תורמוס ואפונה היו האלרגנים העיקריים. מבין 118 הילדים הסובלים גם מאלרגיה למזון שאינו קטניות, האלרגנים העיקריים למזון היו ביצים (57.6%), חלב פרה (33.0%), קשיו (39.0%), פיסטוק (23.7%) ואגוזי לוז (30.5%).יש לציין כי 50% מהתגובות האלרגיות לקטניות שאינן בוטנים היו חמורות, והופיעו לעתים קרובות כאסטמה. מחלות אטופיות נוספות, כולל אסתמה, עשויות להיות שתרמו לחומרת התגובות האלרגיות, ציינו המחברים.

לכתבה ב-Medscape

למאמר שפורסם ב-Pediatric Allergy and Immunology באתר Wiley Online Library

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • למעלה משליש מהחולים מפתחים אי-ספיקת לבלב אקסוקריני לאחר דלקת לבלב חדה (eClinicalMedicine)

    למעלה משליש מהחולים מפתחים אי-ספיקת לבלב אקסוקריני לאחר דלקת לבלב חדה (eClinicalMedicine)

    למעלה משליש מהחולים עם דלקת לבלב חדה צפויים לפתח אי-ספיקת לבלב אקסוקריני לאחר 12 חודשים, כאשר הגורמים העיקריים המנבאים סיבוך זה כוללים דלקת לבלב אידיופטית, מחלה בדרגת חומרה בינונית-חמורה או חמורה והיסטוריה קודמת של סוכרת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת eClinicalMedicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אי-ספיקת לבלב אקסוקריני נקשרה באופן מסורתי עם […]

  • קרם Roflumilast משפר תסמיני אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatol)

    קרם Roflumilast משפר תסמיני אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatol)

    מתוצאות שני מחקרים בשלב 3 עולה כי קרם Roflumilast בריכוז 0.15% נסבל היטב והוביל לשיפור משמעותי בתסמינים במבוגרים ובילדים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית. שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, בשלב 3, מחקר INTEGUMENT שכלל 654 חולים ומחקר INTEGUMENT-2 שכלל 683 חולים, כללו מטופלים בגילאי 6 שנים ומעלה עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית. המשתתפים חולקו באקראי ביחס […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות לופוס בנשים (Arthritis Care Res)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות לופוס בנשים (Arthritis Care Res)

    בנשים עם צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד נרשמה עליה של 56% בסיכון לאבחנה של לופוס, בהשוואה לנשים עם הצריכה הנמוכה ביותר של מוצרי מזון אלו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research. מבין כלל מוצרי המזון, משקאות ממותקי סוכר או עם ממתיקים מלאכותיים נקשרו בקשר הבולט ביותר עם לופוס. להערכת הקשר […]

  • צריכת פירות ושיבולת שיעול עלולה להוביל לעליה בסיכון לסוכרת מסוג 1 (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-EASD)

    צריכת פירות ושיבולת שיעול עלולה להוביל לעליה בסיכון לסוכרת מסוג 1 (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-EASD)

    בילדים עם נטייה גנטית לסוכרת מסוג 1, צריכה רבה יותר של פירות, שיבולת שיעול או שיפון עלולה להוביל לעליה בסיכון לסוכרת מסוג 1 ואוטואימוניות של איי לבלב עד גיל 6 שנים, בעוד שצריכת פירות יער עשויה להפחית את הסיכון הנ”ל, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-European Association for the Study […]

  • הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    במהלך החודש האחרון התקיימו שני וובינרים העוסקים בפוסטביוטיקה | הדור הבא של הפרוביוטיקה. להרצאת המפגש הראשון ומענה על שאלות השתלמות לחצו כאן להרצאת המפגש השני שהתמקדה בפוסטביוטיקה להפחתה משמעותית של תחלואת חורף בילדים לחצו כאן  

  • אלכוהול מעלה את הסיכון לגאוט בשני המינים אך בצורה בולטת יותר בגברים (JAMA Netw Open)

    אלכוהול מעלה את הסיכון לגאוט בשני המינים אך בצורה בולטת יותר בגברים (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי צריכה רבה יותר של אלכוהול מלווה בסיכון מוגבר לגאוט, כאשר העלייה בסיכון בולטת יותר בגברים לעומת נשים. הבדלים תלויי-מגדר אלו עשויים לנבוע מהבדלים בסוגי האלכוהול ששותים גברים ונשים ולא מהבדלים ביולוגיים. מחקר העוקבה הפרוספקטיבי בחן את הקשר בין צריכה כוללת וספציפית של אלכוהול ובין הסיכון […]

  • האם נוגדי-היסטמינים עלולים לעורר פרכוסים בילדים? (JAMA Netw Open)

    האם נוגדי-היסטמינים עלולים לעורר פרכוסים בילדים? (JAMA Netw Open)

    טיפול בנוגדי-היסטמינים מדור ראשון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להופעת פרכוסים בילדים, עליה הבולטת במיוחד באלו בגילאי 6-24 חודשים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים מקוריאה השלימו מחקר חתך להערכת הסיכון לפרכוסים על-רקע טיפול בנוגדי-היסטמינים מדור ראשון. הם בחנו את הנתונים אודות 11,729 ילדים עם אירוע פרכוסי (ביקור בחדר מיון עם […]

  • הגבלת צריכת מלח עשויה לסייע במניעת פרפור פרוזדורים (JAMA Netw Open)

    הגבלת צריכת מלח עשויה לסייע במניעת פרפור פרוזדורים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת מלח בחולים עם צריכת נתרן יומית גבוהה ובסיכון גבוה לפרפור פרוזדורים עשויה להפחית את הסיכון להיארעות הפרעת הקצב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים מסבירים כי אין מחקרים רבים להערכת הקשר בין צריכת נתרן ובין הסיכון לפרפור פרוזדורים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין צריכת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה