Pediatric Nutrition

אכילה לא מבוקרת לאחר ניתוח בריאטרי מלווה בתוצאות גרועות יותר בבני נוער (Pediatrics)

במתבגרים הסובלים מהשמנה, אכילה ללא-בקרה פוחתת באופן חד מיד לאחר ניתוח בריאטרי, אך לאחר מכן עולה בהדרגה ועשויה  להשפיע לרעה על המשקל בטווח הארוך, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Pediatrics.

אכילה ללא-בקרה מתאפיינת בתחושה שאדם אינו יכול לשלוט במה או בכמה אוכל הוא צורך. תופעה זו מדווחת בעד 30% מהמתבגרים הסובלים מהשמנה, כולל אלו הפונים לאפשרויות התערבות ניתוחית. במבוגרים, אכילה לא-מבוקרת לאחר ניתוח בריאטרי (אך לא טרם הניתוח) מלווה בתוצאות פחות טובות בכל הנוגע לירידה במשקל.

להערכת הנושא, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 234 מתבגרים עם השמנה חולנית (גיל ממוצע של 17 שנים; 76% נשים), לאחר ניתוח בריאטרי, עם הערכה בתחילת המחקר (בתוך 30 ימים מהניתוח) ולאחר שישה חודשים, שנה, שנתיים, שלוש וארבע שנים לאחר הניתוח.

בהערכה טרם הניתוח בתחילת המחקר, 15% מהמתבגרים דיווחו על צריכת אוכל מופרזת וללא-שליטה, כאשר אכילה לא-מופרשת ממושכת תועדה ב-28%. שתי צורות אכילה לא-מבוקרת היו נמוכות יותר משמעותית בכל ההערכות לאחר הניתוח, בהשוואה למצב לפני הניתוח, ונעו בין 0.5-14.5%. עם זא, שתי ההתנהגויות עלו בהדרגה בין שישה חודשים ועד ארבע שנים לאחר הניוח.

אכילה לא-מבוקרת טרם הניתוח לא נקשרה באופן ברור עם השינוי באחוז מדד מסת הגוף לאחר הניתוח, רמז לכך שאכילה לא-מבוקרת טרם הניתוח אינה מהווה התווית-נגד לניתוח במתבגרים. עם זאת, המשך אכילה  לא-מבוקרת לאחר שנה, שנתיים ושלוש שנים מהניתוח לוותה בעליה חוזרת במשקל הגוף.

משילוב הנתונים עולה כי הערכת נוכחות אכילה לא-מבוקרת בתקופה שלאחר- הניתוח עשויה להיות חשובה מאחר והפנוטיפ הנ”ל מלווה בתוצאות פחות טובות מבחינת המשקל.

לאור ממצאי המחקר, החוקרים מציעים המשך ניטור אחר דפוסי האכילה של המתבגרים לאחר ניתוח בריאטרי.

Pediatrics 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • למעלה משליש מהחולים מפתחים אי-ספיקת לבלב אקסוקריני לאחר דלקת לבלב חדה (eClinicalMedicine)

    למעלה משליש מהחולים מפתחים אי-ספיקת לבלב אקסוקריני לאחר דלקת לבלב חדה (eClinicalMedicine)

    למעלה משליש מהחולים עם דלקת לבלב חדה צפויים לפתח אי-ספיקת לבלב אקסוקריני לאחר 12 חודשים, כאשר הגורמים העיקריים המנבאים סיבוך זה כוללים דלקת לבלב אידיופטית, מחלה בדרגת חומרה בינונית-חמורה או חמורה והיסטוריה קודמת של סוכרת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת eClinicalMedicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אי-ספיקת לבלב אקסוקריני נקשרה באופן מסורתי עם […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות לופוס בנשים (Arthritis Care Res)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות לופוס בנשים (Arthritis Care Res)

    בנשים עם צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד נרשמה עליה של 56% בסיכון לאבחנה של לופוס, בהשוואה לנשים עם הצריכה הנמוכה ביותר של מוצרי מזון אלו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research. מבין כלל מוצרי המזון, משקאות ממותקי סוכר או עם ממתיקים מלאכותיים נקשרו בקשר הבולט ביותר עם לופוס. להערכת הקשר […]

  • צריכת פירות ושיבולת שיעול עלולה להוביל לעליה בסיכון לסוכרת מסוג 1 (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-EASD)

    צריכת פירות ושיבולת שיעול עלולה להוביל לעליה בסיכון לסוכרת מסוג 1 (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-EASD)

    בילדים עם נטייה גנטית לסוכרת מסוג 1, צריכה רבה יותר של פירות, שיבולת שיעול או שיפון עלולה להוביל לעליה בסיכון לסוכרת מסוג 1 ואוטואימוניות של איי לבלב עד גיל 6 שנים, בעוד שצריכת פירות יער עשויה להפחית את הסיכון הנ”ל, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-European Association for the Study […]

  • הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    במהלך החודש האחרון התקיימו שני וובינרים העוסקים בפוסטביוטיקה | הדור הבא של הפרוביוטיקה. להרצאת המפגש הראשון ומענה על שאלות השתלמות לחצו כאן להרצאת המפגש השני שהתמקדה בפוסטביוטיקה להפחתה משמעותית של תחלואת חורף בילדים לחצו כאן  

  • אלכוהול מעלה את הסיכון לגאוט בשני המינים אך בצורה בולטת יותר בגברים (JAMA Netw Open)

    אלכוהול מעלה את הסיכון לגאוט בשני המינים אך בצורה בולטת יותר בגברים (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי צריכה רבה יותר של אלכוהול מלווה בסיכון מוגבר לגאוט, כאשר העלייה בסיכון בולטת יותר בגברים לעומת נשים. הבדלים תלויי-מגדר אלו עשויים לנבוע מהבדלים בסוגי האלכוהול ששותים גברים ונשים ולא מהבדלים ביולוגיים. מחקר העוקבה הפרוספקטיבי בחן את הקשר בין צריכה כוללת וספציפית של אלכוהול ובין הסיכון […]

  • התועלת האפשרית של ניתוח בריאטרי בקשישים (JAMA Netw Open)

    התועלת האפשרית של ניתוח בריאטרי בקשישים (JAMA Netw Open)

    בקרב קשישים עם השמנת-יתר, ניתוח בריאטרי אינו מפחית משמעותית את הסיכון למחלות ממאירות על-רקע השמנה או מחלות לב וכלי דם, כפי שתואר בקרב מטופלים צעירים יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הראו כי ניתוח בריאטרי מפחית את הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה ומחלות […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: תרופות וניתוחים להרזיה - למי זה מתאים ומהם הסיכונים?

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: תרופות וניתוחים להרזיה - למי זה מתאים ומהם הסיכונים?

    שלום וברוכים הבאים לפרק של “טיפ מחדר הרופא”.  היום נדון בנושא שמעורר הרבה עניין וגם לא מעט שאלות – הטיפולים השונים להרזיה. נדבר על הזריקות להרזיה וניתוחים לקיצור קיבה – למי נמליץ על כל אחת מהאפשרויות והאם יש סיכונים שחשוב לקחת בחשבון? בפרק הזה נבחן את ההבדלים בין השיטות, נדבר על מי מתאים לאיזו גישה, […]

  • הגבלת צריכת מלח עשויה לסייע במניעת פרפור פרוזדורים (JAMA Netw Open)

    הגבלת צריכת מלח עשויה לסייע במניעת פרפור פרוזדורים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת מלח בחולים עם צריכת נתרן יומית גבוהה ובסיכון גבוה לפרפור פרוזדורים עשויה להפחית את הסיכון להיארעות הפרעת הקצב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים מסבירים כי אין מחקרים רבים להערכת הקשר בין צריכת נתרן ובין הסיכון לפרפור פרוזדורים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין צריכת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה