רופאי ילדים מעטים מקפידים על יישום ההנחיות החדשות בנושא חשיפה מוקדמת למוצרי מזון המכילים בוטנים בתזונה של יילודים בסיכון נמוך, במטרה לסייע במניעת אלרגיות לבוטנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American College of Allergy, Asthma & Immunology.
לפי ההנחיות, ילדים בסיכון בינוני (אלו עם Atopic Dermatitis קלה עד בינונית, שכבר החלו לאכול מזון מוצק) אינם נדרשים לבדיקות וניתן לחשוף אותם למוצרים המכילים בוטנם בביתם החל מגילאי 4-6 חודשים. בילדים בסיכון גבוה (אלו עם היסטוריה של אלרגיה לביצים אם Atopic Dermatitis חמורה), ההנחיות ממליצות על בדיקה ע”י מומחה לאלרגיות.
כעת החוקרים שלחו סקרים ל-188 רופאי ילדים ו-79 מהם השיבו (42% היענות). מבין אלו, 38% דירגו נקודה אחת או פחות, בסולם של 0-4 נקודות (כאשר 4 מעיד על ההקפדה ההדוקה ביותר על ההנחיות). רק 11% רופאים קיבלו דירוג של 4 נקודות. בנוסף, 44% מהמשיבים דיווחו כי לא בדקו או הפנו ילדים בסיכון גבוה בטרם חשיפה לבוטנים.
מומחים בתחום טוענים כי ההנחיות מעט מורכבות וכי חלק מרופאי הילדים עלולים להיות מבולבלים מהגדרת Atopic Dermatitis חמורה. קושי נוסף נוגע לעומס הכרוך בהשלמת דיון בנושא במהלך ביקור עמוס גם ככה.
מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AACAAI
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!