Pediatric Nutrition

הקפדה על מזון בריא בבתי ספר עשויה למנוע מקרי תמותה עקב סוכרת ומחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-EPI| LIFESTYLE)

במידה ובתי הספר בארצות הברית היו מספקים לתלמידים פירות וירקות טריים ומגבילים את זמינות משקאות ממותקי-סוכר, אזי הדבר היה עשוי להפחית את מקרי התמותה עקב מחלת לב כלילית, אירועים מוחיים וסוכרת (מחלות קרדיו-מטבוליות) באוכלוסיה הכללית לאחר שנים רבות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך כנס ה-EPI| LIFESTYLE.

החוקרים פיתחו מודל הערכת סיכון במטרה לקבוע את ההשפעה של מדיניות ארצית הדורשת מבתי ספק לספר פירות וירקות ולהגביל משקאות ממותקים עשויה להשפיע על התפריט של התלמידים, מדד מסת הגוף וסיכויי התמותה עקב מחלות קרדיו-מטבוליות בבגרות.

החוקרים זיהו 4,165 ילדים ומתבגרים בגילאי 5-18 שנים כאשר לחקו חלק בסקרי NHANES לשנים 2009-2010 או 2011-2012, עם נתונים אודות צריכת פירות, ירקות ומשקאות ממותקי-סוכר.

בתחילת המחקר, בממוצע, הילדים והמתבגרים בבית ספר יסודי, חטיבה ותיכון צרכו 1.6, 1.2 ו-1.1 מנות פירות ביום, בהתאמה, ו-1.1, 1.3 ו-1.5 מנות ירקות ביום, בהתאמה. הירקות לא כללו כל סוג של תפוח אדמה, כולל צ’יפס.

המודל ניבא כי מדיניות של אספקת פירות וירקות טריים בבתי הספר תביא לעליה של צריכת פירות בהיקף של 14%, 19% ו-21%, בהתאמה, אך צריכת הירקות צפויה להישאר ללא שינוי.

בממוצע, הילדים והמתבגרים בבית ספר יסודי, חטיבה ותיכון, צרכו 1.0, 1.4 ו-1.9 מנות משקאות ממותקי-סוכר ביום, בהתאמה, אך צפויה ירידה בשיעור זה ל-11%, 8% ו-6%, בהתאמה, בעקבות הגבלת זמינות משקאות אלו.

החוקרים העריכו כי מדיניות להפחתת צריכת משקאות ממותקי סוכר בבתי ספר תביא להפחתת מדד מסת הגוף בהיקף של 0.2 ק”ג למ”ר בילדים בבתי ספר.

הערכה נוספת מצאה כי ילדים ומתבגרים ישמרו על 35% מהשיפור בהרכב התזונה שלהם בגיל מבוגר יותר.

על-פי נתוני ה-National Center of Health Statistics שכללו 702,308 מקרי תמותה עקב מחלות קרדיו-מטבוליות בשנת 2012, המודל ניבא כי ניתן יהיה לחסוך 4,703 מקרי תמותה בשנה (או 0.67% מקרי תמותה בשנה) במידה ומבוגרים אלו היו נחשפים למדיניות המספקת פירות וירקות לתלמידים, ומגבילה צריכת משקאות ממותקים.

באופן ספציפי, המודל ניבא כי הגבלת משקאות ממותקי סוכר תמנע כ-2,418 מקרי תמותה עקבות מחלות לבביות ומטבוליות בשנה ואספקת פירות תמנע מספר דומה של מקרי תמותה קרדיו-מטבוליות. עם זאת, אספקת ירקות בריאים תמנע רק 165 מקרי תמותה כאלו בכל שנה.

מתוך כנס ה-EPI| LIFESTYLE

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול קצר בסטרואידים עלול להביא לעליה בסיכון לסוכרת (מתוך כנס ה-EASD)

    טיפול קצר בסטרואידים עלול להביא לעליה בסיכון לסוכרת (מתוך כנס ה-EASD)

    בחולים תחת טיפול בגלוקוקורטיקואידים סיסטמיים במהלך אשפוז קצר תועד סיכון גבוה יותר מכפליים להופעה חדשה של סוכרת, בהשוואה לאלו שלא טופלו בסטרואידים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס ה-European Association for the Study of Diabetes. החוקרים מבריטניה השלימו מחקר עוקבה תצפיתי שהתבסס על נתונים מרשומות רפואיות ממוחשבות של חולים שאושפזו בין תחילת שנת […]

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • למעלה משליש מהחולים מפתחים אי-ספיקת לבלב אקסוקריני לאחר דלקת לבלב חדה (eClinicalMedicine)

    למעלה משליש מהחולים מפתחים אי-ספיקת לבלב אקסוקריני לאחר דלקת לבלב חדה (eClinicalMedicine)

    למעלה משליש מהחולים עם דלקת לבלב חדה צפויים לפתח אי-ספיקת לבלב אקסוקריני לאחר 12 חודשים, כאשר הגורמים העיקריים המנבאים סיבוך זה כוללים דלקת לבלב אידיופטית, מחלה בדרגת חומרה בינונית-חמורה או חמורה והיסטוריה קודמת של סוכרת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת eClinicalMedicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אי-ספיקת לבלב אקסוקריני נקשרה באופן מסורתי עם […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות לופוס בנשים (Arthritis Care Res)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות לופוס בנשים (Arthritis Care Res)

    בנשים עם צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד נרשמה עליה של 56% בסיכון לאבחנה של לופוס, בהשוואה לנשים עם הצריכה הנמוכה ביותר של מוצרי מזון אלו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research. מבין כלל מוצרי המזון, משקאות ממותקי סוכר או עם ממתיקים מלאכותיים נקשרו בקשר הבולט ביותר עם לופוס. להערכת הקשר […]

  • צריכת פירות ושיבולת שיעול עלולה להוביל לעליה בסיכון לסוכרת מסוג 1 (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-EASD)

    צריכת פירות ושיבולת שיעול עלולה להוביל לעליה בסיכון לסוכרת מסוג 1 (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-EASD)

    בילדים עם נטייה גנטית לסוכרת מסוג 1, צריכה רבה יותר של פירות, שיבולת שיעול או שיפון עלולה להוביל לעליה בסיכון לסוכרת מסוג 1 ואוטואימוניות של איי לבלב עד גיל 6 שנים, בעוד שצריכת פירות יער עשויה להפחית את הסיכון הנ”ל, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-European Association for the Study […]

  • הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    במהלך החודש האחרון התקיימו שני וובינרים העוסקים בפוסטביוטיקה | הדור הבא של הפרוביוטיקה. להרצאת המפגש הראשון ומענה על שאלות השתלמות לחצו כאן להרצאת המפגש השני שהתמקדה בפוסטביוטיקה להפחתה משמעותית של תחלואת חורף בילדים לחצו כאן  

  • אלכוהול מעלה את הסיכון לגאוט בשני המינים אך בצורה בולטת יותר בגברים (JAMA Netw Open)

    אלכוהול מעלה את הסיכון לגאוט בשני המינים אך בצורה בולטת יותר בגברים (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי צריכה רבה יותר של אלכוהול מלווה בסיכון מוגבר לגאוט, כאשר העלייה בסיכון בולטת יותר בגברים לעומת נשים. הבדלים תלויי-מגדר אלו עשויים לנבוע מהבדלים בסוגי האלכוהול ששותים גברים ונשים ולא מהבדלים ביולוגיים. מחקר העוקבה הפרוספקטיבי בחן את הקשר בין צריכה כוללת וספציפית של אלכוהול ובין הסיכון […]

  • הגבלת צריכת מלח עשויה לסייע במניעת פרפור פרוזדורים (JAMA Netw Open)

    הגבלת צריכת מלח עשויה לסייע במניעת פרפור פרוזדורים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת מלח בחולים עם צריכת נתרן יומית גבוהה ובסיכון גבוה לפרפור פרוזדורים עשויה להפחית את הסיכון להיארעות הפרעת הקצב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים מסבירים כי אין מחקרים רבים להערכת הקשר בין צריכת נתרן ובין הסיכון לפרפור פרוזדורים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין צריכת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה