Pediatric Nutrition

האם לטיפול פרוביוטי בפגים הגנה מפני מחלות זיהומיות? (Pediatrics)

מתוצאות מחקר פרוספקטיבי חדש, שפורסמו בכתב העת Pediatrics, עולה כי מתן פרופילקטי של פרוביוטיקה אינו מפחית את שיעור הזיהומים הנוזוקומיאליים או שיעורי התמותה בפגים.

שיעורי התמותה או זיהומים נוזוקומיאליים היו דומים בתינוקות שקיבלו תוספי Lactobacillus reuteri ואלו להם ניתן פלסבו (יחס סיכון של 0.87, p=0.376). הבדל זה אינו מובהק סטטיסטית, אך עשוי להיות בעל חשיבות קלינית ועולה בקנה אחד עם תוצאות מחקרים קודמים בנושא.

במחקר הנוכחי, שיעורי התמותה בלבד ושיעור זיהומים נוזוקומיאליים בלבד היו דומים בשתי הקבוצות (תמותה, יחס סיכון של 0.80; זיהום נוזוקומיאלי, יחס סיכון של 0.88).

המחקר הרב-מרכזי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, אקראי, נערך בתשע יחידות טיפול נמרץ ביילודים בין אוגוסט 2008 ועד אפריל 2011. החוקרים כללו פגים שאושפזו ליחידות במשקל לידה של עד 2000 גרם והיו יציבים המודינאמית, ובגיל של לפחות 48 שעות.

החוקרים חישבו גודל מדגם של 555 תינוקות בכל קבוצה לזיהוי הבדל ברמה משמעותית, בעוצמה של 90%. מבין 2055 תינוקות שנסקרו, 1446 ענו על קריטריוני ההכללה במחקר.

עם זאת, המחקר הופסק בשלב מוקדם, לפני השלמת גודל המדגם המיועד, בשל ירידה משמעותית בגיוס החולים. לפיכך, רק 750 תינוקות נכללו במחקר. מבין אלו, 372 חולקו באקראי לקבוצת ההתערבות ו-378 לקבוצת הפלסבו. החוקרים מציינים כי לא תוארו הבדלים דמוגרפים או קליניים משמעותיים בין הקבוצות בתחילת המחקר.

החוקרים מדווחים על 104 אירועים של זיהום נוזוקומיאלי, 47 בקבוצת ההתערבות (12.6%) ו-57 בקבוצת הפלסבו (15.1%). הם לא זיהו הבדלים בשיעורי דלקת קרום המוח או זיהומים בדרכי  השתן.

לא זוהו הבדלים בין הקבוצות בנוגע לשיעורי התמותה או זיהומים נוזוקומיאליים, אך זוהה שיעור נמוך יותר של דלקת ריאות נוזוקומיאלית בקבוצת ההתערבות, אם כי ממצא זה לא היה מובהק סטטיסטית (2.4% לעומת 5.0%, p=0.06).

עם זאת, החוקרים כותבים כי להערכתם, דלקת ריאות נוזוקומיאלית הייתה האבחנה הקשה ביותר לקביעה, וייתכן כי חלק מהיילודים לא אובחנו נכונה.

החוקרים מצאו גם ירידה של 40% בשיעורי NEC (Necrotizing Enterocolitis) בקבוצת ההתערבות, אם כי ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית. עוד הם מציינים כי בתינוקות שנחשפו ל-L. rueteri נרשמו פחות אירועים של אי-סבילות להזנה, בהשוואה למטופלי פלסבו. עם זאת, ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית (7% לעומת 10.6%,  p=0.08).

בנוסף, מספר האירועים של אי-סבילות להזנה ומשך האשפוז היו נמוכים משמעותית בפגים ששקלו פחות מ-1500 גרם ונחשפו ל-L. reuteri, בהשוואה לתינוקות שנחשפו לפלסבו (9.6% לעומת 16.8%, p=0.04 ומשך אשפוז של 32.5 לעומת 37 ימים, p=0.03).

החוקרים מעלים מספר הסברים אפשריים להעדר הירידה המשמעותית בתוצא המשולב של תמותה או זיהום נוזוקומיאלי. הראשון הוא כי למחקר לא הייתה עוצמה סטטיסטית מספקת לזיהוי ירידה בשיעור התוצא העיקרי בקבוצת הפלסבו, בהשוואה לנתונים היסטוריים; ייתכן כי הדבר נובע משיפור לא-צפוי בהישרדות ובפרוטוקולי בקרת זיהומים ביחידות טיפול נמרץ ביילודים, כתוצאה מהשתתפות במחקר זה ושלושה מחקרים רב-מרכזיים קודמים.

מומחים בתחום מדגישים כי החוקרים לא דיווחו על טיפול אנטיביוטי באוכלוסיית המחקר, העשוי היה להשפיע על התוצאות.

Pediatrics. Published online October 15, 2012

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בחשיבות סמנים בדם טבורי לחיזוי התפתחות אטופיק דרמטיטיס, כאשר ביילודים שפיתחו מאוחר יותר את מחלת העור תועדו ריכוזי גבוהים יותר של TEWL (או Transepidermal Water Loss), CCL17 או TARC ((Thymus and Activation-Regulated Chemokine)) ו-IL-31 בדם טבורי. החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי להערכת הערך […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

  • יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    מטה-אנליזה שפורסמה לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS באה להעריך את היעילות והבטיחות קצרת המועד של הטיפול המשולב (יחד או לסרוגין) באצטמינופן ואיבופרופן להורדת חום בילדים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הפרעות בדם ובמערכת הלימפה תועדו בשכיחות גבוהה יותר בילדים שטופלו במעכבי JAK (או Janus Kinase) לעומת מבוגרים, כך עולה מנתונים חדשים מארצות הברית וקנדה שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology. מהממצאים עלה עוד כי אקנה הינה תופעת הלוואי העורית נפוצה ביותר בילדים וכי אירועים חריגים חמורים היו פחות נפוצים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים נתונים אודות 399,649 […]

  • לראשונה בישראל: כנס בנושא אולטראסאונד וריאות ביילודים ופגים במעיני הישועה

    לראשונה בישראל: כנס בנושא אולטראסאונד וריאות ביילודים ופגים במעיני הישועה

    אתמול (25.9) נערך בבית החולים מעיני הישועה כנס ראשון מסוגו בארץ בנושא אולטראסאונד וריאות ביילודים ופגים. הכנס נהגה והובל על ידי ד”ר לודמילה לו סקיאבו ויינר וד”ר מריה סלוצקי, רופאות בכירות בטיפול נמרץ פגים וילודים במרכז הרפואי מעייני הישועה. בכנס השתתפו ניאונטולוגים ואחיות מומחיות מכל רחבי הארץ. הכנס כלל הרצאות תיאורטיות בנושאי אולטראסאונד ריאות ביילודים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה