Pancreatic Cancer

האם דיאטה עשויה להפחית את הסיכון לסרטן הלבלב? (J Natl Cancer Inst)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of National Cancer Institute מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בהשערה לפיה תזונה נכונה עשויה לסייע בהפחתת הסיכון לממאירות של הלבלב.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הערכת דפוס התזונה, המבוססת על צריכת התזונה מציעה יתרון על הערכה מבוססת מזון וחומרי תזונה של סיכון למחלה. עם זאת, מחקרים מעטים בחנו את דפוסי התזונה והסיכון לממאירות של הלבלב, ואין מחקר שהתמקד בהנחיות Dietary Guidelines for Americans לשנת 2005. החוקרים התבססו על מדד HEI 2005 (Healthy Eating Index) להערכת הקשר בין היענות להמלצות אלו ובין הסיכון לממאירות הלבלב.

החוקרים חישבו את מדד HEI-2005 בכ-530,000 גברים ונשים ממחקר National Institute of Health American Association of Retired Persons Diet and Health Study, על-סמך תשובות לשאלוני תזונה שהוחזרו בשנים 1995 ו-1996. החוקרים ערכו ניתוח סטטיסטי להערכת הסיכון היחסי לסרטן לבלב בהתאם למדד HEI-2005 (מסווג לחמישונים) ובחנו את ההשפעות של גורמי סיכון ידועים.

החוקרים זיהו 2,383 מקרים של סרטן לבלב אקסוקריני (חציון של 10.5 שנות מעקב). בהשוואת המשתתפים שענו על מרבית ההנחיות התזונתיות (חמישון חמישי) אל מול אלו שענו על מספר ההמלצות הנמוך ביותר (חמישון ראשון), זיהו החוקרים סיכון מופחת לסרטן לבלב (יחס סיכון של 0.85). בקרב גברים תועדה אינטראקציה בין מדד מסת הגוף ובין יחס סיכון של 0.72, בהשוואת החמישון החמישי אל מול הראשון בגברים בעלי עודף-משקל או השמנת-יתר, אך לא זוהה קשר דומה בגברים בעלי משקל תקין.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מהנתונים עולה כי דיאטה באיכות גבוהה, כפי שנמדדת לפי HEI-2005 עשויה להפחית את הסיכון לממאירות של הלבלב.

J Natl Cancer Inst. 2013;105(17):1298-1305

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה