גם לגברים העצמות עלולות להישבר/מאמרה של פרופ’ צופיה איש שלום ב”הארץ”

במאמרה מציגה פרופ’ צופיה איש שלום,  מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה וסוכרת, מנהלת המרפאה האנדוקרינית בבית חולים אלישע וסגנית יו”ר עילא – העמותה הישראלית לאוסטיאופורוזיס ומחלות עצם, את הנתונים אודות אוסטיאופורוזיס בגברים. מסתבר , כי אחד מכל 5 גברים מעל גיל 65 צפוי לפתח אוסטאופורוזיס. 

אמנם, התופעה מתחרשת מאוחר יותר בקרב גברים (אצל נשים כידוע התהליך מתחיל בסביבות גיל 50, ואובדן מסת העצם איטי יותר (1%-2% בשנה לעומת 2%-3% בנשים לאחר גיל המעבר) , אך עדיין מדובר בתופעה נפוצה שהמודעות אליה נמוכה מידי, כלומר רק שיעור קטן מקרב הגברים מבצע בדיקות צפיפות עצם, על אף שהיא זמינה גם לגברים מעל גיל 60 לאחר הערכה קלינית של רופא, או מקבל טיפול נגד אוסטאופורוזיס לאחר שבר אוסטאופורוטי ראשון.

גורמי הסיכון לאוסטיאופורוזיס בגברים, בדומה לנשים הם חוסר פעילות גופנית, עישון, ושימוש בסטרואידים, ויש כמובן גם סיכון גנטי. עבור גברים עם גורמי סיכון אלה חשוב עוד יותר לבצע בדיקת צפיפות עצם.  

פרופ’ איש שלום מדגישה כי אבחון וטיפול מונע מתאים עשוי להפחית משמעותית היארעות של שברים גם בקרב גברים. היא מסכמת ” אבחון מוקדם של אובדן מסת עצם וטיפול ייעודי (כגון פיזיותרפיה ותרופות נוגדות פירוק עצם או תרופה בונה עצם) יכולים להפחית את הסיכון לשברים ב-50% וכך למנוע מגברים ונשים סבל, אובדן עצמאות, סיבוכים ותמותה.”

למאמר בהארץ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

מקור: pubmed
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|26/02/2026

בידוד חברתי שכיח בגיל המבוגר ונקשר באופן עקבי לשבריריות, לירידה תפקודית, לפגיעה קוגניטיבית ולתמותה מוגברת

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן