Osteoporosis

חשיבות מוצרי חלב עם וויטמין D לשימור צפיפות העצם במבוגרים (J Nutr)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Nutrition מדווחים חוקרים כי צריכת מוצרי חלב מסייעת בשימור צפיפות המינראלים של העצם במטופלים מבוגרים, אך רק בנוכחות נטילת תוספי וויטמין D, כך עולה מתוצאות ניתוח חתך של מחקר Framingham Osteoporosis Study.

מדגם המחקר כלל 628 גברים ונשים ממחקר Framingham Osteoporosis Study, שהשלימו שאלוני תזונה בין 1988-1989 ומדידת צפיפות עצם בלפחות אתר אחד בתחילת המחקר ולאחר ממוצע של 3.9 שנים. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 75 שנים ומעט למעלה מרבע מהמשתתפים (27%) נטלו תוספי וויטמין D.

צריכה כוללת של חלב הייתה דומה בין אלו שנטלו ולא-נטלו ויטמין D (6.3 ו-5.8 מנות בשבוע, בהתאמה). עם זאת, סך צריכת סידן היה גבוה יותר באלו שנטלו תוספי וויטמין D (966 מ”ג לעומת 745 מ”ג ביום). כפי שניתן היה לצפות, צריכת ויטמין D הייתה גבוהה יותר באלו שנטלו תוספים של הוויטמין (591 יחידות ביום) בהשוואה לאלו שלא נטלו תוספי וויטמין D (184 יחידות ביום).

החוקרים לא זיהו קשר בין צריכת מוצרי חלב עם צפיפות המינראלים של העצם בכללותה או עם אחוז השינוי בצפיפות המינראלים של העצם לאחר ארבע שנים.

בקרב אלו שנטלו תוספי וויטמין D, החוקרים זיהו קשר בין צריכה רבה יותר של חלב, מוצרי חלב בשתיה, יוגורט וגבינה, ובין מדדי צפיפות עצם גבוהים יותר בעמוד-שדרה מותני, אך לא זיהו קשר בקרב אלו שלא נטלו תוספי וויטמין D.

בקרב אלו שנטלו את התוספים, אך לא באלו שלא נטלו תוספים אלו, צריכה רבה יותר של חלב, יוגורט וגבינה נקשרה עם השפעה מגנה מפני אובדן צפיפות עצם בטרוכנטר. צפיפות העצם באזור זה הייתה גדולה ב-0.23% לכל מנה שבועית של חלב, יוגורט וגבינה.

הממצאים העיקריים העולים מהמחקר הנוכחי מעידים כי מוצרי חלב ספציפיים מספקים הגנה מפני אובדן עצם באזור הטרוכנטר, אך רק בקרב אלו עם צריכה רבה של וויטמין D דרך תוספי הוויטמין. מהממצאים עולה כי אלו הנוטלים תוספי וויטמין D יכולים לקצור את פירות ההשפעה המגנה על העצם של צריכה רבה יותר של מוצרי חלב.

J Nutr. Published online March 1, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

  • האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    איזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם אינו מפחית את הסיכון לתמותה בחולים במצב קריטי, בהשוואה לאיזון קונבנציונאלי של רמות הסוכר בדם. מנגד, מהנתונים שפורסמו בכתב העת NEJM Evidence עולה כי איזון הדוק של משק הסוכר מעלה פי שלוש את הסיכון להיפוגליקמיה חמורה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם איזון הדוק של משק הסוכר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה