Osteoporosis

צריכת יוגורט כל יום מלווה בשיפור בריאות העצם (מתוך הכנס השנתי מטעם ASBMR)

בנשים בריאות לאחר-מנופאוזה המקפידות על לפחות מנת יוגורט אחת בכל יום תועדו מדדי מסת גוף ושומן נמוכים יותר, לצד צפיפות עצם טובה יותר (לפחות בחלק מאתרי השלד), בהשוואה לנשים שלא צרכו כלל יוגורט, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ASBMR (American Society for Bone and Mineral Research).

מדגם GERICO (Geneva Retirees Cohort) כלל גברים ונשים בריאים, שגויסו בגיל 65 שנים להערכת השפעות הגיל על בריאות העצם והשריר. שאלוני תזונה מולאו בתחילת המחקר, כמו גם הערכת פעילות גופנית.

המחקר כלל 733 נשים בריאות לאחר-מנופאוזה, שהשלימו בדיקת צפיפות עצם בתחילת המחקר ושוב לאחר שלוש שנים. צריכת יוגורט סווגה כלעולם לא, פחות ממנה אחת ביום ולפחות מנה אחת ביום. עוד נבחנה צריכת סידן וחלבונים וצריכה אנרגטית כוללת.

בתחילת המחקר, בנשים שצרכו יוגורט (למעלה מ-91% מהמדגם) תועדו מדדי צפיפות עצם גבוהים יותר ב-4.4% בעמוד-שדרה מותני, בהשוואה לנשים שלא צרכו כלל יוגורט. צפיפות העצם ברדיוס דיסטאלי הייתה גם כן גבוהה יותר ב-3.4%, כמו גם צפיפות העצם באזור קורטקס הטיביה (5.3%), גם לאחר תקנון למדד מסת גוף, פעילות גופנית וסך צריכת סידן וחלבונים.

נשים שצרכו יוגורט היו גם רזות יותר ב-6.4%, בהשוואה לאלו שלא אכלו כלל יוגורט, שוב זאת ללא תלות בסך צריכה אנרגטית ופעילות גופנית.

השכיחות של שברים לאחר טראומה קלה נטתה לכיוון שיעור נמוך יותר של 19% באלו שצרכו יוגורט, בהשוואה ל-29% באלו שלא צרכו יוגורט.

בהערכה לאחר 3 שנים, החוקרים מצאו כי אובדן צפיפות עצם בכלל ירך וברדיוס דיסטאלי היה קטן יותר בקרב אלו שצרכו יוגורט, והשפעה זו הייתה בלתי-תלויה במדד מסת גוף, פעילות גופנית וסך צריכת סידן וחלבונים.

הבדלים משמעותיים תועדו גם באזור קורטקס הרדיוס בין אלו שאכלו יוגורט כל יום ואלו שלא צרכו כלל יוגורט. מנגד, לא תועדו הבדלים משמעותיים בצפיפות העצם בעמוד השדרה המותני בין אלו שאכלו יוגורט ואלו שלא צרכו יוגורט.

מתוך הכנס השנתי מטעם ASBMR

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק […]

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

  • האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    איזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם אינו מפחית את הסיכון לתמותה בחולים במצב קריטי, בהשוואה לאיזון קונבנציונאלי של רמות הסוכר בדם. מנגד, מהנתונים שפורסמו בכתב העת NEJM Evidence עולה כי איזון הדוק של משק הסוכר מעלה פי שלוש את הסיכון להיפוגליקמיה חמורה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם איזון הדוק של משק הסוכר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה