Osteoporosis

הנחיות חדשות מטעם האיגוד הגריאטרי קובעות כי ויטמין D עשוי למנוע נפילות (J Am Geriat Soc.)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society מדווחים מומחים כי יש להקפיד על צריכה מספקת של וויטמין D במבוגרים להפחתת הסיכון לנפילות ושברים. מזון, אור שמש ותוספים יכולים לתרום לרמות וויטמין D סביב 30 ננוגרם למ”ל, המספקות הגנה מפני פציעות עקב נפילות.

במחקרים בהם הושגו רמות ממוצעות בדם של מעל 25 ננוגרם למ”ל, נרשמה ירידה משמעותית בשיעורי הנפילות והשברים. ההשפעה על שברים נובעת ככל הנראה מהפחתת הסיכון לנפילות. המומחים מציינים כי במבוגרים ההשפעה של וויטמין D על צפיפות העצם היא קטנה מאוד, בעוד שההשפעה על נפילות בולטת יותר.

מסמך הקונצנזוס נועד למטפלים ראשוניים, במטרה לסייע בהבטחה כי מבוגרים בקהילה ובמוסדות יקבלו כמות הולמת של וויטמין D מכל המקורות הזמינים. בנוסף לשילוב העדויות ממחקרים שפורסמו לאחרונה, ההצהרה מבוססת על נתונים מספר איגודים מקצועיים.

באוכלוסיית החולים המבוגרים, צריכה יומית ממוצעת כוללת מכל המקורות של 4000 IU תבטיח כי 90% מהאוכלוסייה ישיגו רמות וויטמין D בדם של 30 ננוגרם למ”ל. מדובר בריכוז בדם שיביא להגנה המקסימאלית מפני נפילות ושברים שניתן להשיג עם וויטמין D. מדובר במינון בטוח, שניתן ללא סיכון לרעילות.

המלצות לרופאים להבטחת רמות מספקות של וויטמין D  במבוגרים:

·         הערכת הדיווחים ועקומת מנה-תגובה של וויטמין D המעידה כי 1,000 IU ביום יביאו לרמות המומלצות של וויטמין D במחצית מהקשישים בלבד וכי מינונים גבוהים יותר משמעותית נדרשים להשגת רמות אלו ב-90% מהחולים.

·         הערכת הצריכה של וויטמין D בקשישים ממקורות תזונתיים, חשיפה לאור שמש ותוספים, ודיון בגישות לצריכה כוללת של 4,000 IU וויטמין D בכל יום.

·         דיון בגישות לצריכה הולמת של וויטמין D ותוספי סידן עם הקשישים והמטפלים שלהם. העדויות הזמינות אינן תומכות בהמלצה להגדלת צריכת תוספי וויטמין D ללא סידן בקשישים. מינון תוספי סידן במרבית המחקרים נע בין 500 ו-1,200 מ”ג ביום.

·         סיוע לקשישים ולמטפלים לבחור במשטר תוספי וויטמין D וסידן עם סיכויי ההיענות הטובים ביותר. ניתן לטפל בתוספי וויטמין D שונים באופן יומי, שבועי, או חודשי, וישנם שילובים שונים של תוספי וויטמין D וסידן.

המומחים מציינים כי מרבית האמריקאים מדווחים על צריכה תזונתית של 150-225 יחידות וויטמין D ביום, כאשר רובו מקורו ממוצרי חלב מועשרים. סלמון, טונה, מקרל וסרדינים מספקים 200 יחידות לכל מנה. מוצרי חלב ויוגורטים מועשרים מספקים כ-100 יחידות לכל 240 מ”ל.

J Am Geriat Soc. Published online December 18, 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    איזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם אינו מפחית את הסיכון לתמותה בחולים במצב קריטי, בהשוואה לאיזון קונבנציונאלי של רמות הסוכר בדם. מנגד, מהנתונים שפורסמו בכתב העת NEJM Evidence עולה כי איזון הדוק של משק הסוכר מעלה פי שלוש את הסיכון להיפוגליקמיה חמורה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם איזון הדוק של משק הסוכר […]

  • הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת Nature Mental Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים המפתחים סוכרת מסוג 1 במהלך הילדות מצויים בסיכון מוגבר למספר הפרעות פסיכיאטריות בשלב מאוחר יותר בחייהם, כולל הפרעות חרדה ושימוש בחומרים. מחקרים קודמים הדגישו את הקשר בין הפרעות פסיכיאטריות ובין סוכרת במגוון קבוצות גיל, אך אלו כללו הגדרה […]

  • נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    במאמר שפורסם בכתב העת Bone מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר עולם-אמיתי התומכות בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס של נשים מבוגרות והפניית אלו עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס, עם עליה משמעותית בשיעורי הטיפול והפחתת הסיכון לשברים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את שיעורי הטיפול והסיכון לשברים בנשים מבוגרות במחקר מבוסס-אוכלוסייה בו נשים עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס הופנו […]

  • מה בין ריכוזי ויטמין D בדם ובין פיברוזיס כבדי בחולים עם סוכרת? (Acta Diabetol)

    מה בין ריכוזי ויטמין D בדם ובין פיברוזיס כבדי בחולים עם סוכרת? (Acta Diabetol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Acta Diabetologica מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז ויטמין D גבוה בדם עשוי להשפיע לטובה על בריאות הכבד בחולים עם סוכרת ופיברוזיס כבדי. ברקע למחקר החוקרים מסבירים כי פיברוזיס כבדי הינו סיבוך נפוץ בקרב חולים עם סוכרת. מחקרים קודמים רמזו לקשר בין ויטמין D ובין פיברוזיס כבדי, […]

  • התועלת של ניתוח להפחתת משקל בחולים עם אי-ספיקת לב והשמנה (Am J Cardiol)

    התועלת של ניתוח להפחתת משקל בחולים עם אי-ספיקת לב והשמנה (Am J Cardiol)

    בחולים עם אי-ספיקת לב והשמנת-יתר, ניתוח להפחתת משקל הוביל לשיפור בתוצאות הקליניות, כולל הפחתת מדד מסת הגוף וריכוז המוגלובין מסוכרר, לצד הפחתת הצורך בטיפול במשתנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנת-יתר בחולים עם אי-ספיקת לב מלווה בנטל תסמינים גדול יותר ואי-סבילות למאמצים. מחקרים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה