בכתב העת JAMA Internal Medicine פורסמו תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין צריכה רבה של תוספי סידן ובין סיכון מוגבר לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם בגברים, אך לא בנשים.
החוקרים מסבירים כי לסידן השפעה חיובית על בריאות העצם, בפרט במבוגרים. עם זאת, עלה חשש בנוגע לסיבוכים אפשריים של צריכת סידן רבה על הבריאות הקרדיווסקולארית. במסגרת המחקר הנוכחי הם ביקשו לבחון את הקשר בין צריכת סידן בתזונה וצריכת סידן בצורת תוספי סידן ובין תמותה עקב מחלות לב וכלי דם, מחלות לב ומחלות צרברווסקולאריות.
החוקרים ערכו מחקר פרוספקטיבי בין השנים 1995-1996 במספר מדינות ברחבי ארצות הברית. מדגם המחקר כלל כ-388,000 גברים ונשים בגילאי 50-71 שנים שלקחו חלק במחקר AARP Diet and Health Study מטעם ה-NIH (National Institutes of Health).
צריכת סידן בתזונה ובצורת תוספי סידן נבחנה בתחילת המחקר (1995-1996). תוספי סידן כללו סידן בצורת מולטי-ויטמינים ותוספי סידן אינדיבידואליים.
במהלך מעקב בן 12 שנים תועדו 7,904 מקרי תמותה בגברים ו-3,874 מקרי תמותה בנשים. 51% מהגברים ו-70% מהנשים נטלו תוספים שכללו סידן. בגברים, נמצא קשר בין נטילת תוספי סידן ובין סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (יחס סיכון של 1.20), בעיקר מדובר היה בתמותה עקב מחלות לב (יחס סיכון של 1.19), אך ללא עליה משמעותית בשיעורי התמותה עקב מחלות צרברווסקולאריות (יחס סיכון של 1.14). בנשים, לא נמצא קשר בין נטילת תוספי סידן ובין תמותה עקב מחלות לב וכלי דם (יחס סיכון של 1.06), מחלות לב (יחס סיכון של 1.05) או מחלות צרברווסקולאריות (יחס סיכון של 1.08).
לא נמצא קשר בין צריכת סידן בתזונה ובין תמותה עקב מחלות לב וכלי דם בגברים או בנשים.
החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים במטרה לבחון את ההשפעות של תוספי סידן מעבר לבריאות העצם.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!