Osteoporosis

תרופה חדשה מסייעת בבניית עצם בנשים עם אוסטיאופורוזיס לאחר מנופאוזה (מתוך כנס ACR לשנת 2012)

התרופה הניסיונית Odanacatib נמצאה יעילה בטיפול בנשים עם אוסטיאופורוזיס לאחר-מנופאוזה, הנותרת לאחר שלוש שנות טיפול ב-Alendronate, כך עולה מתוצאות מחקר בשלב III שהוצגו במהלך כנס ACR לשנת 2012.

הטיפול ב- Odanacatib הביא לשיפור משמעותי בצפיפות המינראלים של העצם בצוואר הירך, בירך, בטרוכנטר ובעמוד השדרה המותני, בהשוואה לפלסבו, בנשים לאחר-מנופאוזה שטופלו בעבר ב-Alendronate. בנוסף, התרופה החדשה בטוחה ונסבלה היטב.

המחקר בשלב III הופסק בשלב מוקדם לאחר שועדת המעקב קבעה כי ל- Odanacatib פרופיל סיכון/תועלת חיובי.

לדברי החוקרים, מרבית המחקרים בנשים עם אוסטיאופורוזיס אינם כוללים נשים שטופלו בעבר, אך במחקר הנוכחי הם ביקשו לבחון אם לתרופה תועלת בנשים שכבר קיבלו טיפול בשל אוסטיאופורוזיס.

המחקר האקראי, מבוקר-פלסבו, כפל-סמיות, ארך 24 חודשים ונערך ב-42 אתרים ב-12 מדינות. החוקרים כללו 246 נשים בגילאי 60 ומעלה, עם אוסטיאופורוזיס, שחולקו באקראי לטיפול ב- Odanacatib במינון 50 מ”ג פעם בשבוע, או פלסבו. כל המשתתפות נטלו תוספי וויטמין D וסידן.

הגיל הממוצע של המשתתפות עמד על 71.3 שנים, רובן היו לבנות, 73.7% אובחנו בעבר עם שבר ו-68.3% היו עם היסטוריה של שבר לאחר מנופאוזה. משך הטיפול הקודם ב-Alendronate היה 5.5 שנים; 55% נטלו את הטיפול למשך 3-5 שנים.

החוקרים מציינים כי טיפול ארוך-טווח ב-Alendronate מביא לדיכוי ממושך של ספיגת העצם וישנה השפעה שיירית גם לאחר הפסקת הטיפול.

באשר לתוצא הסיום העיקרי, שהוגדר כצפיפות המינראלים של העצם בצוואר הירך לאחר 24 חודשים, החוקרים זיהו הבדל של 2.67% לטובת Odanacatib (p<0.001), ובאשר לצפיפות המינראלים של העצם בכלל הירך זוהה הבדל של 2.7% לטובת Odanacatib (p<0.001). עבור שני תוצאי הסיום, ההשפעה של Odanacatib זוהתה לאחר שישה חודשים בשל השפעה שיירית של Alendronate.

הבדלים של 3.18% בצפיפות המינראלים של העצם בטרוכנטר ושל 2.57% בעמוד השדרה המותני נטו גם הם לטובת Odanacatib לאחר 24 חודשים (p<0.001 בהשוואה לפלסבו). לאחר 24 חודשים, הטיפול ב- Odanacatib הביא לירידה משמעותית בסמני ספיגת עצם (p<0.001) ולעליה משמעותית בסמני בניית עצם (p=0.011).

לא זוהו הבדלים משמעותיים בתופעות הלוואי בין הקבוצות, אם כי שיעורי הפסקת הטיפול עקב תופעות לוואי היו גבוהים יותר בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (9% לעומת 3%).

שיעור השברים היה נמוך יותר בקבוצת הטיפול ב- Odanacatib, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (4.9% לעומת 13.2%), אך המחקר לא נועד לבחון את התועלת של הטיפול במניעת שברים.

מומחים בתחום סבורים כי Odanacatib לא יהווה תחליף לטיפול בביספוספנטים, מאחר שאלו תכשירים זולים בעלי תועלת רבה. עם זאת, יש להגדיר טוב יותר אילו חולים נדרשים לטיפול ולאיזו תקופה.

ACR 2012

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את אישור מתן Darzalex Faspro לטיפול במיאלומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את אישור מתן Darzalex Faspro לטיפול במיאלומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הרחבת ההתוויה למתן Darzalex Faspro (או Daratumumab ו-Hyaluronidase-fihj) בשילוב עם Bortezomib, Lenalidomide ו-Dexamethasone כטיפול אינדוקציה ומיצוק בחולים מתאימים להשתלה עם אבחנה חדשה של מיאלומה נפוצה. האישור התקבל לאחר סקירה מועדפת ומבוסס על נתוני יעילות ובטיחות ממחקר PERSEUS בתווית-פתוחה, שכלל 709 חולים מתחת לגיל 70 שנים […]

  • הנציבות האירופית אישרה את Faricimab לטיפול בחסימת וריד רשתית (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית אישרה את Faricimab לטיפול בחסימת וריד רשתית (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית (European Commission) אישרה את הטיפול ב- Faricimabבחולים עם הפרעת ראיה משנית לבצקת מקולארית עקב חסימת וריד רשתית, כך על-פי הודעה לעיתונות מטעם חברת התרופות רוש. מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את Faricimab לטיפול בבצקת מקולארית לאחר חסימת וריד רשתית במהלך חודש אוקטובר בשנת 2023. דובר של חברת התרופות מסר […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול אימונותרפי כנגד סרקומה סינוביאלית מתקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול אימונותרפי כנגד סרקומה סינוביאלית מתקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מואץ ל-Afamitresgene Autoleucel לטיפול בחלק מהמבוגרים עם סרקומה סינוביאלית לא-נתיחה או גרורתית. ההתוויה החדשה נוגעת לחולים שקיבלו בעבר טיפול כימותרפי, נמצאו חיוביים ל-HLA-A*02:01P, HLA-A*02:02P, HLA-A*02:03P, או HLA-A*02:06P ובהם הגידול הדגים ביטוי אנטיגן MAGE-A4. Afamitresgene Autoleucel הינו טיפול אימונותרפי מבוסס תאי T מכוון גנטית ל-MAGE-A4 (או […]

  • האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    איזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם אינו מפחית את הסיכון לתמותה בחולים במצב קריטי, בהשוואה לאיזון קונבנציונאלי של רמות הסוכר בדם. מנגד, מהנתונים שפורסמו בכתב העת NEJM Evidence עולה כי איזון הדוק של משק הסוכר מעלה פי שלוש את הסיכון להיפוגליקמיה חמורה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם איזון הדוק של משק הסוכר […]

  • האם מגנזיום סולפט משפר הקלה בכאב משנית לאבני כליות? (Ann Emerg Med)

    האם מגנזיום סולפט משפר הקלה בכאב משנית לאבני כליות? (Ann Emerg Med)

    הוספת מגנזיום סולפט לטיפול ב-Diclofenac מובילה להקלה גדולה יותר בכאב לעומת מתן Diclofenac לבדו בחולים בחדרי מיון עם כאב חד משנית לאבני כליה, אם כי התועלת של הוספת מגנזיום סולפט לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Annals of Emergency Medicine. המחקר הפרוספקטיבי, כפל-סמיות, באקראי, נערך בין נובמבר 2022 ועד אוגוסט […]

  • הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת Nature Mental Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים המפתחים סוכרת מסוג 1 במהלך הילדות מצויים בסיכון מוגבר למספר הפרעות פסיכיאטריות בשלב מאוחר יותר בחייהם, כולל הפרעות חרדה ושימוש בחומרים. מחקרים קודמים הדגישו את הקשר בין הפרעות פסיכיאטריות ובין סוכרת במגוון קבוצות גיל, אך אלו כללו הגדרה […]

  • היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Headache and Pain מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מטה-אנליזה חדשה, מהן עולה כי Atogepant (קיוליפטה) מהווה טיפול יעיל ונסבל היטב למניעת מיגרנה, כולל מיגרנה אפיזודית וכרונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון באופן שיטתי את היעילות והבטיחות של Atogepant, אנטגוניסט של CGRP, למניעת מיגרנה על-בסיס תוצאות מחקרים אקראיים ומבוקרים. החוקרים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה